Zarkovac vec sam objasnio kako semenske kuce ostavljaju svoje seme i kako ga tretiraju vade iz svega a kako ja ostavljam paprike i tretiram svoje seme, trebalo bi da je obrnuto ali nije jer ja kao mali proizvodjac semena radim mnogo vecu selekciju, vise perem i tretiram svoje seme od bilo kog instituta.Em imam zdravu papriku i vadim seme samo od premijum biljaka sa donjih etaza iz zrelih plodova koji su nalili svoje seme i to seme opet frakcionisem i tretiram preventivno sa 3 hemijska preparata... Opet ponavljam da sam po struci Hemijski tehnolog i da znam mnogo jer mi je to struka plus visedecenijsko iskustvo moje porodice.
Evo vam primer iz ove godine covek iz okoline Novog sada
gaji semensku papriku kao kooperant za Superior na nekoliko hektara paprika mu od pocetka ima sve moguce bolesti bakterioze i viroze i on ce toj semenskoj kuci isporuciti nekoliko stotina kilograma zarazenog semena koje cete vi moje drage kolege kupiti i zaraziti svoje zasade i parcele drzeci se ko pijan plota da su semenske kuce i njihova semena kao sto su nekada bile. Sve zdravo krupno frakcionissno seme ide u inostrsnstvo cik da vidim da ga neko nabavi a nama prodaju ono sto ostane...
Ja sam ove godine mogao prodati preko 500 kg semena imao sam ponude dve semenske kuce koje su mi nudile da vadim seme iz sve paprike, kao sto rade sa drugim kooperantima i tada bi imao nekoliko tona semena ali nisam pristao i odlucio da radim tehnologiju i sistem kao i do sada i uspecu da izvadim oko 60 kg semena extra kvaliteta, extra klijavosti i sto je najvažnije 60 kg zdravog semena.
Kolega jucaxxx ja samo moram da odgovorim na nebuloze i lazi koje se pisu zato mozda izgleda da se hvalim a u stvari samo pisem onako kako jeste.
Mislim da Hitmanle nema moje seme koliko se sećam u okolinu Leskovca je otislo nesto preko kg semena i oko 10.000 rasada sto cupanog sto kontejnerskog
Uvek ce svako pre kupiti krupnu nego sitnu iz praktičnih razloga a i radman krupnije paprike je veci.
Paprika se lako ljusti i daje vise ajvara od drugih ima mnogo deblje meso od bilo koje druge sorte ili hibrida, daj mi adresu poslacu ti uzorke ajvara probaj pa iznesi misljenje iz prve ruke.
I cena kg semena Lacin dlan je 500 eura a ne 400 eura kako si napisao, cenu od 400 eura dobijaju samo oni koji kupe preko 10kg
Spram kvaliteta i cena.
Svako neka bira sta misli da ce mu doneti Najvise.
Moje seme je vec postalo prepoznatljivo u svim zemljama bivse SFRJ pogotovo u Hrvatskoj a i Bugarskoj, Rumuniji i Madjarskoj