Vesti i obaveštenja

Pitali su ga ovde za taj konkurs za traktore što se sklapaju kod nas i za te nerealne uslove, kaže da je taj konkurs napravljen najviše zbog poljoprivrednika južno od save i dunava i da se ne bi kosili sa ipardom za koji će biti ponovo raspisan poziv u aprilu. I još je rekao kada prodje taj poziv za ipard, tamo negde u septembru, da će država objaviti konkurs za kupovinu traktora i da ćemo moći da konkurišemo za traktore i preko 150 ks.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Verovatno da je svaki put rekao: mi planiramo u saradnji sa bla blaa... Samo se pricaju price koje narod zeli da cuje!

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

E setio sam se još nečeg. Kaže ministar da od ove godine kreće program preko kojeg možemo da vidimo koje će cene kultura biti u žetvi, i da će tu pisati najminimalnije cene koje se očekuju i da ispod toga neće biti, osim ako ne bude nekih ekstrema do žetve, pa onda na osnovu toga možemo da planiramo šta ćemo posejati i da li nam se isplati da sejemo odabranu kulturu ili ne. Pa je tako napomenuo da za suncokret neće biti manja cena od 35 dinara +pdv, a kukuruzu će cena biti veća za 7-8% u odnosu na jesen 2019.

Da se prekrstim i levom i desnom rukom. Kako moze neko da kaze cenu robe za godinu dana, kada je to berzanska roba. Oni kazu svinje 180din, svi zapate svinja i cena padne na 110din. Koga hvatati za gusu? Ovo je kao puzevi, nojevi, tartufi prica. Samo EPP za izbore.

Sunce ti xebem, pa on je definitivno prso. Pa to ne mogu ni maloumni poverovati. Kod nas zadnjih 20 dana bauljaju žene po selu i raznose priču da će ko da siguran glas Palmi dobiti od 3000-50000 evra. Čekam da mi neko kaže kako veruje u to pa da ga napušim ljudski...

Zar misliš da će se zajebati pa reći: svinje 180din/kg, kukuruz 17, pšenica 20.... Ne, neee drugovi i saborci.... Pre će biti: svinje 100din/kg, kukuruz 11din, 'šenica 13....

Zaboravio si. 4000 po ha i 1200 za to što pitaš.

.Ti si se izgleda oduševio sa ministrom.Je li rekao i da će bikovi biti 2,5E,da se uveliko izvozi govedina u velikim količinama.Da li je to predizborna kampanja.I još za 5 dana se dobije subvencija.Mi za krave nismo dobili a zahtevi se predavali do 31 jula.Je li pričao nešto o tome.Bio je pričao da će sve biti isplaćeno u januaru a evo još malo pa prođe i februar. :ppozdrav:

Poslednja izmena:
Samo da dodam o podsticajima koje običan slepac ne može dobiti jer ne ispunjava uslove jer je ministarstvo izuzetno stručno donelo uredbe da ih što manje dobije.

Ако сте гледали прилог у веѕи посете Каћу иза градоначелника стоје двојица овај нижи је председник села лончар момак је победио на изборима три пута први пут као демократа други пут као палмин а трећи пут као снс и то у месту од 11000 становника да неверујете којих пред иѕборе ту има обећања овај други је сад постао произвођач паприке само да остане шта ако му падне напамет да гаји кукуруз

Nije on pobedio na izborima zato što većina glasa za njega već zato što ovi gore tako nameste,a narod je glup i kukavan ,u ovoj zemlji poštenje i pamet ne prolaze tako da i ako bi narod stvarno vlasao taj pošten i pametan bi dobio najmanje glasova...tako je i na vrhu tako i u lokalu

Obećavano je svašta još 2012 godine, evo prošlo je 8 godina i svako može da proceni koliko su uradili. Tako da ne mlatimo praznu slamu, svako treba da vidi da li je zadovoljan rezultatima i na osnovu toga da glasa.

A da se vratimo novim vestima oko poljoprivrede.

.Ti si se izgleda oduševio sa ministrom.Je li rekao i da će bikovi biti 2,5E,da se uveliko izvozi govedina u velikim količinama.Da li je to predizborna kampanja.I još za 5 dana se dobije subvencija.Mi za krave nismo dobili a zahtevi se predavali do 31 jula.Je li pričao nešto o tome.Bio je pričao da će sve biti isplaćeno u januaru a evo još malo pa prođe i februar. :ppozdrav:
Nikoga od njih ne simpatišem. Bio sam u gomili kad se ministar obraćao i samo prenosim ovde šta je rekao. A to što si me citirao je činjenica, tako su uplatili proletos. Čovek pitao jel bilo tako ja sam samo odgovorio. Naravno da je ovo kampanja, ja sam samo preneo zbivanja sa našeg terena...

Ja sam stekao utisak takav.Kao da ga braniš.Preneo si nam gomilu obećanja koja su neostvariva.Ko je preko tog Iparda ili kako se već zove dobio nešto.U te priče ne veruju više ni deca iz zabavišta.Kao to je konkurs za jug Srbije a kad ode na jug onda priča o severu.Kome tamo trebaju novi traktori kada poseduju malo zemlje i teži su uslovi rada u odnosu na Vojvodinu.U Vojvodini imaš gazdinstava sa članovima do 40 godina koliko hoćeš ali su dugo registrovana pa im ne trebaju traktori.I još najveća blamaža o smešno dozvoljenoj površini posejanih žitarica.U prevodu-KONKURS JE OTVOREN ZA ONE KOJI SU DALI ZEMLJU U ARENDU.Ali mi ćemo se snaći i prevariti ih opet kao i pre-prebacivajući na tetke i strine. :ppozdrav:

Ja sam stekao utisak takav.Kao da ga braniš.Preneo si nam gomilu obećanja koja su neostvariva.Ko je preko tog Iparda ili kako se već zove dobio nešto.U te priče ne veruju više ni deca iz zabavišta.Kao to je konkurs za jug Srbije a kad ode na jug onda priča o severu.Kome tamo trebaju novi traktori kada poseduju malo zemlje i teži su uslovi rada u odnosu na Vojvodinu.U Vojvodini imaš gazdinstava sa članovima do 40 godina koliko hoćeš ali su dugo registrovana pa im ne trebaju traktori.I još najveća blamaža o smešno dozvoljenoj površini posejanih žitarica.U prevodu-KONKURS JE OTVOREN ZA ONE KOJI SU DALI ZEMLJU U ARENDU.Ali mi ćemo se snaći i prevariti ih opet kao i pre-prebacivajući na tetke i strine. :ppozdrav:
Ja znam dva traktora jedan jd 130 konja kod bunjevaca izStarog Žednika,i štajer u Karađorđevu onaj 110 konja sa svim i svačim,prvi su seljaci ratari,gospoda,drugi imaju firmu isto gospoda gospoda ,tata kupio sinovima mesto rusa da im se svidi poljoprivreda jer je moral opao.

Nazad
Vrh