Milane..
Ja sam ti iz okoline Krusevca, gde postoji kvantaska pijaca za papriku, i gde dolaze kupci iz cele Srbije, a Bogami i sire (Bosna...) i od nas proizvodjaca je direktno kupuju.. Cena proslog vikenda je bila neverovatna i kretala se od 55 do 65 dinara, pa je sada malo pala na nekih 45 dinara, dok se recimo i juce prodavala oko 55 dinara za kilogram..
E sada, citam ovo sto si napisao oko tvojih problema sa paprikom, i mogu ti reci da se to isto i ovde javilo, i to krajem avgusta meseca kod nas, a nema fabrike peleta u okolini.. Jednostavno paprike je nestalo nekim proizvodjacima za noc..Danas odes do baste ona zelena, fina, sutra dodjes ona zuta i unistena.. Nesto neverovatno se desavalo, kao i to da ove godine skoro svi imamo problem da nece da sazri paprika, i da u basti sada imamo krupne plodove koji su ono bas zeleni.. Pojma niko nema sta se desava, ali usled nedostatka paprike i cena je veca, ali je nema dovoljno, a kupaca ima bas puno..Od mene kupuje jako dobar covek iz Nisa recimo..
Promenio bih Slonovo uvo za narednu godinu, a sadio isto crvenu papriku za ajvar sa krupnim plodovima, pa me zanima koja sorta bi bila najjbolja..