Vesti i obaveštenja

[h=1]BIĆE PARA: Traže NAFTU po Kuli, Vrbasu, Odžacima i Bačkoj Palanci[/h][FONT=&quot]

KULA / VRBAS / ODŽACI – Obaveštavaju se građani da započinju seizmička istraživanja na području opštine: Kula, Vrbas, Odžaci i Bačka Palanka po projektu 3D Turija.

[/FONT]

[FONT=&quot]
nis-busenje-nafte-640x291.jpg
Foto: NIS oprema za ispitivanje / Izvor: naftagas-nfs.rs

Za izvođenje radova dobijene su sve neophodne dozvole i saglasnosti nadležnih državnih organa. Izvođač radova je Naftagas- Naftni servisi- Seizmički servisi.
Pre početka izvođenja radova, Agencija „GEO-OIL“, koja se bavi poslovima pribavljanja saglasnosti, stupiće u kontakt sa vlasnicima/ korisnicima svih parcela koje su na trasi istražnih profila, obavestiti ih o planiranim istraživanjima i potpisati saglasnost o prolasku kroz njihov posed.
Vlasnici parcela će biti detaljno informisani od strane Agencija „GEO-OIL“ o načinu utvrđivanja štete i cenovniku po kome se ona isplaćuje. Isplata zapisnički konstatovanih iznosa za štetu, vlasniku se u celosti isplaćuje u roku od 10 radnih dana. U toku izvođenja radova intenzivno ćemo sarađivati sa svim Opštinama, Mesnim zajednicama i Ministarstvom unutrašnjih poslova RS. Maksimalno ćemo se truditi da u toku izvođenja radova ne remetimo svakodnevni život i rad građana.
[h=3]Posebna napomena:[/h]Obaveštavamo građane da će se prilikom izvođenja koristiti namenska „Wireless“ oprema značajne vrednosti, koja poseduje mogućnost GPG lociranja. Oprema i delovi opreme nisu upotrebljivi u bilo koje druge svrhe osim za seizmička ispitivanja. Usled specifičnosti opreme, svako otuđenje ili namerno oštećenje iste tretiraće se kao krivično delo.
Sve informacije možete dobiti na telefon:
064/70-80-063 – Dragan Stanojević
Za građane opštine Kula:
MOLE SE POŠTOVANI ZEMLJORADNICI DA SE JAVE U KANCELARIJU MESNE ZAJEDNICE KULA SA SVIM BROJEVIMA KATASTARSKIH PARCELA KOJE KORISTE RADI DETALJNIJEG INFORMISANJA I SPORAZUMA ZA PROLAZAK KROZ POSED U PERIODU OD 8-14 h.
[/FONT]

Ni nemojte, Jesenas su mu prosli kroz 70% parcela, gde su gazili po suvom i nije bilo nekog problema ali gde su gazili po mokrom tonula je masina PREVISE toliko da sam morao trag od te masine triput da preoravam pa tek onda celu njivu, znaci katastrofa. A na jednom jutru su se toliko vozali dzipovima da plug jednostavno nije hteo da udje u zemlju...
Rekli su da ce podrivati cim zavrse medjutim od tog podrivaca nije bilo nista. Ja im pristanak nisam dao niti potpisao ali opet su gazili...
Neko moje iskustvo tako da pripazite se....

Послато са SM-J510F уз помоћ Тапатока

Ja im nisam hteo potpisati saglasnost.Zapretio sam tuzbom.Oni moje parcele obelezili crvenom i ni u jednu nisu ni tockom usli.Tu gde su prosli i posle tri godine je trava dobra a rod los.

@diklofen
Al su te zato komsije sigurno psovale. ☺ I mi smo imali ljude koji nisu dali da se gaze njive. Da bi ih obisli duplo su gazili i levog i desnog komsiju od takvih njiva. E tu smo imali seks i danas se primecuje razlika iako je vec dva puta podriveno.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Nisam dao i ne dam da prelaze pa neka se okreću kako hoće. Ovima što su dvaput prelazili će dvaput i da plate. Što se mene tiče mogu i padobranom da ih spuštaju sa neba.

