Vesti i obaveštenja

Ugošćen i počašćen....bio ručkić,podela intimnog broja tel i lažnih obećanja, a ako pitate jel sam bio....nisam,strogo mi zabranjen ministar i njegova svita .....loše po obe strane !

Ako sam dobro razumeo, 60 l po hektaru sa cenom manjom za 30 dinara po litri, to izađe 1800 dinara po hektaru???

Јел то овај што увози млеко из ЕУ а као наше извози у Кину,Жито извози у ПМ а увози хлеб....Јел то овај што извози јунад а увози говна од меса из ЕУ да народ једе....Од нафте ћемо добити ону ствар ко и до сад.

Bio nam danas ministar u selu. Od jeseni odnosno za sledeću godinu se sprema dosta izmena. Moje pitanje je bilo u vezi nafte. Kaže od jeseni kreće prijavljivanje profi poljoprivrednika, a to su gazdinstva koja se bave isključivo poljoprivredom i osigurana su poreskoj po osnovu poljoprivrede. Ta gazdinstva će imati premiju za naftu od 60 litara po hektaru i 30 din/l. Biće povećan limit na 50 hektara i priznavaće se državna zemlja u zakupu. Kaže još, da ko je u pdv-u i to mu se odbija od cene, njega će po sadašnjoj ceni od 160 din/l kada se odbije pdv i premija nafta koštati 100 din/l.
Što se tiče PIO, sprema se zakon da ko neće da plati dug ne mora ali mu neće biti ni upisan staž. Kaže ministar, izljubimo se i nikom ništa. A ko želi da poveže staž, taj će plaćati samo glavnicu i to na rate....

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
Za neki povracaj na naftu aj i da verujemo, ali da ce povecati na 50 ha po gazdinstvu i subvencionisati dodatnih 30 ha i da ce oprostiti i glavnicu duznicima Pio, to nece niko ni u ludilu napraviti. Mozda i hoce zvalaviti pre izbora a posle ko vas j... pitace zar niste majmuni culi za marketing!

Bio nam danas ministar u selu. Od jeseni odnosno za sledeću godinu se sprema dosta izmena. Moje pitanje je bilo u vezi nafte. Kaže od jeseni kreće prijavljivanje profi poljoprivrednika, a to su gazdinstva koja se bave isključivo poljoprivredom i osigurana su poreskoj po osnovu poljoprivrede. Ta gazdinstva će imati premiju za naftu od 60 litara po hektaru i 30 din/l. Biće povećan limit na 50 hektara i priznavaće se državna zemlja u zakupu. Kaže još, da ko je u pdv-u i to mu se odbija od cene, njega će po sadašnjoj ceni od 160 din/l kada se odbije pdv i premija nafta koštati 100 din/l.
Što se tiče PIO, sprema se zakon da ko neće da plati dug ne mora ali mu neće biti ni upisan staž. Kaže ministar, izljubimo se i nikom ništa. A ko želi da poveže staž, taj će plaćati samo glavnicu i to na rate....

Profi i Hobi-što mi to zvuči poznato opet hoće da nas posvađaju i da nešto provuku na štetu svih.Svaka čast ministru.Po ministrovim rečima onda PIO ne treba da se plati,malo morgen.Zato je i uveden. Ko nije platio PIO nema nafte.Da li će se dobijati diploma PRAVOG poljoprivrednika.Šta ćemo sa lažnim poljoprivrednnicima.To bih ja u zatvor.

Jel rekao barem kad pocinje predaja zahteva sad za subvencije?

A ovo sta ce biti na jesen to je samo pitanje ako ce oni biti na vlast(ali 99% da hoce).

Nije rekao kad, ali ja mislim da to ide automatski kao i obnova gazdinstva. Rekao je samo da još za ovu godinu važi 4000 po ha plus 1200 za naftu i da će to biti u martu-aprilu. Od 1. novembra 2020. treba da važe te nove mere o kojima je pričao.

Jesenas kad je bio kod nas slicno je govorio za te kao ''profi'' farmere i naftu,no videcemo,mozda nam je i toliko lose da svako kao malo poboljsanje u poljoprivredi nam deluje kao bajka,ali vreme ce reci sve,moramo cekati.
Nego,jel neko pitao za prodaju drzavne zemlje ,sta ce tu biti,kad ce biti ?.

Eno i na dnevniku samo pricaju za subvencije za mehanizaciju. Ovaj djilkos gde god ide drugacije laze. Pricao je za subvencije za neumaticene ovce, prica za kombajne i traktore do 200ks, sad za naftu,itd... Od svega toga nece biti nista.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Nazad
Vrh