Vesti i obaveštenja

Da je Kikindskim paorima ponudjena ta zemlja platili bi je 50% vise, sav prihod ostao bi u zemlji Srbiji. Ovako sve ce otici u Germaniju. Kad nije 1941 otlce sad. Sto se tice ugovora kad se jednom potpise sa svabom niko ga vise nece pokvariti ma koliko on bio nepovoljn i ma koja vlast da se promeni.
Aha,koliko bi tu malih paora moglo da uzme te zemlje?
U male paore smatram ljude koji rade do 50kj.

BEOGRAD - Ministar zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić izjavio je danas da je od 4.700 sela 1.200 ostalo pusto, dok u 150.000 kuća niko ne živi.

On je za Radio - televiziju Srbije rekao da je ideja da se mladi ljudi vrate na selo kroz dodelu od 25 do 50 hektara državnog zemljišta, sa jedinim uslovom da ono mora da se obrađuje.

Krkobabić je rekao da je ideja da se mladim ljudima podeli 200.000 hektara zemlje koja je u državnom vlasništvu.

"Slovenci daju 45.000 evra čoveku koji ostane na zemlji i reši da se bavi zemljom. Ne moramo mi toliko da damo, ali dajmo onoliko koliko dajemo kao subvenciju za otvaranje nekih radnih mesta. I to je radno mesto u poljoprivredi", rekao je Krkobabić. evo kako ce da se dobije državna zemlja razmišljaju o tome :haha::haha: to izjavio na radiu s a ima i u kuriru clanak da nije moja izmišljotina

Aha,koliko bi tu malih paora moglo da uzme te zemlje?
U male paore smatram ljude koji rade do 50kj.
Zasto mislis da ne bi mogli da uzmu? To je 170 do 180E po kj koje i sad placaju samo ako nadju slobodne zemlje. Kad bi malo reskirali i godina bila normalna isplatilo bi im se itekako. Muda moras da imas ako mislis kec da te opali.

Zorane mani narod. Nije isto uzeti kredit pa kupiti auto, stan, ici na more ili uloziti u poljoprivredu. Da li imas hrabrosti da ne kazem muda pa da prodas 2 kj zemlje vecito pa da uzmes 60kj drzavne u zakup?
A da li ti imaš hrabrosti da prodaš kuću i uzmeš zemlju u arendu.Ovo je viša filozofija.Ali poznajem neke što pokazuju muda a i znam kako će završiti.

A da li ti imaš hrabrosti da prodaš kuću i uzmeš zemlju u arendu.Ovo je viša filozofija.Ali poznajem neke što pokazuju muda a i znam kako će završiti.
Niko nikog na nista ne tera, ali vidis i sam da nije jednostavno doneti neke odluke. Nemoj se ti brinuti za druge da ce puci i nije to visa filozofija nego visa matematika koja nije za svakog.

[h=2]"Tenis" za oranice po hektaru plaća 207 evra[/h]
J. SUBIN
| 22. jul 2017. 16:30 | Komentara: 13

Država izdaje nemačkoj firmi srpske njive po višoj ceni nego domaćim stočarima. Nemačka kompanija "Tenis" čeka dozvole za još tri lokacije, Plandište, Vršac i Sečanj

NEMAČKA kompanija "Tenis" koja će, najverovatnije, dobiti na korišćenje državno zemljište, na 30 godina, po hektaru plodne oranice, plaćaće oko 207 evra godišnje. Njima je zasad odobreno 2.420 hektara u okolini Zrenjanina i gotovo isto toliko u Kikindi. U ovim mestima biće podignuti i prvi objekti za uzgoj, tov, klanje i preradu svinja i svinjskog mesa.

Kako je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao za "Novosti", postupak izdavanja zemlje išao je izuzetno sporo, jer je svaka parcela proveravana u katastru, da nije u postupku restitucije ili da ima neku hipoteku koja ne može da se skine.