Prosle godine su ugazili isli po suvome pa opet najeb sa oranjem kad je Brena stajala sa tri brazde kad naidje na ugazeno,a mogu da zamislim gde su po mokrome gazili.Sada ove njive sto hoce da mi gaze sve su 200m duz i sa obe strane put pa nek idu putevima taman i da ih poravnaju malo ali preko njive im ne dam jbg gaze oni gaze elektro privreda i to ne gledaju sta je od useva nego se vozaju po njivama kao to je od drzavnog interesa prosle godien mi i oni ugazili njive dosao kao njihov agronom premerio i sve zapisnik kad dosla naplata stete za 100m duzine i 2,5m sirine sam dobio 670din ostete ej kad sam odlepi kao toliko kosta 2 gruberisanja i 2 tanjiranja majku li im **greška hostaplersku.

AGROKOR PRED BANKROTOM, DUŽNI ČAK ŠEST MILIJARDI EVRA: 7.000 srpskih radnika strepi za posao?!
Gazda 'Agrokora' Ivica Todorić u Srbiji je vlasnik 'Frikoma', 'Dijamanta', 'Mivele', ali i 'Idee', 'Rode' i 'Merkatora'. Vučićev kabinet prati situaciju jer je reč o jednom od najvećih investitora u našoj zemlji

M. D. - S. K. 29. 01. 2017. 18:03
4

128734_todoric1_f.jpg
public

Više od 7.000 ljudi ostaće bez posla u Srbiji ako hrvatski "Agrokor" Ivice Todorića bankrotira! Reč je o zaposlenima u "Idei", "Merkatoru", "Rodi", ali i u firmama koje je Todorić kupio u Srbiji: zrenjaninskom "Dijamantu", "MG Miveli" kod Trstenika, beogradskom "Frikomu" i "Kikindskom mlinu"!
Problem će imati i brojne firme dobavljači "Agrokora", koje će u slučaju propasti hrvatskog tajkuna ostati bez posla.
Jedna od najvećih kompanija na prostorima bivše Jugoslavije, prema pisanju zagrebačkih medija, duguje čak šest milijardi evra i na pragu je bankrota!
[h=3]Srbija prati situaciju[/h]Državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac potvrdio je za Informer da ova institucija prati situaciju oko "Agrokora" s obzirom na to da je reč o kompaniji koja je jedan od najvećih investitora u našoj zemlji.
[h=3]Srpski biznismeni pažljivo prate šta se dešava u "Agrokoru"[/h]Srpski biznismeni poručuju da su spremni da od Todorića kupe "Frikom" i trgovinske lance "Merkator S", "Idea" i Roda", ako hrvatski tajkun odluči da proda ove kompanije kako bi se spasao bankrota! Istina, oni sumnjaju da će najbogatiji Hrvat zaista propasti.
[h=3]Ima šta da se kupi[/h]Petar Matijević, vlasnik Industrije mesa "Matijević", kaže za Informer da bi od svih Todorićevih firmi najradije kupio "Frikom".
- Ivica Todorić ima niz odličnih kompanija u Srbiji. Meni se čini da je "Frikom" među firmama koje najbolje ovde rade, tako da bih, ukoliko Todorić bankrotira i odluči da proda svoje carstvo, rado uzeo "Frikom" - iskren je Matijević.
On, međutim, smatra da hrvatska država, ali i banke neće dozvoliti da "Agrokor" nestane sa biznis mape.
- Todorićeva uloga je za hrvatsku privredu nemerljiva. On zapošljava oko 60.000 ljudi i nijednoj zemlji u kojoj on vodi poslove nije u interesu da tako važan biznismen "pukne". Zato verujem da će se pronaći rešenje da se Todorić izvuče iz dugova - kaže Matijević.
S druge strane, vlasnik konfekcijske kuće "Mona" Đorđe Momirović ističe da se hrvatski biznismen previše zaduživao i da je ovakav scenario bio očekivan.
- Nama su najinteresantniji njegovi trgovinski lanci "Merkator S", "Idea" i "Roda". Ukoliko bi, zaista, Todorićevi poslovi propali, onda bi bilo dobro da prodavnice u Srbiji preuzme neko od domaćih biznismena kako ljudi u našoj zemlji ne bi ostajali bez posla, a privreda trpela - predlaže Momirović.

[h=3]Spasiće ga EBRD[/h]Vlasnik subotičkog "Pionira" Miroljub Aleksić navodi da je Todorićev imetak zaštićen jer je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) suvlasnik "Agrokora".
- Oni sigurno neće propustiti šansu da mu pomognu. Dobiće nove kredite i tako će se vremenom izvući iz dugova i još proširiti. Jedna od opcija je i da "Agrokor" proda nekoj velikoj svetskoj korporaciji. U svakom slučaju, Todorić ima jako dobre kompanije, a kada bih mogao da neku od njih uzmem, onda bi to bili "Dijamant" i "Frikom" - kaže Aleksić.
N. S.

