Tintoreti, neretko sa vrlo jakim rečima iznosiš jako bitne stvari koje su jako netačne. Nekad imam utisak da pišeš samo da bi napisao nešto, da ne ostane diskusija bez tvog učešća.
Uopšte nisu gluposti i itekako imaju veliki značaj.
Freza pravi đon i to možda najgori mogući, em što je izrazit em što je iznad žila, pri površini. Mene je zanimalo da li je kod bočne freze manje izražen, u granicama tolerancije u odnosu na motokultivator, jer pri freziranju ne postoji težina motokultivatora koji nije lagan a sve vreme pritiska na dole, čak se često mora i zaleći na njega i suzdržavati da bi posao uopšte bio odrađen, dok kod bočne imam neki utisak da ona "vrti u vazduhu" na nekoj dubini pa sam mislio da manje sabija zemlju, dovoljno manje da se može podneti jer zima i jesen odrade svoje da to malo "ispuca".
Voda preko leta je jako potrebna, zašto se uopšte uvodi tako cenjeno navodnjavanje u voćnjake, nije valjda da se navodnjava samo na jesen ako tad nema dovoljno kiše da napravi rezervu?
Drugim rečima, ko nema navodnjavanje treba itekako da vodi računa o pravljenju sabijene zemlje iznad žila tj da do toga ne dođe, ko ima navodnjavanje možda to ne oseća tako drastično (ali troši više vode i goriva za pumpu ako uopšte i ima takve troškove, samo navodim primer), mada mora malo da odvrne slavinu, kap po kap neće ni stići tako duboko ako su visoke temperature.