ZivaB
Član
Drugari jedno pitanje platio sam repromaterijal preko subvencijonalnog kredita, dal imam pravo na povracaj PDV- 8 posto, nismo u sistemu PDV:
Hvala unapred na odgovorima....
Hvala unapred na odgovorima....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Izvršni odbor Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) je danas razmatrao ponude pet opština koje su ušle u najuži izbor za lokaciju za gradnju fabrike SPOS-a za otkup i plasman meda pčelara ove organizacije.
Od pet opština koje su ušle u uži izbor (Srbobran, Rača, Ćuprija, Surdulica i Mali Zvornik) Izvršni odbor SPOS-a je izabrao ponudu koju je smatrao najboljom u celosti, objavio je SPOS na svom sajtu.
Razmatran je i zahtev i ponuda Grada Požarevca koja je stigla tek ovih dana, ali je odbijena, iako je bila više nego solidna, jer je zakasnela, zbog mogućih pravnih i drugih štetnih posledica koje je SPOS mogao da ima da je prihvatio zakasnelu ponudu, nakon svih procedura koje su sprovedene pod punim uvidom javnosti, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, NALED-a i Privredne komore Beograda.
[h=2]Pogon SPOS-a biće u Rači[/h]Sa 11 glasova za i 2 glasa protiv, IO SPOS-a izabrao je opštinu Rača za lokaciju gradnje pogona SPOS-a za otkup i plasman meda pčelara SPOS-a
...
Ziveli su kod mene u kraju a neko vreme sam i radio za njih sa kamionima pa sam pomalo upućen,znaci pukli su skroz i nemaju ništa.Kao i Dzon iz tvog sela,ostao na onim krsevima za repu a nakraju njegovog uspešnog poslovanja je pitanje kad ce ga iz kuce izvijati bankari ili neki slicni.Najsmešnije je što su oni pobegli iz zemlje pre sudskog postupka,odneli lovu i mogu da ih uhvate za onu stvar ,nažalost.A za neke od ovih ostali znam pouzdano da su se obogatili preko noći od toga posla,nekretnine poljoprivredna zemljišta ... i od svega samo zatvorske kazne, tako da su i oni profitirali u ovoj državi,a država dokazala da je nesposobna.Pogledajte samo kako se u Italiji obračunava sa organizovanim kriminalom,e kad tako budemo radili onda ćemo nešto i postići.
Turistička organizacija grada Loznice organizovala je proteklog vikenda studijsku posetu novinara iz Srbije i Republike Srpske sa ciljem da ih upozna sa kulturno-istorijskim nasleđem ovog kraja kao i sa turističkim kapacitetima sa kojima raspolaže.
Novinari su prvo obišli manastir Tronošu, zadužbinu kralja Dragutina koji 2018. godine slavi 700 godina postojanja. U ovom manastiru se nalazi i muzej ranog vukovog školovanja kao i spomen česma Jugovića.
Prilikom obilaska kompleksa Tršić i rodne kuće Vuka Karadžića, nezaobilaznog mesta đačkih ekskurzija, oni su upoznati i sa Muzejom jezika i pisma kao i saborištem, mestom gde se održava Vukov sabor još od 1933 kada je održan prvi.
Na lokalitetu Vukovi vinogradi novinari su posetili i Konak Milica, etno naselje vlasnika Budimira Matića u kojem se gostima služe lokalna tradicionalna hrana i domaći sokovi od zove, višnje i ruže.
Novinari su posetili i Royal spa, luksuzan hotel sa četiri zvezdice koji predstavlja vrhunac turističke ponude banje sa svojim wellnes sadržajima, modernim sobama i apartmanima i kongresnim centrom kapaciteta 250 mesta.
Drugog dana obilaska Vladimir Vulović, turistički vodič poveo je novinare stazom srpskih kraljeva, kroz banjski park
i upoznao prisutne sa Kur salonom, vilama Dalmacija, Hercegovina, Bosna, kupatilom kralja Petra, muzičkim paviljonom.
Upravo zahvaljujući Vuloviću i inicijativi građana zaustavljeno je dalje propadanje Kur salona koji se sada nalazi pod zaštitom i radi se na restauraciji objekta kako bi mu vratili nekadašnji sjaj.
Novinari su zatim obišli i Memorijalnu galeriju Bitke na Drini gde ih je Žarko Ćosović, predsednik udruženja, upoznao sa ovim muzejom i daljim planovima proširenja muzeja i na otvoreno kao i izgradnji pešačke staze koja bi vodila do spomenika Gučevskoj bitki.
Spomen kosturnica se nalazi na planini Gučevo na nadmorskoj visini od 800 metara podignuta u čast srpskim vojnicima poginulim u I svetskom ratu. Pogled sa planine Gučevo proteže se na celu banju, grad Loznicu i na krivudavu reku Drinu, ali i celo Podrinje, Pocerinu, Semberiju i Majevicu. U njegovoj blizini se nalazi i popularno dečje odmaralište Ester Gučevo koje su novinari takodje imali priliku da posete. Ovaj spomenik nedavno je osvetljen zahvaljujući turističkoj organizaciji grada Loznice pa je vidljiv i noću.
...