Vesti i obaveštenja

PČELARI, „VI STE FALSIFIKATORI“!!! NISTE ZNALI? -- izvor spos.info

Poslednji broj Tabloida „otvorio je oči“ pčelarskoj javnosti Srbije! Čuveni dr vet. med. Miroslav Stojšić, ustvrdio je kako „maltene SPOS stoji“ iza falsifikata meda „učeći“ pčelare da daju „šećer“ pčelama, i da predsednik SPOS-a „sprečava“ inspekciju da kontroliše pčelare, već „šalje“ inspektore konkurenciji.

To što je SPOS poznat po tome da stalno promoviše u svom časopisu pčelarenje bez šećera, i što se godinama teškim naporima bori protiv falsifikata meda, i što je nedavno inspekcija kontrolisala najveću PČELARSKU izložbu na Tašmajdanu gde od 84 uzorka samo 4 nisu odgovarala Pravilniku a o rezultatima u trgovinama pisali smo već na sajtu SPOS-a, to naravno nema veze, jer „gospodin Stojšić“ sve zna, on je divni izvor „informacija“ Tabloidu za sve ovakve nakaradne teorije… OVO JE BRUKA I SRAMOTA DRŽAVE SRBIJE KOJA DOPUŠTA DA JEDAN TAKAV ČOVEK VIŠE OD DECENIJE DEZINFORMIŠE SRPSKU JAVNOST i nanosi štetu jednoj od najperspektivnijih grana poljoprivrede.

Inače, za „zaboravne“, dr vet. med. Miroslav Stojšić je penzionisani radnik Uprave za veterinu, koji je poznat po tome kako u medijima dezavuiše kvalitet meda pčelara Srbije (OVDE i OVDE). Moraćete sami da pogodite moguće motive.
Valjda bi građani trebali na osnovu takvih tekstova da zaključe da je med kod pčelara LOŠ I PUN ANTIBIOTIKA, a u trgovinama „divan“ i „kontrolisan“. E pa, neće biti.

Po nama je ovakav tekst NAJBOLJI dokaz da je proces kontrole kvaliteta meda na tržištu pokrenut u PRAVOM SMERU (OVDE), i da se „ugroženi“ hvataju za bilo koju slamku, samo da ne bi „nadrljali“, kako lepo figurativno piše u poslednjem pasusu teksta u Tabloidu.

...

Preporuka da pogledate link jer je tamo objavljen kompletan tekst iz novina, a koji ovde ne prenosimo zbog autorskih prava i sličnog. Mene veoma podseća na primer plaćenog oglasa sa ciljem da se blati konkurencija.

Srbija dobila prvi standard i oznaku kvaliteta proizvoda domaćeg porekla bez GMO -- izvor ekapija.com

Srbija je dobila prvi standard i oznaku kvaliteta proizvoda koji su bez GMO i domaćeg porekla. Označivši prve domaće genetski nemodifikovane proizvode, učinjen je veliki korak da se sačuva domaća proizvodnja genetski nemodifikovane soje, a potrošači su konačno dobili pravo izbora, glavna je poruka sa danas održane konferencije u Privrednoj komori Srbije.

Cilj konferencije, koju je organizovalo međunarodno udruženje Dunav soja i Privredna komora Srbije, je da domaću stručnu javnost i predstavnike privrede upozna sa značajem i vrednostima prvog standarda i oznake kvaliteta i domaćeg porekla bez GMO - Dunav soja, koju je zvanično podržalo i Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije.

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine Vesna Kovač istakla je kako je visok nivo zaštite potrošača izuzetno bitan, te da Ministarstvo posebnu pažnju pridaje tome i podržava sertifikaciju kvaliteta proizvoda. Kovač je naglasila da se baš takvim označavanjem nudi neophodan izbor potrošačima, a da u njegovo promovisanje treba da se uključe i proizvođači. Takođe, ona je dodala kako od označavanja proizvoda Dunav soja oznakom korist imaju kako trgovci, tako i potrošači - trgovci jer nude potrošačima neophodan izbor, a potrošači jer stiču poverenje u trgovine, a samim tim i proizvođače.

Direktor Sektora poljoprivrede Privredne komore Srbije Žarko Galetin naglasio je da je uvođenje Dunav soja standarda važan korak za privredu Srbije jer uvodi novu dodatu vrednost domaćim proizvodima i povećava njihovu konkurentnost na lokalnom, regionalnom i međunarodnom nivou.

