Vesti-novosti-obavestenja

Verovatno im je cilj da ih brzo sutnu iz vlade cim su im dali NAS.
Eto pokusali smo sa vama, da li smo vam ministarstvo a vi prc :osmeh:

SRAMOTA Ždralovi otrovani zabranjenim insekticidom - izvor blic.rs

Čoka - Na parceli tek zasejanoj kukuruzom u ataru između Čoke i Crne Bare, kod svinjogojske farme Arenda, članovi Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, juče su pronašli 19 primeraka uginulih ždralova. Ptice su otrovane zabranjenim insekticidom furadanom, kojim je tretirano seme kukuruza.
...
Odlukom Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede, ukinuta je dozvola za promet insekticida Furadan u Srbiji, ali on se na tržištu može naći do kraja juna od kada će njegovo korišćenje biti kažnjivo.

I onda dođu i kažu da sredstva koja se koriste u poljoprivredi nisu pretnja ljutskom zdravlju. ::sramota::

Govor mozda buduce ministarke u skupstini ,izvor otvoreni parlament ,moram kopiram nece drugacije ako smeta moderatori neka obrisu -
Poštovani predsedniče Narodne skupštine, kolege narodni poslanici, imam pitanja za ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, prof. dr Dragana Glamočića. Moja pitanja odnose se na nekomercijalna porodična poljoprivredna gazdinstva.
Na sednici Narodne skupštine, održanoj 16. jula ove godine, postavila sam pitanje tadašnjem ministru poljoprivrede – da li je podzakonskim aktima predvideo vrste podsticaja za nekomercijalna porodična poljoprivredna gazdinstva? Pitanje sam postavila imajući u vidu da je članom 6. Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju predviđeno da ministar bliže propisuje vrste podsticaja i za ova, tj. nekomercijalna porodična poljoprivredna gazdinstva.
U odgovoru ministra na postavljeno pitanje stoji da je Vlada, u skladu sa Zakonom o budžetu i Zakonom o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, donela Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2013. godinu i da ovom uredbom nisu predviđena sredstva za podsticaje za nekomercijalna porodična poljoprivredna gazdinstva. Jasno je da su ova gazdinstva u 2013. godini ostala bez podsticaja, ali nije jasno kakva je politika resornog ministarstva u odnosu na ova gazdinstva.
Smatram da ministar i Ministarstvo poljoprivrede treba da utvrde i uspostave posebnu politiku podrške i pomoći nekomercijalnim porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima iz više razloga. Pre svega, zbog toga što se radi o velikom broju poljoprivrednih gazdinstava. Od ukupno oko 780.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava kod nas, njih oko 470.000 su komercijalna, a ostalo su nekomercijalna. Lako je izračunati da je udeo nekomercijalnih u ukupnom broju poljoprivrednih gazdinstava oko 40%.
Takođe, smatram da je to izuzetno važno zbog činjenice da se ovde pretežno radi o malim i manje imućnim poljoprivrednim gazdinstvima, da ova gazdinstva znače egzistencijalnu, a posebno prehrambenu sigurnost jednog dela našeg stanovništva, da su ona sve češće zbog stanja u privredi jedina radna mesta jednog broja radnika koji su u proteklom periodu ostali bez posla.
Takođe, smatram da su mala poljoprivredna gazdinstva važna sa aspekta naše poljoprivredne proizvodnje u celini, da ona imaju određene komparativne prednosti u odnosu na velika, kao i da predstavljaju važan potencijal za neke buduće pravce razvoja poljoprivrede kod nas, kao što je npr. organska proizvodnja.
Kada o ovome govorim, pored navedenog, imam u vidu i izveštaj 400 svetskih poljoprivrednih stručnjaka i naučnika okupljenih u projektu UN, koji je finansirala Svetska banka i UNESKO na temu „Međunarodna procena poljoprivrednog znanja, nauke i tehnologije za budućnost“, a u kome se jasno kaže da je budućnost poljoprivrede u malom poljoprivrednom gazdinstvu.
Takođe, imam u vidu da su mnoge međunarodne organizacije, UN, Međunarodna organizacija rada, Međunarodna organizacija poslodavaca, podržale ovaj izveštaj i zaključak da je poljoprivreda, posebno ona koja se bavi organskom proizvodnjom i ona koja se odvija na malim poljoprivrednim gazdinstvima, jedan od četiri glavna sektora za stvaranje miliona novih radnih mesta u 21. veku.
Dakle, smatram da bi država trebalo da podstiče i nekomercijalna porodična poljoprivredna gazdinstva, da ih osnaži, da i ona što pre postanu važan komercijalan proizvođač hrane kod nas.
Polazeći od navedenog, moja pitanja za ministra poljoprivrede su sledeća. Da li će i na koji način Ministarstvo poljoprivrede pružiti podršku i pomoć nekomercijalnim porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima i da li će u planiranim sredstvima agrarnog budžeta za 2014. godinu biti i sredstava namenjenih za podsticaje ovim gazdinstvima? Hvala na pažnji.

