Vesti-novosti-obavestenja

Zaboravih da kažem, jedini koji iz mog okruženja odlaze na Zapad da rade su Romi koji se tamo bave sumnjivim aktivnostima.

Ne znam komšo u kojem ti "okruženju" živiš, ali pored tih Roma koje navodiš, lično znam barem 30 i više ljudi koji su otišli u USA ili EU i rade sasvim solidne poslove.
Priče im se razlikuju od slučaja do slučaja, ali im je mnogo bolje nego dok su bili ovde. Vrlo retko se neko od njih vrati, možda 10% od ukupnog broja koji su otišli...

Privredu ćemo oživeti samo na jedan način. Pronaći veliko tržište koje može da proguta svu robu koju proizvedemo. NE prodavati primarne proizvode nego finalne, brendirane i lepo upakovane.

Privreda se oživljava isklučivo iz nekog potencijala.E sad ko ima taj potencijal zaključimo sami,zapad ga ima svakako ali ne u prirodnom obliku već u "jevrejskom lihvarenju" tj. štampanju novca koji nema svog pokrića:haha: i tako markentinški kupuju pola sveta lažnim pokrićem dok istok ima prirodna neiskorištena bogatstva koja su tek počela da se eksploatišu i koja su osigurana za buduća pokolenja a to je svakako trn u oku svakome ko hoće da im se približi
Druga veoma bitna stvar je naći tržišta gde određena roba može da se plasira-po mogućnosti bezcarinski a i to smo dobili pa nismo iskoristili ni 10% od toga
Problem je što država nema jasno definisanu politiku rešavanja problema i ide malo vamo malo tamo a to se tako neradi-ali korupcija radi svoje pa nam tako i jeste stanje u državi

Odlaze,ali se svi na kraju vrate jer su ta vrata davno zatvorena za dobijanje papire i ostalo..samo rad na crno ili brak od min 5 god za dobijanje B vize..slabo ko da se vrati odmah srecan i zadovoljan...retkost..

Nije baš tako. Ljetos sam lično otišao u Njemačku, dobio posao (srećom nisam potpisao ugovor), odmah bi dobio radnu dozvolu na 24 mjeseca (da sam potpisao ugovor) a već nakon 22 mjeseca sam mogao da dobijem tzv. "unbefristet" boravak, tj. neograničen stalni boravak i mogućnost da dovedem porodicu zbog toga što sam bez problema odmah položio testove njemačkog jezika na Geothe institutu u Stutgartu. Nažalost, gazda je htio da me pošalje da radim van Njemačke, iako tako nije bilo dogovoreno (u Indiju) i to na period od 2 godine s tim da bih kući mogao da dolazim jedva jednom godišnje. Pošto nisam mogao da se odvojim od porodice tako dugo, digao sam ruke od svega i vratio se kući. Osobe sa visokoškolskim obrazovanjem iz mašinstva, elektrotehnike, informacionih tehnologija i medicine mogu veoma lako da dodju do neograničenog boravka i radne dozvole koja važi u cijeloj EU, govorim iz lično iskustva, prošao sam kroz taj proces. Potrebno je samo da nadješ posao gdje ćeš zaradjivati nešto više od 36.000 eura godišnje (za ostale VSS struke je potrebno od 45.000 do 60.000 eura godišnje), no to nije baš lako jer je i kod njih industrija otišla u ...

Vucic je pre neko vece na drugom dnevniku RTS-a objasnio gradjanima koliko je lose za Srpsku privredu ako ne dobijemo datum za pristupanje u EU.
Sad bih ti ja nešto rekao al neću-biti ćemo fini:osmeh:
Rekao je on mnogo u predizbornim obećanjima i kritikama na račun predhodne vlasti ali ništa od toga nije učinjeno čak naprotiv poljoprivreda je još više unazađena a zemljište prodaju strancima.Pa niko normalan neprodaje svoju zemlju nego je ostavlja svojim pokolenjima i čuva je tako što je "pametno" eksploatiše
Tu se nažalost sve svodi na medijsko iskorenjivanje korupcije i razna dilovanja sa prethodnim vlastima-narod je nemoćan jer mu se to tako plasira da se nebi slučajno bunio:sjasi:.I onda sjaši kurta i dođe opet murta-a za takve stvari jedino rešenje je bunt naroda,metak u čelo i ispostavljen račun za taj metak:ppozdrav:
Red bi se jako brzo uveo a bilo bi i manje pedera i propagiranja gej parada i drugih nakaradnosti koje nam se serviraju sa ultimatumima:haha:

- - - - - - - - - -

Evo lepo čovek snimio spot i uprošćeno objasnio kroz pesmu:haha:
https://www.youtube.com/watch?v=2HaHy4e3oBU

- - - - - - - - - -

https://www.youtube.com/watch?v=tdbWNIdrc-k

Ne znam komšo u kojem ti "okruženju" živiš, ali pored tih Roma koje navodiš, lično znam barem 30 i više ljudi koji su otišli u USA ili EU i rade sasvim solidne poslove.
Priče im se razlikuju od slučaja do slučaja, ali im je mnogo bolje nego dok su bili ovde. Vrlo retko se neko od njih vrati, možda 10% od ukupnog broja koji su otišli...

