Vesti-novosti-obavestenja

A Srbiju niko ne napusta,svi ostaju,srecni..od 10 pitanih 8 mladih i srednjih godina bi otislo bilo gde samo da ima negde da radi...gde umire 100 000 a rodi se 75 000 godisnje..
U Bugarskoj se ljudi pale na trgovima zato sto je neki Evropljanin kupio njihovu elektro privredu pa digao cene struje do neba,kao i zeleznice..
Kiprani nemogu SVOJ novac da podignu iz banke...
Da te pitam nesto,da li bi ti dao svoju dedovinu,zemlju koju obradjujes meni stranom drzavljanu da dodjem na nju i kazem moja je ako ne odes istuci cu te...a zapad ti kaze,moras ili cemo te izolovati..sta bi uradio,gledaj svoj primer..

Za ovo si u pravu samo sto niko od te omladine nepobeze za Rusiju vec odlaze u zemlje EU i niko se odnjih nije vratio, dolaze na odmor srecni i puni para.

Ja sam iz okoline Smedereva ta zelezara je najbolje radila dok su je drzali Amerikanci.

Imamo skuplji gas nego u Engleskoj. Gorivo nije skuplje nego u Svajcarskoj ali je zato nase gorivo najgoreg kvaliteta na svetu.
:osmeh: Bez uvrede al si me slatko nasmejao.Dali znaš koliko je uopšte za vreme svog rada železara uvezla rude dok su je ameri držali? možda ni tonu a i budala bi znao da radi ako sirovinu dobije džabe u ovom slučaju radili su dok nisu pretopili svo naše "teško" naoružanje a usput toliko zadužili samu firmu da se nemože isplatiti i da je neko plati 700 miliona a ovi naši kao pametni kupili za jedan evro .

Ja sam iz okoline Smedereva ta zelezara je najbolje radila dok su je drzali Amerikanci.

Imamo skuplji gas nego u Engleskoj. Gorivo nije skuplje nego u Svajcarskoj ali je zato nase gorivo najgoreg kvaliteta na svetu.

Uskoro ćemo imati najkvalitetnije gorivo jer se naše zastarele rafinerije modernizuju u hodu. Ne može to preko noći - doš'o Rus i odma imamo najmodernije rafinerije i kvalitetno gorivo. Bile su potrebne dve decenije da se naša naftna postrojenja unazade na nivo koji su Rusi zatekli kad su ušli u posed. Da li je moguće to sanirati preko noći? Ja bih rekao da to košta puno vremena i novca.
Ja živim u kraju gde se ispumpava nafta i primećujem da je NIS preporođen. To se vidi i po njihovoj opremi, voznom parku, a cifre ne lažu. Eksploatacija domaće nafte je skoro udvostručena ako se ne varam.

Drugo, da je ta železara radila dobro, ne bi Ameri pobegli kao mačke s je**šta. Šta su se i vatali kad nisu kadri. Izmuzli šta su mogli i izvin'te, nikom ništa.

Za ovo si u pravu samo sto niko od te omladine nepobeze za Rusiju vec odlaze u zemlje EU i niko se odnjih nije vratio, dolaze na odmor srecni i puni para.

Pa ne bih bas tako rekao. Fakultetski obrazovani idu na zapad, a majstorska klasa i NSS odlazi u Rusiju i tamo radi za oko 5$ na sat. neki su uredno prijavljeni a neki rade na crno.

Krlemrle sve se vise slazemo u postovima..Jednostavno kao sto rece gospodin Dusko moramo uzeti sto vise kapitala sa najpovoljnijih strana,iskoristiti sve sanse..sada su RUsi i nazalost arapi tu najpovoljniji,na stranu ko voli ili ne voli Ruse i Arape..jednostavno tako nam je...a za Gorskog cara,ja duze vreme imam pasos Srbije i od skora nesto malo zemljice u Srbiji pa se racunam i pisem kad drzavljanin Srbije.

:osmeh: Bez uvrede al si me slatko nasmejao.Dali znaš koliko je uopšte za vreme svog rada železara uvezla rude dok su je ameri držali? možda ni tonu a i budala bi znao da radi ako sirovinu dobije džabe u ovom slučaju radili su dok nisu pretopili svo naše "teško" naoružanje a usput toliko zadužili samu firmu da se nemože isplatiti i da je neko plati 700 miliona a ovi naši kao pametni kupili za jedan evro .

Radili su dok je bilo para, sto je normalno, ko je lud da posluje sa gubitkom. Smederevska zelezara nije ni otkupljivala tesko naoruzanje. To naoruzanje su nasi samo sekli i kao staro gvozdje izvozili u Albaniju.

U mom kraju je činjenično stanje potpuno suprotno. Ide se u Rusiju da se gastarbajtuje. Za zidare ovde više nema posla, a tamo se gradi kao u mravinjaku. Ti o kojima ti prijatelju, pišeš su tamo već treća generacija.

Ne poznajem ni jednog čoveka koji je otišao da radi u neku od zemalja EU. Gledaju na nas kao na nižu rasu. Samo sam čuo neke badavadžije kako sanjare o tome i planiraju takve aranžmane poslednjih petnaest godina. Među njima je i moj brat od tetke pa sam upućen. Moraš prvo da dokažeš da si Mađar po narodnosti(makar i da nisi) i dobiješ mađarski pasoš i onda tek možeš da ideš kuda hoćeš i da pokušaš da nađeš eventualno neku šljaku na crno. Da bi dobio mađarski pasoš treba da dokažeš ili falsifikuješ poreklo, daš mađarskoj ambasadi kao svoj kontakt telefon, telefon tvog čoveka koji zna mađarski i kad te pozovu na razgovor on se dogovori sa njima i napiše ti na papir gotove odgovore na pitanja koja će ti postavljati tamo i tekst zakletve da naučiš napamet.

Što se tiče Amerike, ko je vratio više se nikada nije vratio osim da produži pasoš. Tamo ih odmah zarobe dugovima.
Ovi što šljakaju u Rusiji po isteku ugovora dolaze kući i donose zarađenu lovu ovamo da troše.

Pa ne bih bas tako rekao. Fakultetski obrazovani idu na zapad, a majstorska klasa i NSS odlazi u Rusiju i tamo radi za oko 5$ na sat. neki su uredno prijavljeni a neki rade na crno.

U Rusiju idu samo oni koji bas nemaju kud. Par mojih drugara je radilo, kad su se vratili rekli nikad vise, slabo placen posao za rad na temperaturi od -30 stepeni.

U Rusiju idu samo oni koji bas nemaju kud. Par mojih drugara je radilo, kad su se vratili rekli nikad vise, slabo placen posao za rad na temperaturi od -30 stepeni.

U pravu si, napisao sam ko ide tamo i dosta njih kao sto sam i napisao radi tamo na crno. kojekakvi poslovni menadzeri ih urade za cenu rada pa se ljudi vrate nezadovoljni i besni sa recima "Nikada vise tamo". Ali ima ih koji lepo odu preko neke postene agencije i lepo zarade, cak su se neki i ozenili tamo skucili se stekli porodicu. Znaci svagde ima muckara kao kod nas tako i na istoku i zapadu.

-Ovo je apsolutno tačno,isisali sve što su mogli,zadužili se i pokupili svoje prnje i mirno otišli bez trunke odgovornosti.A onda im se isplati i da je poklone za 1 dolar pa da se drugi je.e sa njom:haha:

Sve dok ne racistimo sa ovom ragom zvanom EVROPSKA UNIJA tapkacemo ko konji uz prazna jasla.Samim ulaskom u evropsku uniju postajemo jos jedna kolonija.Mnogo ljudi hrle toj evropi koju su videli samo na slikama,za njima oni koji su putovali kroz nju a meni slicni koji su radili u njoj samo ono, daleka im lepa kuca.Niko nam ne moze pomoci sve dok imamo medju nama lopova i dok nam je zanjimanje politicar naprofitabilnij grana privrede.Blago nama dok smo svoji na svome.

U pravu si, napisao sam ko ide tamo i dosta njih kao sto sam i napisao radi tamo na crno. kojekakvi poslovni menadzeri ih urade za cenu rada pa se ljudi vrate nezadovoljni i besni sa recima "Nikada vise tamo". Ali ima ih koji lepo odu preko neke postene agencije i lepo zarade, cak su se neki i ozenili tamo skucili se stekli porodicu. Znaci svagde ima muckara kao kod nas tako i na istoku i zapadu.

Tačno je da ima i onih koji idu na crno i prolaze tako kako je opisano, ali oni koji odu preko zavoda za zapošljavanje pričaju drugu priču. Ti koji prođu kao bosi po trnju bivaju u stvari zavrnuti od strane naših dripaca. I to je jedan vid belog roblja, ne samo prostitucija.

Zaboravih da kažem, jedini koji iz mog okruženja odlaze na Zapad da rade su Romi koji se tamo bave sumnjivim aktivnostima.

Ima i onih koji su otisli i dosli bez prebijene pare, nisu ni isplaceni.

Licno iz mog sela svaka druga-treca kuca ima nekog u inostranstvu glavne zemlje za Gastarbajtovanje su Austrija,Nemacka,Svajcarska. Otale drzave su retkost, najvise kuca i najlepsih kuca u selu napravljene su iz Austrije.

a tamo zive kao podstanari a u domovini rokaju vile da se dokazu u selu..naopako...auta na liznig,kupuje se samo na mesecnim Top budzet ponudama,jede hleb star 2 dana...imam i ja dosta rodbine po svetu,svugde sam stigao i video,svi imaju lepe kuce i auta ovde al ZNAM kako zive tamo...samo jedan covek kojeg ja poznajem u ch je tamo ulagao a ovde napravio neku solidnu kucicu,sad ima 4 stana u ch i izadaje.kad se vrati ovamo ima i penziju i solidnu kucicu i pare od rente..decu je osigurao..

A mi trčimo i molimo IV rajh da nas još malo naguzi jer eto ostali smo im dužni jer smo mi njih nekada je.ali kada smo imali ponos,društveni moral i OBRAZ.Tada čizmom nisu uspeli da dođu na ove prostore i zadrže se a sada ih vučemo za rukav i dajemo subvencije da dođu i iskorištavaju jeftinu radnu snagu,prirodne potencijale i državne subvencije 10000 evra po radniku koje mi obveznici poreza plaćamo.Je.em te Srbijo sa takvom politikom i ljudima koji nas predstavljaju tj.političarima.Časnije je da ostane jedan ali vredan koga će se pokolenja sećati i pričati nego 10 miliona naguženih i poniženih.:ppozdrav:

Evo ljudi kako mozemo kada hocemo da vodimo jednu tesku ali dobru prepisku bez vredjanja i teskih reci. Mozemo da pisemo kako i na koji nacin oziveti nasu privredu. Znamo da treba puno novaca ali da li ima neko neke ideje ili predloge na koji nacin je prestruktuirati to jest firmu koje su se bavile jednom vrstom proizvodnje preusmeriti na proizvodnju necega sto je sada profitabilnije i idaleko isplativije.

Nazad
Vrh