Vesti i obaveštenja

Nova vest je da se oružje može registrovati u postupku legalizacije, u redu znači jedan sloj ljudi će imati svoja osnovna sredstva legalizovana, mislim da bi bilo potrebno dozvoliti i nama poljoprivrednicima da "legalizujemo" svoja osnovna sredstva za rad a to je registracija uz prisustvo dva svedoka za traktore, kombajne i ostalo, ako mogu mafijaši da se "legalizuju" možda bi mogli i mi da budemo u skladu sa Zakonom.

Da li iko gleda ministra na N1? Ljudi ovo je "legalizovana" otimacina od svih nas

Nada poslednja umire.

Bilo je bas dosta tema sto ga je voditelj propitivo, ali ministar je opasna vidra, sve hvata krivine. Bilo pitanja o restituciji, ipardu, al dahri.investitorima. Ali odgovor je uvek tl" videcete rezultate, sorru ali jbg, i bice bolje".

Nada poslednja umire.

Jes vala što bi se reklo čovek je veoma rečit,i onako brzo priča pa sve filuje i ukrašava,a ne pita ga kada ali kada će rešiti plaćanje pio-a,pa kako to da su obećali pomoć malim poljoprivrednicima a i dalje pomažu velike i ogromne paore(po meni klasifikacija je sledeća do 100 kj seljak(ljakse),preko 100 poljoprivrednik,a od 200 pa naviše to su paori),pa kad će rešiti da kaže već jednom ko su to seljaci dal oni koji samo to rade ili oni koji rade zemlju i šljakaju u nekoj firmi ili su seljaci mlade gospođe koje su u sns-u i još zamenice predsednika opštine a oće svu dr. zemlju da uzmu na licitaciji a ne znaju kako se u traktor ulazi i još prijavljeni na lažnu adresu.

Domaćinstva će uskoro moći sama da prodaju sir, vino... --- izvor rs.n1info.com

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je da će u narednih nekoliko meseci taj resor napraviti koncept po kome će svako domaćinstvo moći da se registruje i prodaje svoje proizvode, poput sira, ili vina, na samom gazdinstvu.

Kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, Nedimović je kazao da će država obezbediti 50 odsto novca za opremu koja je neophodna domaćinstvima koja se bave preradom mleka, mesa ili grožđa dok će za devastirana područja biti izdvojeno "65 odsto povraćaja".

"Želimo da stvorimo takve zakonske preduslove gde proizvodjači mogu svoje proizvode da prodaju na licu mesta, poštujući kriterijume bezbednosti hrane. To je jedan od načina na koje se razvija svako mesto u Srbiji i svako selo. Na taj način ne prave se veliki troškovi transportujući robu", kazao je Nedimović.

On je na otvaranju prvog festivala hrane i vina "Vinski park" u Sremskoj Mitrovici u subotu najavio i da će država pomoći vinarima u stvaranju vinskih soba, kao prostora u kojima mogu da prave i na licu mesta prodaju robu sa minimalnim troškovima, dodajući vrednost finalnom proizvodu.

Vest je iz 2014 godine, ali je 100% tacna i nije samo on kaznjen bilo je jos ljudi iz Kikinde i okolnih sela koji su platili kazne. Posle toga povela se velika polemika u razlicitom tumacenju zakona, a rasprava stigla do skupstine. Od onda nas ne diraju. Prosle godine kaznjavali kombajnere koji nisu otkacinjali hedere na z142. Ove godine nista.

Ne znam ja sam zvao kolegu kad je ovo pocelo sa pisanjem prijava za prese on je komandir kod nas u mup-u i to saobracajne policije kad sam mu rekao sta je u pitanju kaze ma daj bre pusti budale kakvo registrovanje jesi ti lud i onda je na moje insistiranje proverio i u auto kucama i u ministarstvu saobracaja i kaze nema nikakvih osnova za registrovanje presa jednostavno nije moguce da se registruje!Mi smo samo nasu presu propisno obelezili signalizacijom i katadiopterima i do sada nas nikada nisu dirali,a bilo je da se u 04h vracam iz susednog sela kuci sa baliranja i nikada bas nikada nisu me ni pogledali kad vide da ima signalizaciju na presi i na traktoru ispravnu.Jedino oce da pisu prijavu za kombajn koji ide putem sa adapterom cim ga zakacis nazad ni ne pogledaju te.

Sve bi bilo kako ti kazes da ove nase ljude nije kaznio sudija za prekrsaje. Znaci nisu kaznu placali na licu mesta nego su dobijali prijavu kod sudije koji je na kraju tako presudio. Organizovali smo i proteste ispred suda na dan sudjenja, par ljudi je primljeno na razgovor kod predsednice suda i jedino sto je izdejstvovano da kaznu plate u vise rata.

Umesto u Nemačku Agroprodukt kornišone vozi na deponiju - Zbog problema sa transportom bačeni krastavci vredni 100.000 EUR -- izvor ekapija.com -- Sreda, 19.07.2017.

Zbog dobre cene i zagarantovanog tržišta poslednjih godina sve veći broj bačkih povrtara počeo je proizvodnju kornišona. Međutim umesto u Nemačku, veliki deo ovogodišnjeg roda odvozi se na deponije.

Mile Mušicki, mladi povrtar iz Đurđeva, kornišone je ovoga proleća zasejao na šest hektara, očekuje rod od dvestotine tona.

- Sva roba nam je otkupljena, svih sedam klasa, sve nam je plaćeno po ugovoru i sve nam je isplaćeno kako je dogovoreno, jedino što sam video kad dođem tamo da prodam krastavce da kamioni na tone vuku šestu i sedmu klasu na deponiju jer ne mogu da ih izvezu - kaže Mušicki.

Organizator proizvodnje i otkupa je kompanija Agroprodukt iz Gospođinaca koja je u pogone za kalibraciju kornišona uložila 600.000 EUR, a tokom kampanje samo ovoga leta uposlila tri hiljade berača. Komletna proizvodnja je ugovorena za nemačko tržište ali poslednjih desetak dana pojavio se veliki problem - zbog nedovoljnog broja kamiona hladnjača koji nisu na vreme obezbedili tranzitne dozvole veliki deo roda završio je na otpadu.

- Da su naši prevoznici raspolagali sa nekih samo dvadesetak dodatnih dozvola ja ne bih imao ovaj problem. Ovako muku mučim, otkupljujem krastavac, tamo fabrika ga čeka, a ja ga ovde vozim na deponiju - kaže Siniša Mutić iz Agroprodukta.

... link

Nazad
Vrh