Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Brisi poruke u inboxu, pun je i nemogu da ti saljem poruke

Obrisano, mada sam imao samo 3..

Danas kod mene na kvantasu u selu paprika dostizala cenu i do 65 dinara, a juce sam od nekih ljudi iz Ivanjice cuo da je kod njih na pijaci bila 90-100 dinara za kilogram..

Ajmo :cool:

Neznam ,znam kada bagrem ponovo procveta da će biti oštra zima a sada sam prvi put video za ovo malo mojih godina da šljiva procveta.

Meni je jedne godine bila procvetala sljiva u jesen.Doduse samo jedna grancica sa 10-ak cvetova,ali se ne secam kakva je bila zima.Ima tome vise od 10 god.

Tema uzgoj paprike a ne cvetanje bagrema i sljive....

Poslednja izmena od urednika:
Kod mene i dalje paprika zelena pa zelena,Sunca nema pa nema,sad javljaju kisu do srede,zatim slabe mrazeve,nije nesto optimisticna prognoza.Cuo sam da neki ljudi koriste aminokiseline folijarno za papriku pored dodavanja kalijuma da ubrzaju sazrevanje,da li je to neko probao i da li je bilo kakve koristi od toga........mada mislim da bez suncanih dana nece biti neke vajde od bilo cega sto bi koristio........

Planiram,naredne sezone,za svoje potrebe,da posadim papriku za ajvar.Pošto se ja nisam pitao za seme,sejana je neka bezveze paprika iz kesice iz poljoprivredne apoteke.4 puta sam je ručno okopavao (60 biljki je bilo) ,zalivao uredno,bacao jednom KAN (27% Azota) i na kraju godine,prihod nikaav..uzalud rad.
Zbog toga sam odlučio da stvar uzmem u svoje ruke,kad već radim,da imam koristi od toga.Odlučio sam da naredne sezone kupim hibridno seme paprike.Gledao sam Superior hibridna semena,proizvode dosta toga od povrća,ali ne znam koliko je to dobro?Možete li mi preporučiti ono što vi sejete,a da se pokazalo kao isplativo u smislu prinosa,ne prodaje,jer kao što sam rekao,sve što proizvedem,gledam da bude što zdravije i za sopstvene potrebe.

Ako bih posejao hibridno seme paprike,koliko bi mi strukova paprike(ajvaruše)trebalo za 200kg ajvara?Pitam približno,ništa strašno ako posadim više ili manje.

Raspitaj se za sortu Captur mislim da je to hibrid kazu da je dobra,ja licno gajim u plastenicima Ljubov dlan i Dukat i ima lepog roda,mada neznam kakav bi im bio rod na otvorenom kad se proizvode........moras dobro nadjubriti zemlju pre sadnje,meni je tek bilo roda nakon izvlacenja vece kolicine stajnjaka,bez njega slabo i pored vestackih djubriva......

:osmeh::osmeh::osmeh:
1385033_641456092542665_165743300_n.jpg

Odavno nije bila ovakva godina sto se tice paprike i zarade na njoj,jos uvek je imamo i prodajemo po 70din kuci.Matori je ove godine bio samo dva puta na pijaci.Imam oko 50ari odavno nismo imali tako malu povrsinu

Nemam pojma al novaca nikad vise:haha:,nikada manje prskanja,i posla oko nje.Predhodnih godina sadili smo i po 3 jutra pa muka posle sa prodajom itd.Taman smo ove godine planirali da prekinemo da sadimo papriku al nevredi sadicemo opet ipak se na njoj najvise zaradi nego na bilo drugoj kojoj kulturi

Sadimo je godinama u nazad u plastenicima I mogu reci da je ovo jedna od tezih godina za proizvodnju. Cene sada I ima, u pocetku je bila kvantom 40-45 din I veoma se tesko prodavala.

Ovo je jos u plastenicima, najvise je bilo problema sa ozegotinama od sunca, a da ne govorim o stagniranju posle onih mrazeva. Od toga se jos oporavlja.

kod nikole sve obratno,dok se svi zale na plamenca i da su prskali ko ludi,kod njega nema greske i to bez prskanja:sta:
Od plamenca sam tri puta prskao 1 coragen i 2 puta avaunt posto nisam mogao da nadjem coragen,ali samo dva puta sam prskao zastitu sto do sada nikada mi se nije desilo

- - - - - - - - - -

Nesadim papriku od juce i nebi pisao gluposti posto me dosta ljudi sa foruma poznaje i ima ih dosta iz Golubinaca

Nazad
Vrh