Cekaj malo , nije mi jasno KO ovde postavlja pitanje? Iz ovog teksta se to ne vidi.
Jasno je sada da gospodin nije ministar.
Kako vam se cini ministarka? Jel neko cuo za nju, gde je radila pre ovoga? Sta da ocekujemo od nje?
To sto smo zvanicno culi , u redu, mislim kolege iz kraja...

U kom pravcu ovo ide i kakvoj Evropi tezimo :sta: ::jako_besan:: Ne znam jel ovaj pobednik evrovizije 2014 bata ili seka.:haha:

Sreća pa živimo u Srbiji

Izbo muškarca u Skadarliji jer ga je popreko gledao - izvor blic.rs ... zato što ga je popreko pogledao ...

Iskasapljenu majku našao maloletni sin - izvor blic.rs ... čovek je mislio da mu je neuzvraćena ljubav ...

Jedan od vođa navijača Crvene zvezde upucan s leđa - izvor blic.rs ... pucali čoveku u leđa ...

Ubijen na svadbi kod Žablja - izvorblic.rs ... ubijen na svadbi ...

Vozio sa 5,50 promila alkohola u krvi - izvor blic.rs ... vozio sa 5,50 promila alkohola ...

Da mi malo brinemo svoje brige, malo da se sredi stanje u našem dvorištu. Pa tek posle toga da gledamo šta komšije rade.

Nije sve u Srbiji ni crno ima i ovde dobroh ljudi. Recimo Gorska služba spašavanja.

"Kotrljao sam se niz liticu po kiši i gradu": Planinar preživeo pakao na Suvoj planini - izvor blic.rs

Pogledajte: Spasavanje povređenog planinara na Suvoj planini (FOTO) - izvor blic.rs

1_46662882_0214.jpg
- izvor slike blic.rs

У суседној Хрватској почели да наплаћују људима који беру шумско воће, плодове, печурке, лековито биље.. Хоће људима само да увале гмо..

http://www.srpskadijaspora.rs/hrvatska-naplacuje-setnju-po-prirodi-i-voznju-bicikla/

Novim cenovnikom odlazak na plazu kod Harčaša za prosečnu porodicu 1000 dinara po danu - izvor radiodunav.com

To se i kod nas naplaćuje, ovaj gore tekst je za plažu koja je divlja i niko nije dinar ijedan uložio u njeno sređivanje.

Ovo je deo cenovnika

Gljive, lekovito bilje i plodovi
  • Sakupljanje gljiva, puževa i plodova po osobi dan 96.00
  • Sakupljanje gljiva, puževa i plodova po osobi sezona 2,160.00

Sad su to malo korigovali, kakav je bio cenovnik kada je izašao. Tu je bilo još sto gluposti ali posle pritiska ljudi su izbacili dosta toga. Bio je pokušaj da se naplati i smeštaj košnica po sistemu kako je to bilo pre kad se plaćala pašarina po košnici. Sad sam pregledao cenovnik i vidim da su i to izbacili.

TRKA OLDTAJMER VOZILA

• Ove godine, međunarodna smotra i trka oldtajmer vozila najavljena je za dva dana, subotu i nedelju 17. i 18. maj i objediniće dva Bečeja.
Skup ce poceti u Beceju a zatim sledi otkrivanje spomen ploce preminulim ljubiteljima oldtajmera i osnivacima
Oldtajmer kluba Becej-Novi Becej, medju kojima su i Novobecejci Bandi Kish i Dusan Blazin.

P.S. Moram da napomenem da je gospodin Bandi Kish otac nasega clana Robert Kish.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh