Ja sam pre samo nedelju dana kupio treću klasu po ceni od 3600 eur/kj sa bunarom. Isto toliko je ponudio i jedan veliki. Ko plasira te priče u javnost o cenama do 20000 za hektar ili oko deset za jutro. To je tamo oko Pančeva i Novog Sada, dakle jedan mali deo. Baš sam i ja uvek kad pročitam takve nebuloze pomišljao upravo na pasivne krajeve severno od Kikinde(Majdan, Rabe, Podlokanj, Vrbica...)
ti nisi kupio hektar nego 20 ari pa nemozes ni da pricas o ceni prave njiveDanas smo kupili pola jutra zemlje, vodi se kao pola pod vinogradom prve klase, a pola njiva(bašta) treće klase sa kulačom od 10kvm. Na licu mesta je samo gola oranica ali sa aktivnim bunarom. Cena je 1800 evra, dakle 3600 eur/kj. Kratke duži su u pitanju, a tip zemljišta crni pesak(lako za obradu ali oskudno). Bliže je susednom selu nego Kkindi.
Za bašte i vikendice nije neka otimačina, ali pre samo godinu dana sam kupio isto pola jutra(čak i malko više, skoro pola velikog lanca) prve klase takođe sa izbušenim bunarom za svega 1100 evra što mu dođe manje od 2000 eur/kj svega 500 metara od poslednje kuće u selu.
jesenas sam toliko parce 1 klase platio 600 eura