- Soja je glavni sastojak životinjske ishrane, a Evropa zbog nedostatka sopstvene soje stočnu industriju snabdeva uglavnom GM sojom iz prekookeanskih zemalja, ne zahtevajući pritom da se na krajnjim proizvodima označi da su dobijeni od životinja koje su jele GM soju. Kao rešenje, Evropa je omogućila dobrovoljne standarde i oznake kvaliteta koje garantuju da životinja nije hranjena genetski modifikovanom stočnom hranom i sojom.

Prve su počele i u tome najdalje otišle Austrija, Nemačka, Francuska i Švajcarska, a Srbija, koja uvozi iz Evrope neoznačene životinjske proizvode, a ima dovoljno svoje bez GMO soje, prvi put sa Dunav soja standardom dobija mogućnost da istakne bez GMO kvalitet i domaće poreklo, koji su sve traženiji u svetu - rekla je Marija Kalentić, regionalna direktorka organizacije Dunav Soja.

...

A sta cemo sa uvezenom sojinom sacmom, jer za nju ne traze sertifikate da nije od GMO soje. Lazemo sami sebe.

Imaću,bar tako reče premijer.Ako ja imam 220 a premijer ima 780 onda je čovek u pravu,Mi uproseku imamo 500E.Čovek je apsolutno u pravu.Nama je u stvari dobro samo što nećemo da priznamo tj. stvarno seremo da izvinete na izrazu.

Problem je što mi ne poštujemo naše proizvode nego dižemo rejting stranim proizvodima i kao posledica svega toga sada nam stiže na naplatu.Zato nam je propao IMT,pa mnoge klanice koje su hranile tu istu EU a nama će sada slati njihovo smeće.Mi poljoprivrednici (ne svi ) smo takođe direktno uticali na sve to kupovinom semena stranih kuća kao i mehanizaciju pa je normalno da će naše propadati-E sad dođosmo i mi na red...

Na narod misle imaće jeftiniju hranu, a mi proizvođači iste smo prepušteni sami sebi samo neznam dokle ćemo izdržati.

Nije Mico to jeftinija hrana,to je samo mamac za gladnu ribu. Nelojalnom konkurencijom najpre se unisti vec ionako debelo osiromaseni proizvodjac,a onda cene tih uvoznih artikala dobijaju neku novu dimenziju,monopol je cedo usranog kapitalizma. Odgovorno tvrdim da mozemo da proizvedemo najbolju hranu na svetu, (pitajte nase gastarbajtere na sta lice voce i povrce,pa i meso u EU,vizuelno perfektan proizvod po ukusu bezmirisna govna) ali novom svetskom poretku ne trebaju sitni i zdravi proizvodjaci vec samo nezasito trziste gde su i vec pomenuta govna,u elegantnom pakovanju,ekstra proizvod.
Unistili smo Torlak,pa sada uvozimo kineske vakcine preko Svajcarske i ne znamo da li da vakcinisemo decu ili ne,unisticemo i semenske institute NS i ZP pa cemo prihvatiti Monsanto (Bayer),unistili smo preradne kapacitete,zadruge,sada se unistava onaj golja od seljaka koji je za sve ostalo dobar za drzavu osim za zdrav prosperitet kako sebe tako i srpskog sela.
Inace jedan podatak,prosecna farma muznih krava u Austriji broji 16 grla,uspesna je,subvencionisana,napredna i njen gazda je situiran gospodin sa sigurnom proizvodnjom.Stala moje porodice broji koje grlo vise, prezivljava,preko 20% subvencija mi uzima maticna sluzba,gazda je rob sa 365 radnih dana bez odmora,bolovanja,letovanja,zimovanja...sa teskom prosloscu,jos tezom danasnjicom i potpuno neizvesnom buducnoscu apokalipticnih nagovestaja.
Pa se svakog dana nesto pitam da li sam ja lud,deda mraz sa TV-a mi konstantno govori kako je svima nama svakog dana sve bolje (a jos malo pa nevidjeno bolje),nikad veci BDP,nikad manja inflacija,prosecna plata 460 eura,milosrdni stranci sa silnim ulaganjima u Srbiji nasim drzavnim parama,gotovo da nema nezaposlenosti...a ja nesto ne osecam taj boljitak,da li sam jedini amputiranog osecaja za ovu vanvremensku reformu svevisnjeg reformatora? Ako jesam,bice mi zao sto sam ostao uskracen za uzivanje u ovakvom naglom prosperitetu kurcevite drzavice Srbije,pod dirigentskom palicom svemoguceg maestra.

Gledao na TV hvale se nasi voljeni prcednici da su stvorili 200 000 radnih mesta a nekazu da su 600 000 upropastili , smanjuje se nezaposlenost normalno kad je vec svaka druga kuca prazna svi otisli u inostanstvo ostali samo penzioneri . Ovoj drzavi ostajemo samo mi blesavi zemljostugari jer volimo to sto radimo i oni od gore to svesno znaju i da ce nam moci guliti i zadnji kvatratni cantimetar koze sa leda jer cemo i dalje raditi.

- - - - - - - - - -

Imaću,bar tako reče premijer.Ako ja imam 220 a premijer ima 780 onda je čovek u pravu,Mi uproseku imamo 500E.Čovek je apsolutno u pravu.Nama je u stvari dobro samo što nećemo da priznamo tj. stvarno seremo da izvinete na izrazu.

Znas kako je sa prosekom unuk 7 godina deda 70 prosek je 35 a sta im vredi kad nijedan nemoze da pr.....a ,tako je i ovo sa 500eura.

...U ovoj drzavi ostajemo samo mi blesavi zemljostugari jer volimo to sto radimo i oni od gore to svesno znaju i da ce nam moci guliti i zadnji kvatratni cantimetar koze sa leda jer cemo i dalje raditi...

Ovde ostaje samo onaj koji se ovde zaglavio. Ili onaj koji ima privid da mu je dobro jer nema odgovornosti za sebe i svoju porodicu jer mu pomažu roditelji i ženini roditelji pa mu čuvaju decu i pomažu u hrani i ostalim stvarima. Takva vrsta čopora je postojala i za vreme pre turaka.... U takvoj zemlji živimo... što kažu u kori od banane državi. Takve osobe nisu osamostaljene i prihvataju ulogu deteta i sa preko 40-ak svoji godina.... Problem nastaje kada roditelji polako počinju da umiru....
Ovde ostaju oni koji se ne bi snašli preko jer nisu sposobni i okretni i koji nemaju sposobnosti da prelome i odu. Oni koji ne mogu da rade fizički za početni deo života u inostranstvu i oni koji nisu eksperti u nekom zanimanju... Mada preko i konobar može da bude vodoinstalater... i to dobar... znam primere...
Ostaju i oni koji su sposobniji od ostalih i koji bi se i preko snašli. Oni su okretni i hvataju svaku šansu za bilo kakvom zaradom za čije pokriće imaju u likovima iz partija i državnog aparata, oni koji imaju veze i informacije 'iznutra' pa onda se 'tale' i dele profit.
Ostaju oni koji rade 'biznis' na leđima svojih zaposlenih pa ih minimalno plaćaju i izrabljuju a deo profita dele sa partijama kroz sponzorstva i 'akcije'.
Ostaju oni koji finansiraju svoju decu do fakulteta i rade dva i više poslova. Logika: samo da im deca završe fakultet pa neka odu preko i neka žive. Čućemo se preko skajpa ... posetiću ih nekada... čuvaću im decu...
Ostaju oni koji krckaju silne dobijene pare prodajom imanja na Kosovu. Albanci su to platili pa pozlatili.... naravno na početku priče.... Oni su sa tim parama kupili kuće i stanove u gradovima... platili zaposlenje... školovali decu... platili da im deca ne idu u rat... kupili deci auta... pa posao.... i tako krckaju po malo....
Ostaju mafijaši koji rade narkotike i ostale krađe i otimačine... i dobro im ide... i profit dele sa tamnom stranom ove države....
Ostaju oni koji imaju puno zemlje pa su preko raznoraznih subvencija i kredita koliko-toliko obnovili domaćinstva pa rade neku proizvodnju.... Otkupljivači ih deru ali i njima ostaje neki dinar... na količinu....
Ostaju oni koji su zaposleni u državnom aparatu pa preko partija sebi podižu platu lažnim prekovremenim radom i lažnim ugovorima o privremeno povremenim poslovima i mite se pa imaju dodatnu zaradu....
Ostaju partijski ljudi koji čekaju na red da budu u vrhu partija a poslove dobijaju na foru - ja tebi ti meni - deleći mrvice sa partijskog stola za kojima sede eksponenti krvavog kapitala stečenog u onim patrijotskim ratovima. Taj kapital ne miriše više na barut, znoj i krv već dobija aromu prečišćenog i izfiltriranog mirisa raznih plantaža, trange frange firmica, šoping molova, tv vašara sa šatrama... sa opranim novcima via egzotična ostrva...
Ostaju oni koji lažno vole svoju zemlju. S jednom rukom podignuto sa tri prsta a sa drugom koja otima iz bilo čijeg džepa do koga može da dođe.
Ostaju i oni koji vole ovu zemlju. Ne bi pisao mnogo o njima, ima ih... vrsta u izumiranju... sve ih je manje...
- sa svakom navršenom godinom koju su preživeli čekajući da nađu zaposlenje, oni sami ili njihovi najbliži... živeći za dan kada će se skućiti....
- sa svakom navršenom godinom koju su preživeli studirajući i plaćajući školovanje a ipak plaćajući negde da bi položili ispit
- sa svakom srećno okončanom trudnoćom gde plaćajući silne novce moliš svevišnjeg da najmilije izvučeš žive i zdrave iz bolnice - klanice
- sa svakom navršenom godinom koju su njihova deca proveli vrtiću gde vrtić ne plaćaju oni koji decu dovoze džipovima
- sa svakom navršenom godinom koju su njihova deca proveli vrtiću a decu - to naše blago na kojem počiva ova vrsta, sorta i selekcija čuvaju minimalno plaćene osobe
- sa svakom navršenom danom u školi gde decu maltretira neki vršnjak jer je jači ili mu je tata neko...
- sa svakom navršenom danom u školi gde decu uče oni koji im se dodvoravaju, njima ili roditeljima jer strepe za posao sa mizernom platom
- sa svakom plaćenom diplomom kojom je neko drugi dobio posao...
- sa svakim dinarom manje u otkupu pšenice, kukuruza, suncokreta koje su otupljivači i tajkuni oteli...
- sa svakim lažnim rezultatom testiranja proizvoda na vlagu ili prljavštinu....
- sa svakim kilogramom voća u otkupu sa ucenjivačkom cenom koju nam daju ili 'braća' rusi ili 'braća' sa zapada jednom rukom nas tapšajući a drugom koju guraju u naš buđelar...

mogao bih da pišem do sutra....

ipak srećna nova godina... idemo dalje.... biće bolje.... ili sledeće ili one tamo....

Poslednja izmena:
Problem je što mi ne poštujemo naše proizvode nego dižemo rejting stranim proizvodima i kao posledica svega toga sada nam stiže na naplatu.Zato nam je propao IMT,pa mnoge klanice koje su hranile tu istu EU a nama će sada slati njihovo smeće.Mi poljoprivrednici (ne svi ) smo takođe direktno uticali na sve to kupovinom semena stranih kuća kao i mehanizaciju pa je normalno da će naše propadati-E sad dođosmo i mi na red...

Sto se smeca tice iz pouzdanih izvora znam sta se uvozilo a to je u Italiji pilece meso sto je zabranjeno upotrebiti u izhrani kucnih ljubimaca i kao preradeno a toga je uvezeno na stotine tona u srbiju i preradeno za ljudsku izhranu ,to je radio par firmi da ih sad ne imenujem . Brat od tetke mi radi u topiku i prica da ima pileca virsla koja nema u sebi ni trunke pileceg mesa sve sami prahovi i aditivi , ako ovo nije smece neznam sta je.

Ovo nije vezano za zalopojke....proso sam danas blizu kuce naseg clana Gromila i tu ima veliko poljoprivredno gazdinstvo....Vjerujetel vi da ima sigurno 10 traktora sve preko sto konja sto klasovih,sto dzon dir i nijedan nije ispod dvijehiljaditog godista....Koji kombaji..rekao bi da su dzon dir,al su u garazama pa se nevide najbolje....Mehanizacija,sjetvospremaci....ma...da je steceno na neznam kakav nacin ono je lijepo vidjet

