ZICAPROM
Član
Pa ako je tolika trava neće ti mnogo pomoći tanjirača ni u među redu a u redu naravno ništa, osim ako ne možeš da prođeš i popreko. U samom redu bi jedino freza mogla da se bori sa tolikom travom i to neka brža, a onda ono što ostane oko sadnice mora ručno, naravno da je bolje iščupati ali ako ne možeš biće dosta i motikom naravno, pa planiraj kad krene ponovo dok je niska prođi slabijom dozom totala. Ja sam koristio dozu 1l na 100 litara vode i sasvim je dovoljno, ali trava mora da bude niska i vetar ne sme da duv i moraš da očistiš izdanke ako ih ima da ih ne uprskaš, a on će onda da odradi svoje i imaćeš za 20-tak dana nakon prskanja crnu zemlju. A u međuredu bi toliku travu mogao ili da zaoreš nekim malim voćarskim plužićima ili ako ti to ne odgovara da pokosiš prvo travu, pa podrivači ili freza. Mada dosta je teško povratiti to da sad bude obrađena površina nakon tolike trave. Ako ti to ne smeta a zemljište je poravnjeno, moj bi ti savet bio da u međuredu samo nastaviš da to kosiš i ostaviš travnati deo između redova, s tim da to treba malo češće kositi a u rede frezom pa malo oko svake motikom i na kraju total da se popravi.