Pa upravo zato se i ne vraćaju jer su tamo zarobljeni dugovima. Imaju sve a ništa nije njihovo. Imaju Kuću, dva auta, ko zna šta sve, ali... "I can't go, I owe my soul to the company store."

To je ono što znam o mom prvom komšiji i drugim kikindskim Amerima, ali ni za jedan slučaj ne znam za EU. Komšija je fakultetski obrazovan čovek a tamo radi kao "kućni Meksikanac" - šiša travnjak, seli nameštaj i postavlja laminate. Njegov otac mu je rakao da bi ovde živeo kao kralj kad bi šljakao po kućama, ali njega je sramota da ovde to radi.
Drugo je to što pišu ovi iz Centralne i Istočne Srbije o tim njihovim što rade u zemljama EU. Ti njihovi su tamo treća generacija, već odomaćeni. To je tradicionalno pečalbarstvo. Ko je otišao u poslednjih 10-15 godina odavde osim Roma što kupuju najskuplje kuće po Kikindi? Izgleda da je to njihovo područje rada najcenjenije u Četvrtom Rajhu.

- - - - - - - - - -

Nije baš tako. Ljetos sam lično otišao u Njemačku, dobio posao (srećom nisam potpisao ugovor), odmah bi dobio radnu dozvolu na 24 mjeseca (da sam potpisao ugovor) a već nakon 22 mjeseca sam mogao da dobijem tzv. "unbefristet" boravak, tj. neograničen stalni boravak i mogućnost da dovedem porodicu zbog toga što sam bez problema odmah položio testove njemačkog jezika na Geothe institutu u Stutgartu. Nažalost, gazda je htio da me pošalje da radim van Njemačke, iako tako nije bilo dogovoreno (u Indiju) i to na period od 2 godine s tim da bih kući mogao da dolazim jedva jednom godišnje. Pošto nisam mogao da se odvojim od porodice tako dugo, digao sam ruke od svega i vratio se kući. Osobe sa visokoškolskim obrazovanjem iz mašinstva, elektrotehnike, informacionih tehnologija i medicine mogu veoma lako da dodju do neograničenog boravka i radne dozvole koja važi u cijeloj EU, govorim iz lično iskustva, prošao sam kroz taj proces. Potrebno je samo da nadješ posao gdje ćeš zaradjivati nešto više od 36.000 eura godišnje (za ostale VSS struke je potrebno od 45.000 do 60.000 eura godišnje), no to nije baš lako jer je i kod njih industrija otišla u ...

Meni je pre tri godine u ovoj mojoj siromašnoj Srbijici ponuđen posao traktoriste u jednom velikom preduzeću za mesečnu platu od oko 800 evra neto. Ripio sam na to kao svinja na mastan džak, a čovek koji mi je predlagao, rekao je: "Miran, mali, miran! Saslušaj do kraja..." U glavnom to je posao za pedesetogodišnjaka koji školuje dva studenta a žena mu dodijala... Nema kuće i porodice, kao da radiš na brodu. Seljakaju te se svaki čas u glavnom po najvećim vukoj***nama gde nema stope čoveka živa. Stanuješ u kamp-prikolici, pored tebe cisterna nafte za koju odgovaraš, društvo su ti jazavci, vidre, pacovi i poljski miševi, 'ranu ti donose u manjerkama, mesečno dva slobodna dana...

Fala lepo! Porodica je moj prvi prioritet. Takvih poslova kao da te Švaba pošalje u Indiju ima i ovde koliko hoćeš. Šta ćeš dalje od na primer rečnog brodarstva?

Poslednja izmena:
Drustvo ja cu Vas pozdraviti i pozeleti mirnu noc. Nadam se da sutra necu morati korigovati i brisati postove. Laka Vam noc.

Nemogu da ne odgovorim za zelezaru i Juzno Korejanske firme koje se pominju. Amerikanci su bili dotle dokle su iskupovali najkvalitetniji celik od vojske i od zastave, kada su to zavrsili, pokupili se i otisli.Kao drugo kupili su zelezaru za dzabe procenjena je na 40 miliona a Amerikanci su je kupili za nepunih 20 miliona tako da nisu sigurno dosli sto nas vole vec da uniste i ono malo sto nisu unistili tokom bombardovanja.
Za juzno korejanske firme, ja radim u jednoj.Tretiraju nas kao robove nemas prava ni bolovanje da koristis a da te ne jure po kucama.Odmor da trazis ne smes ni da pomislis vise od jednog dana da koristis i to kada se oni smiluju da ti daju. I sve to za nepunih 180 evra mesecno.Dok Korejanci imaju kod nas platu oko 5000evra. Tako ne voli nas taj zapad uopste i ja sam licno protiv EU da nikada ne udjemo sto se mene tice!

