U globalu, prvih 4-5 godina sto si vise ugadja visnjama- to bolje. Ooooogromna je razlika izmedju visnje kod koje su primenjene sve agrotehnicke mere u odnosu na onu koja je otaljigana, cisto kolko nesto da se radi oko nje. Ja sam se opekao najstrasnije ... spletom okolnosti slabije sam radio oko visanja u drugoj i trecoj godini, prskao, rezao sam (amaterski, dosta sam gresio), tanjirao, ali nije obradjivano u redu i nije bacano dovoljno vestackog djubriva. Jednostavno nisam imao vremena da ga odradim kako treba. Polovina visnjara je ok, u tom delu je jaca zemlja, ali ona druga je ubi boze, visnje u petoj godini malo deblje od palca, jedva metar ipo visoke. Kad se setim jednog full odradjenog visnjara ispod Matejevca place mi se. Stabla u cetvrtoj godini deblja od ruke, ogromne, prelepe visnje, sve kao preslikane. Vodili me ljudi da mi pokazu kako izgleda kad se oko visanja radi kako treba. Tom coveku ce visestruko da se isplati pocetno ulaganje, onolikim trudom je dobio bar 2 godine ranije da krene da bere pun rod...
A ja se ritam ove godine da oporavim ovaj moj, obradili smo ga lepo ove godine, nadjubrili ozbiljno, oprskali na vreme sve, planiram i u maju da sibnem KAN jos 300 grama po stablu. Radice i freza izmedju vocaka. Ako budem imao srece kasnice samo 2 godine do punog roda...