Danas cujem na faxu od jednog profana aj sto je on za ovog arapa i misli da treba da kupi,nego da je brat od seika zavrsio ovde fakultet u NS-u i da je ovde i ozenjen,pa ovde i zivi,a normalno ima i nase drzavljanstvo i da hoce lako bi kupio koliko god hoce zemljista,te je po njemu ovo strateski i mudar potez.
Mudro ili ne, ja bih izbegao svako petljanje sa strancima osim - "Ja tebi robu, ti meni novac" i obrnuto. Treba sve te strance oterati u **greška. Ništa oni nama do sada dobro nisu doneli pa neće ni od sada.
Ausländer raus!
- - - - - - - - - -
spediter sam naveo kao sarkazam na Vas post o tome kako je lako odneti zemlju negde.a ako ste toliko pametni da preracunate koliko ima kubika na 25 000 hektra zemlje,svaka cast.da bi izbegli dalju diskusiju i raspravu o ovome,ja necu obracati paznju na Vase postove,jer imamo razlicita misljenja a to je svacije pravo...tako da sve najbolje..
Na ovo ne mogu da ne odgovorim. Ko kaže da će Arapin da odnese oranični sloj sa svih 25000 ha u Emirate? Ja samo tvrdim da nije neizvodljivo ni da je odnese. Pouzdano znam od ljudi iz železnice da su Italijani nosili rumunsku zemlju vagonima za Italiju.
Zašto Vi kolega u opšte tako aktivno učestvujete u ovoj diskusiji u vezi ove petljancije sa Arapinom kada se to vas direktno ne tiče? To je unutrašnje pitanje Srbije i ako mi rešimo da isteramo traktore na ulice da protestvujemo ili da prskamo Arapinove njive totalom(to su pojedinci i jedan drugom radili) nećete Vi doći preko granice(koliko god mi tu granicu ignorisali, u različitim državama) ni da nam pomognete niti da nas u tome sprečite.
- - - - - - - - - -
A kad sam ja srao još za vreme barikada 2011. na kojima sam učestvovao i 2012. na kojima nisam učestvovao da zabrana prodaje zemlje strancima treba da bude uslov broj jedan, pa tek onda subvencije i druge picaboce onda ste se svi smejali kako je Krlemrle ćaknut i kad vam je onaj dripac ponudio 14000 rsd/ha ripili ste na to kao svinja na mastan džak zaboravivši sve druge uslove i šta sad?
Gde vam je tada pamet bila, veliki "profesionalni" paori i naše velike vođe? Imali ste tog proleća 2011. godine masovnost, odlučnost i slogu kao nikad, zašto to niste iskoristili za dugoročni interes nego za usrane subvencije da zadovoljite neke svoje trenutne sebične interese? Tada ste vi tako oportunistički vukli nepromišljene poteze kratkoročnog efekta kakve danas vuče ova bagra koja trenutno vlada ovom državom i čije oportunističke poteze vi sada osuđujete.
Ako bude gužve ovoga puta ću se pridružiti, a verujem i mnogi siromašni ili kako vi to volite da kažete "hobi" poljoprivrednici jer je došao zajednički neprijatelj koga sam najavljivao onomad dok ste me ismevali.
Hannibal ante portas!