Nismo mi najgori. I u Africi se kalašnjikovima otimaju za pašnjake.

http://allafrica.com/stories/201103080322.html

Kad smo već kod sukoba u Africi, gde su tu Zapadnjaci i njihove mirovne misije(tako se danas kaže osvajački pohod), da spreče humanitarnu katastrofu?
Gde su bili ranih devedesetih u Ruandi dok se vodio istrebljivački građanski rat i dok su se dešavali daleko masovniji genocidi od one nesreće koja je zadesila Jugoslaviju u isto vreme i koju su verujem oni i isprovocirali. Oni se izgleda mešaju samo tamo gde vide ekonomski interes.

Poslednja izmena:
Nemojmo se zavaravati, mnogi su otišli u inozemstvo i vratili se bez ičega...oni što su nešto stvorili, stvorili su to ne zato što su zaradili, već zato što su uštedjeli, a štedjeli su na sebi...pare su svuda vrlo skliske i lako se raziđu...s druge strane, sve te kućerine i vile koje sagrade u zemljama iz kojih potječu, koliko im zapravo vrijede ako u njima mogu uživati jednom, dvaput godišnje...

Nemogu da ne odgovorim za zelezaru i Juzno Korejanske firme koje se pominju. Amerikanci su bili dotle dokle su iskupovali najkvalitetniji celik od vojske i od zastave, kada su to zavrsili, pokupili se i otisli.Kao drugo kupili su zelezaru za dzabe procenjena je na 40 miliona a Amerikanci su je kupili za nepunih 20 miliona tako da nisu sigurno dosli sto nas vole vec da uniste i ono malo sto nisu unistili tokom bombardovanja.
Za juzno korejanske firme, ja radim u jednoj.Tretiraju nas kao robove nemas prava ni bolovanje da koristis a da te ne jure po kucama.Odmor da trazis ne smes ni da pomislis vise od jednog dana da koristis i to kada se oni smiluju da ti daju. I sve to za nepunih 180 evra mesecno.Dok Korejanci imaju kod nas platu oko 5000evra. Tako ne voli nas taj zapad uopste i ja sam licno protiv EU da nikada ne udjemo sto se mene tice!

Tamo radite za 180evra a pre njih je plata u raci bila 70-80evra. Dosta ljudi iz Palanke tamo radi kazu da nije sjajno ali kad nema drugo daj sta das.
Kazi realno da nema te firme u Raci u kojoj drugoj bi radio?

Zaboravih da dodam J.Koreja nije zapadna zemlja zato i imate tako male plate. Amerikanci dok su drzali zelezaru ljudi su imali u njoj plate i po 100 000 dinara.

Poslednja izmena:
Bilo je malo vise od 80 evra ali se i nije ovoliko radilo.Samo navescu da ista ta firma u slovackoj placa radnika oko 800evra tako da nisu ovde dosli sto nas vole vec da nas iskoriste sto vise.Njihovi radnici imaju svoju zgradu, koriste sluzbene automobile, svaki vikend prave turneje po evropi i sve to placaju nasim znojem. A sto se tice Race najmanje je Racana zaposljeno u Juri tako da se i ne oseca neki boljitak.Najgore je sto nismo znali da cenimo nase vec nam je sve bolje iz tog trulog kapitalistickog zapada.

Uprošćeno rečeno:Evropska unija,evropski zakoni,evropske regulative,država gubi svoj kredibilitet jer ima svog "advokata" a i sudiju a i zakonodavca.Narod nema svoj kulturni identitet jer mora da bude unificiran i da se ugleda na švabu...........kada izgubi svoj kulturni identitet narod jedne države je mrtav zanavek
Celokupna svetska istorija je falsifikovana a i naša tj.našeg naroda(ako smo to još uvek) i to u jako jako velikom procentu tako da odmah čim se sedne u školske klupe sledi serviranje falsifikata i propaganda koja uspeva u svojim zacrtanim ciljevima

Tamo radite za 180evra a pre njih je plata u raci bila 70-80evra. Dosta ljudi iz Palanke tamo radi kazu da nije sjajno ali kad nema drugo daj sta das.
Kazi realno da nema te firme u Raci u kojoj drugoj bi radio?

Zaboravih da dodam J.Koreja nije zapadna zemlja zato i imate tako male plate. Amerikanci dok su drzali zelezaru ljudi su imali u njoj plate i po 100 000 dinara.

Južna Koreja je američka kolinija, pa samo geografski nije Zapad, mada i to je diskutabilno jer Zemlja je okrugla.

Po vama svi su propali jedino mi nismo, a imamo 2 miliona nezaposlenih sa tendencijom rasta. Ne branim amerikance samo sam od svih vas koji prljujete po njima najblizi Smederevu znam kolike su plate tamo bile i koliko ljudi je radilo, i koliko je manjih firmi poslovalo pored te zelezare. Sada tuga.

Nazad
Vrh