Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ok. A jel da bacim svih 200 gr odjednom ili da podelim? I sta preporucujes SAN ili KAN?
Ja na moje u trecoj godini(ali malo su slabije,zbog ostecenja od srna) planiram sad na prolece da bacim 400 gr SAN po stablu,podeljeno na 2 prihrane. Tako mi je rekao covek sto ih je rezao. Kaze da ih pogura malo. Takodje planiram i pregoreo ovciji stajnjak da bacim po 2-3 lopate. Jel to mnogo/malo ili taman?
Ja na moje u trecoj godini(ali malo su slabije,zbog ostecenja od srna) planiram sad na prolece da bacim 400 gr SAN po stablu,podeljeno na 2 prihrane. Tako mi je rekao covek sto ih je rezao. Kaze da ih pogura malo. Takodje planiram i pregoreo ovciji stajnjak da bacim po 2-3 lopate. Jel to mnogo/malo ili taman?
Mojih 2000 sam prve godine stavio mrežice i odradile su posao. Sledeće godine nastaje problem jer srne počinju da jedu mladare koji su počeli da rastu. Dve zime sam uspeo negde ispod tezge da nabavljam kunilent i sa dva prskanja preko zime rešavao problem ALI drugi problem je bio što su ih srne jele tokom godine a preko zime ih sačuvam. Preko godine sam pobadao naizmenično motke sa krpama natopljenim svinjskom mokraćom i mokraćom od bikova. Nisam našao neku štenaru da sakupim od kerova to bi bilo još bolje ali i to treba ponavljati nekoliko puta godišnje. Cini mi se da je to imalo efekta. Sada su višnje četvrta godina i već su se odmetle i zec ne dira stablo a srne ne diraju sad već stare grane. Jedino čuvam one što sam dosađivao jer su manje. Dobro rešenje je nabaviti riblje ulje i pomešati ga sa sumporom jer je to glavna baza KUNILENTA ( sumporisano riblje ulje ) i to bi radilo posao samo nigde nisam mogao naći litarsko pakovanje. Jesenas sam kuvao riblje brašno ( za stočnu ishranu ) i to posle proceđivao i prskao te mlađe sadnice što sam dosađivao i nije ih ništa diralo.Inače u suštini to je prve tri četri godine igra bez granica sa srnama i zečevima. Ko ima para najbolje ograda i rešio je probleme. ☺Kao da gledam u moje sadnice od prosle godine. I ja sam vezivao kese i one novogodisnje ukrase sto bljeste na 2000 stabla,poludeo sam. Moram da te razocaram,ali nakon nekog vremena se verovatno naviknu i pocnu da ih jedu. Stavljao sam i ljudsku kosu na svako trece stablo. Ni to ne deluje. Takodje sam mazao sa uzeglom svinjskom i govedjom mascu. Cini mi se da to bolje deluje,samo mora nekoliko puta u toku godine da se maze.