- Verujemo da "Agrokor" radi na pronalaženju rešenja i optimizaciji ukupnog poslovanja, kako za svoje investicije u Hrvatskoj, tako i za one u Srbiji - optimista je Trivunac.
On objašnjava da je Hrvatskoj pao kreditni rejting u svetu i da je to jedan od razloga zbog kog su neke svetske banke odbile da kreditiraju Ivicu Todorića i njegov "Agrokor".
[h=3]"Agrokor" tvrdi da je sve okej![/h]Iz "Agrokora" demantuju da su pred bankrotom i tvrde da su stabilna i snažna kompanija i da mogu odgovoriti svim finansijskim obavezama.
- Uredno izmirujemo obaveze, a uspešno smo i refinansirali u poslednjem kvartalu prošle godine sve kredite, tako da u ovom trenutku nemamo potrebu za dodatnim refinansiranjem kredita - tvrde u "Agrokoru".

Ekonomisti upozoravaju da bi eventualan bankrot ili odlazak u stečaj "Agrokora" mogao da ima ozbiljne posledice i po firme Ivice Todorića u Srbiji. Stručnjak za strana ulaganja Milan Kovačević kaže da secenario po srpske kompanije koje kontroliše Todorić nije nimalo dobar.
- Stečaj "Agrokora" ne mora nužno da znači krah firmi u Srbiji, ali bi do toga moglo da dođe iz nekoliko razloga. Postoji mogućnost da Todorić izvlači novac iz srpskih firmi kako bi plaćao svoja dugovanja. Može da proizvode naših fabrika izvozi, a da profit uzima za sebe. Najgora opcija je da se imovina naših kompanija proda kako bi se vratili dugovi "Agrokora" - ističe Kovačević.
[h=3]Loša vest za sve[/h]On dodaje da čak i ako dođe do bankrota, to nužno ne znači da će srpske fabrike propasti.
- Može se pojaviti neko drugi i kupiti sve "Agrokorove" firme u Srbiji, promeniti im ime i tako ih spasti - dodao je Kovačević.

Država pomaže voćarima i vinogradarima pri kupovini traktora - Povraćaj uloženih sredstava i do 60% -- izvor ekapija.com

Pored subvencionisanja mladih poljoprivrednika, država će, prvi put, od ove godine subvencionisati i kupovinu traktora za voćarstvo i vinogradarstvo. Kako bi im se pomoglo da obnove zastaralu mehanizaciju i povećaju prinos po hektaru, voćari i vinogradari platiće polovinu investicije. Prednost će imati oni koji žive u siromašnijim područjima.

Da je na njivama, u voćnjacima i vinogradima zastarela mehanizacija pokazuju podaci od pre četiri godine prema kojima u Srbiji ima oko 600.000 traktora od kojih je čak 95% starije od 10 godina. I od 2,4 miliona priključnih mašina, takođe je isti procenat stariji od decenije.

Izbor modernih traktora je veliki – sa kabinom i bez nje, od 30 do 100 konjskih snaga, sa dodatnom opremom. Zato su i pune cene sa PDV-om od 15.000 do 50.000 EUR.

Uslovi i uputstva biće poznati za dve nedelje, kada će biti raspisan i javni poziv poljoprivrednicima.

- Nama je ideja da od 15. februara sve bude u funkciji, ideja nam je da sva poljoprivredna gazdinstva obavestimo ili putem pisama ili putem SMS poruka, savremenih sredstva komunikacije, da svako dobije informaciju za šta može da konkuriše - rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

...

Za vreme sankcija se ZIVELO nafta 1dm cisterna u dvoriste i krk 5-6 buradi mesecno posla bilo i ljudi sve solarno placali niko nije hteo u poljoprivredu firme radile prodavala se zemlja za radno mesto u Karneksu,Secerani,Vitalu,a sada katastrofa nikada vise ljudi koji se hrane iz kontejnera prvi put sam video ljude da ceprkaju po kontejneru u Beogradu 94-95g i to bili oni bakarisani sto i danas rondaju po njima.A sada u mojem rodnom gradu koji je za vreme stare Juge bio najaci industrijski grad sa najvise fabrika koje su bile svetski brend imate na svaki kontejner po 2-3 koji prevrcu po njemu u potrazi za hranom.Serem im se u prosperitet i demokratiju!

Nazad
Vrh