Višnja

Primjetio sam i da je sorta cigančica imala dosta lošiju oplodnju od oblačinske, cvjetanje super ali oplođeno možda 20% cvjetova, bar ovdje u mom mjestu, a čuo sam i od drugih da nije baš najbolje prošlo.

Oplodnja nešto slabija nego lane. Kolko točno to ćemo uskoro moć točnije kazat. Danas završena zaštita od lisnih uši i gusjenice koje je bilo vrlo malo. Iduće prskanje NPK 3x21, Caltrac i stimulator rasta.

Kod nas je za sada stanje sa višnjom dobro. Dobra oplodnja, dobar rod pa vidićemo da li će da odbaccuje ili ne. Ima malo uši ali to će se riješiti ovih dana.
Kojom prihranom folijarnom radite i u kojim količinama. Koliko ide po ha odnosno na 1000l vode ovog NPK 3 x 21?

Loše oprašivanje svi se žale. Cvetalo je solidno ali sada su veličine graška otprilike ili malo sitnije i mogu se prebrojati po stablima. Neznam zašto je tako, u cvetanju je bilo prilično lepo vreme bez mnogo kiše. Izgleda da ono jesenje listanje i cvetanje nije prošlo bez posledica ili su ljudi malo razočarani cenom preskakali redovna djubrenja

Evo moje visnje kako su izgledale u punom cvetu, i dodao sam Bormax ili kako se vec zove i super su se oprasile, pune su..
img20150423111828.jpg

img20150423111848.jpg

Nisam slikao sad ali slikacu za koji dan pa cu da okacim

Imam mlad visnjar 30 ari oblačinke sadjen jesenas,pre oko mesec dana sam mu poskidao donje pupoljke koji su višak,sad mi je ostalo od 5-6 pa do 10 pupoljka koji se sad razvijaju u grane,plasim se da nisam ostavio mnogo pupoljaka?

evo slike danas situacija kod mene na ovim malim listicima se pojavila pegavost lista ili treba da otpadnu ti listici ili sta vec ???? pre 8 dana prskano captanom + afinex ja hteo da idem sa folijarnom prehranom sutra ali neznam sta da radim dali zastitu ili prehranu
attachment.php

Poslednja izmena:
Imam mlad visnjar 30 ari oblačinke sadjen jesenas,pre oko mesec dana sam mu poskidao donje pupoljke koji su višak,sad mi je ostalo od 5-6 pa do 10 pupoljka koji se sad razvijaju u grane,plasim se da nisam ostavio mnogo pupoljaka?

Pozdrav druze, dobrodosao na forum:ppozdrav:

Sto se tice pupoljaka treba da ih bude od 3-5, ali bolje je kad ih ima malo vise. Desava se da neku grancicu obrsti srna, neku zec, neka se losije razvije itd. (u sustini bolje je kada ih ima vise nego manje, visak ces u rezidbi lako da odstranis. Samo dobro djubri, po potrebi stiti list i bez brige :ppozdrav:

Loše oprašivanje svi se žale. Cvetalo je solidno ali sada su veličine graška otprilike ili malo sitnije i mogu se prebrojati po stablima. Neznam zašto je tako, u cvetanju je bilo prilično lepo vreme bez mnogo kiše. Izgleda da ono jesenje listanje i cvetanje nije prošlo bez posledica ili su ljudi malo razočarani cenom preskakali redovna djubrenja

Potpuna ista situacija i kod mene. Mogu da prebrojim plodove.

U Stublu kod Blaca je šarena situacija. Moje visnje su solidne. Dobar list. Oprašilo se 70-80 posto. Kod većine je situacija dosta slabija. Inače šljive su osim lepotice katastrofalne.

Juce u mom kraju kisa sa gradom velicine graska napravila izvesne stete na usevima.List kukuruza izbusen,list vocaka malo manje,kod mog pasenoga i plodovi visnje osteceni.,pa danas radio bakrom da dezinfikuje te povrede.Jel bilo ostecenja od grada,ne daj boze,i kod nekog od vas?

- - - - - - - - - -

Evo mene u akciji.!!!Pazario sam ovaj Moravin atomizer,u dosta dobrom stanju za svoje godine!Ali bar nemoram vise da teglim ledjnu prskalicu!

- - - - - - - - - -

Ima izvesnih stvari koje treba popraviti,kao npr regulator protoka,nesto nece da otvara ili zatvara prolaz tecnosti,zatim stare dizne trebam zameniti sa nekim boljim koje bi manje trosile tecnost i jos po nesto,valjda?

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

A evo i mojih visnjicica,uradjene frezom pipalicom u redu,a sledi kosenje izmedju redova za koji dan.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

112122289322432101590591.jpg
A evo i jedne bolje razvijene,inace im je druga godina.

- - - - - - - - - -

Može li ko da pretpostavi šta se desi sa ovom višnjom u drugoj godini. Malo je kasnila sa olistavanjem i odjednom sušenje.
e50844586c84828e1b17c70ba517be6f.jpg

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Bravo komšo! I meni se činilo jer kad sam je izvadio koren je bio crn kroz ceo presek. Samo me čudilo da je uopšte i olistala.

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Prskao sam 2 puta visnje u drugoj godini od monilije+ insekticid, zadnje prskanje pre desetak dana posto 30% imaju po neki plod sa cime sad da prskam( neki mi spomenuse od pegavosti...) ostalo mi je od prihrane mortonik da li i njega da dodam? Unapred hvala Pozdrav

Ako ćeš da štitiš i plod, imaš još jedno prskanje (ili dva odvojena bolje) protiv cvrljivosti tj trešnjine muve, kao i protiv truleži ploda. Posle berbe MORAŠ protiv pegavosti tj kokomicesa, najbolje sa Agrodin, Sylit... tj dodin aktivnom materijom.

Imaš ovde program zaštite, klikneš na naziv tretmana i imaš detaljno objašnjenje: http://vocarskisavetnik.com/content/zastita-programi-visnja/

Nazad
Vrh