Pozdrav kolege kako napreduje branje paprike.
Namerno nisam hteo da komentarisem gluposti i lazi u zadnjih par postova jer su zasnovani na lazi, zavisti i onoj narodnoj da komisiji crkne krava iako nemaju nista od toga io sam na odmoru sa porodicom i bas su me nasmejali.
Idemo redom povrcarka je neko ko nije probao moje seme pa stoga nije relevantna da bilo sta komentarise.Sto se ajvara tice ajvar pravim isključivo od semenske paprike sto se mene tice mogu slikati svaku turu pecene paprike za ajvar gde se vidi od cega se pravi i da nema paprike lakse od 250g a koji je njen motiv da pise ovakve gluposti procenite sami.
Vec sam objasnio kako semenske kuce ostavljaju seme, forsiraju kalijum i vade seme iz svake, ono što je malo bolje ide za izvoz a vi kupite otpad, zato im klijavost i jeste 60-70% a nekada i manje energija klijanja slaba, seme nice i mesec dana posle sejanja zato sto je zapeceno. Ja sam vec objasnio kako ja ostavljam seme a tako bi i u najmanju ruku trebalo da rade semenske kuce. Da rade tako seme bi bilo mnogo skuplje ali bi i kvalitet bio mnogostruko bolji, koliko para toliko muzike.
Profesore pogledajte sta je paprika svaka je 2 do 3 puta krupnija od vase sa slika, oblik i boju necu ni da komentarisem.
Vi ste slikali 5 paprika od 150 g a ja samo danas imam 300 kg semenske paprike gde nema niti jedne lakse od 250g a ima i paprika od 450-500g i od nje se u ponedeljak pravi ajvar, vasa ne pokriva ni dlan moja pokriva i dlan Bobija Marjanovica . Ja cu vam rado pokloniti par hiljada semenki ili 1000 sadnica pa se sami uverite u kvalitet ja vas uveravam da cete drugačije komentarisati. Ja nikada nisam rekao da je vasa ili bilo cija paprika losa vec samo da je moja paprika rodnija, krupnija i daje mnogo veci prinos od svih i za te tvrdnje imam argumente.Nekome je dobra Amfora neko sadi kurtovku itd sve je to ok ali te paprike su sitne i ne daju prinos veci od 20-30 tona kome ovo odgovara ja nemam nista protiv.
Danas sam prodao 3 kg semena u Hr i 2,5 kg u Loznicu po 450eura za kg u nedelju dolaze ljudi iz subotice da uzmu 15 kg semena Do danas imam uplacen avans za 230.000 biljaka moga rasada paprike za 2019 godinu a ostali rasad da i ne pominjem a avgust mesec je,imacu milion biljaka rasada i sve cu lagano prodati ne vidim zasto vam to smeta. Hocete da kazete da svi ti ljudi nemaju pojma da su u zabludi i da ne veruju svojim ocima vec da veruju vama???
Pa jel vi mislite da bi ljudi uzimali toliko seme i Rasad od mene da nije onako kako kazem da jeste. Niko nije lud da 5 godina sadi seme koje ne valja vec ono sto je kvalitetno dobro i provereno a moje seme je bas to "Kvalitetno i provereno" Sto se tice cene semena kao sto rece nas narod "Spram kvaliteta i cena " to sve govori.
Sto se tice znanja da vas podsetim da sam Hemijski tehnolog po struci i da sam bio na praksi na mnogim institutima a moja porodica radi papriku vec 4 generacije .
Tako da znanja bi trebalo da imam u najmanju ruku kao Profesor. Da nije tako ne bih vodio kompletnu zastitu na desetinama hektara.
Danas nabrao 5 tona 4500 kg otislo po 60 dinara 200 kg sitnije po 40 dinara i ostalo 300 kg za seme i ajvar.
Molio bih vas da da vise ne pise te lazi i gluposti niste svesni da meni pravite reklamu a vi ispadate smesni.
Uzdravlje