Ovde ostaje samo onaj koji se ovde zaglavio. Ili onaj koji ima privid da mu je dobro jer nema odgovornosti za sebe i svoju porodicu jer mu pomažu roditelji i ženini roditelji pa mu čuvaju decu i pomažu u hrani i ostalim stvarima. Takva vrsta čopora je postojala i za vreme pre turaka.... U takvoj zemlji živimo... što kažu u kori od banane državi. Takve osobe nisu osamostaljene i prihvataju ulogu deteta i sa preko 40-ak svoji godina.... Problem nastaje kada roditelji polako počinju da umiru....
Ovde ostaju oni koji se ne bi snašli preko jer nisu sposobni i okretni i koji nemaju sposobnosti da prelome i odu. Oni koji ne mogu da rade fizički za početni deo života u inostranstvu i oni koji nisu eksperti u nekom zanimanju... Mada preko i konobar može da bude vodoinstalater... i to dobar... znam primere...
Ostaju i oni koji su sposobniji od ostalih i koji bi se i preko snašli. Oni su okretni i hvataju svaku šansu za bilo kakvom zaradom za čije pokriće imaju u likovima iz partija i državnog aparata, oni koji imaju veze i informacije 'iznutra' pa onda se 'tale' i dele profit.
Ostaju oni koji rade 'biznis' na leđima svojih zaposlenih pa ih minimalno plaćaju i izrabljuju a deo profita dele sa partijama kroz sponzorstva i 'akcije'.
Ostaju oni koji finansiraju svoju decu do fakulteta i rade dva i više poslova. Logika: samo da im deca završe fakultet pa neka odu preko i neka žive. Čućemo se preko skajpa ... posetiću ih nekada... čuvaću im decu...
Ostaju oni koji krckaju silne dobijene pare prodajom imanja na Kosovu. Albanci su to platili pa pozlatili.... naravno na početku priče.... Oni su sa tim parama kupili kuće i stanove u gradovima... platili zaposlenje... školovali decu... platili da im deca ne idu u rat... kupili deci auta... pa posao.... i tako krckaju po malo....
Ostaju mafijaši koji rade narkotike i ostale krađe i otimačine... i dobro im ide... i profit dele sa tamnom stranom ove države....
Ostaju oni koji imaju puno zemlje pa su preko raznoraznih subvencija i kredita koliko-toliko obnovili domaćinstva pa rade neku proizvodnju.... Otkupljivači ih deru ali i njima ostaje neki dinar... na količinu....
Ostaju oni koji su zaposleni u državnom aparatu pa preko partija sebi podižu platu lažnim prekovremenim radom i lažnim ugovorima o privremeno povremenim poslovima i mite se pa imaju dodatnu zaradu....
Ostaju partijski ljudi koji čekaju na red da budu u vrhu partija a poslove dobijaju na foru - ja tebi ti meni - deleći mrvice sa partijskog stola za kojima sede eksponenti krvavog kapitala stečenog u onim patrijotskim ratovima. Taj kapital ne miriše više na barut, znoj i krv već dobija aromu prečišćenog i izfiltriranog mirisa raznih plantaža, trange frange firmica, šoping molova, tv vašara sa šatrama... sa opranim novcima via egzotična ostrva...
Ostaju oni koji lažno vole svoju zemlju. S jednom rukom podignuto sa tri prsta a sa drugom koja otima iz bilo čijeg džepa do koga može da dođe.
Ostaju i oni koji vole ovu zemlju. Ne bi pisao mnogo o njima, ima ih... vrsta u izumiranju... sve ih je manje...
- sa svakom navršenom godinom koju su preživeli čekajući da nađu zaposlenje, oni sami ili njihovi najbliži... živeći za dan kada će se skućiti....
- sa svakom navršenom godinom koju su preživeli studirajući i plaćajući školovanje a ipak plaćajući negde da bi položili ispit
- sa svakom srećno okončanom trudnoćom gde plaćajući silne novce moliš svevišnjeg da najmilije izvučeš žive i zdrave iz bolnice - klanice
- sa svakom navršenom godinom koju su njihova deca proveli vrtiću gde vrtić ne plaćaju oni koji decu dovoze džipovima
- sa svakom navršenom godinom koju su njihova deca proveli vrtiću a decu - to naše blago na kojem počiva ova vrsta, sorta i selekcija čuvaju minimalno plaćene osobe
- sa svakom navršenom danom u školi gde decu maltretira neki vršnjak jer je jači ili mu je tata neko...
- sa svakom navršenom danom u školi gde decu uče oni koji im se dodvoravaju, njima ili roditeljima jer strepe za posao sa mizernom platom
- sa svakom plaćenom diplomom kojom je neko drugi dobio posao...
- sa svakim dinarom manje u otkupu pšenice, kukuruza, suncokreta koje su otupljivači i tajkuni oteli...
- sa svakim lažnim rezultatom testiranja proizvoda na vlagu ili prljavštinu....
- sa svakim kilogramom voća u otkupu sa ucenjivačkom cenom koju nam daju ili 'braća' rusi ili 'braća' sa zapada jednom rukom nas tapšajući a drugom koju guraju u naš buđelar...

mogao bih da pišem do sutra....

ipak srećna nova godina... idemo dalje.... biće bolje.... ili sledeće ili one tamo....
Nisi napisao da odlaze i oni koji bi se natrcili za jeb.ni dinar, ali si lepo opleo po postenim ljudima koji su odlucili da ostanu. Po tebi to su nesposobni ili lopovi i sve si nas uporedio sa coporom. Ne ide brate.

Nazad
Vrh