- U Kikindi je iznajmljena zemlja pete i šeste klase, dok su u Zrenjaninu to parcele druge i treće klase - kazao je ministar Nedimović. - Nemačka kompanija "Tenis" čeka dozvole za još tri lokacije, Plandište, Vršac i Sečanj. Njima je zemlja iznajmljena po ceni koja je veća od prosečne, oko 207 evra po hektaru godišnje, dok naši stočari dobijaju po 190 evra. Uz to, "Tenis" će morati da priloži obavezno i bankarske garancije. Oni su tražili 15.000 hektara, na pet lokacija po tri hiljade hektara, ali su dobili 20 odsto manje.

Odluka da se dobije zemljište na korišećenje prošla je pozitivno kod lokalnih komisija, ali ostaje da to prođe i Skupštinu grada. Inače, Kikinda je, kako nam je rekao ministar Nedimović, prva lokacija koja je bila odobrena nemačkom "Tenisu", tačnije, još pre nekih mesec dana.

Kako je ranije pričao sam Klemen Tenis, vlasnik istoimene kompanije, u planu je da se u prvih nekoliko godina uloži oko 300 miliona evra, a sve prihode koje budu ovde ostvarili, uložiće u Srbiju. Navodno, oni bi u početku gajili oko 800.000 svinja, a izvesno je i da će ponuditi srpskim stočarima mogućnost saradnje i otkup njihove stoke.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:676847-Tenis-za-oranice-po-hektaru-placa-207-evra

LAZ, LAZ, LAZ. U Kikindi nema toliko zemlje pete i seste klase, pogotovo ne u kompleksima koje je on dobio. Jedina istina je da je dobio skoro 3000ha zemlje prve, druge i trece klase sve u kompleksima od po par stotina ha.

Kaže da treba da prođe kroz skupštinu Kikinde. Prati u službenom glasilu SO pa vidi. I odmah snimaj na svoj medij, pošto na sajtu ga brzo skrajnu, znaš i sam uostalom.

A i drugi zainteresovani, svakako.

Niko nikog na nista ne tera, ali vidis i sam da nije jednostavno doneti neke odluke. Nemoj se ti brinuti za druge da ce puci i nije to visa filozofija nego visa matematika koja nije za svakog.

Odluke je teško doneti,to je tačno.Nisi ti dobio po ušima (da ti recimo strada pola stada i kao šlag pukneš u sušnoj godini na svih 60 ha).Kakva bi onda priča bila.

Tesko je to ti verujem jer godina je katastrofa, ali zato je prosla bila za pamcenje pa ko je imao preko 8t zita preko 12t kukuruza ili preko 4 t soje taj ce lakse prebroditi ovu nikakvu. Ali ko je prosle godine kukuruz sejao na trideset, vestak na njivama uopste ne koristi taj je proslu godinu propustio.

Tesko je to ti verujem jer godina je katastrofa, ali zato je prosla bila za pamcenje pa ko je imao preko 8t zita preko 12t kukuruza ili preko 4 t soje taj ce lakse prebroditi ovu nikakvu. Ali ko je prosle godine kukuruz sejao na trideset, vestak na njivama uopste ne koristi taj je proslu godinu propustio.

Ja sam sa prošlom prezadovoljan.
Ja bi malo smanjio te tone.

Usredu na dnevnom redu opstinskog zasedanja i tacka o dodeli zemlje TENISU u Kikindi.Trebalo bi svoje nezadovoljstvo bar da prikazemo u vidu skupa ispred opstine Kikinda kada nas vec niko ne pita za misljenje.

Usredu na dnevnom redu opstinskog zasedanja i tacka o dodeli zemlje TENISU u Kikindi.Trebalo bi svoje nezadovoljstvo bar da prikazemo u vidu skupa ispred opstine Kikinda kada nas vec niko ne pita za misljenje.
Te odbornike ste vi izglasali, verujem da će odlučiti u vašu korist

Nazad
Vrh