Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Evo ponovo referisanje oko ovog problema, isto je bilo i prošle godine. Pričali smo da je to Fitoftora ali evo zanimljivi podataka, pronašao sam nekoliko žičnjaka i u dnu stabla u zemlji ima ovih rupica. Dali je moguće da je ovo problem žičnjaka a ne Fitoftora?
print screen windows xpcertificity.com
posted imagecertificity.com
post imagescertificity.com
free photo hostingcertificity.com
free screen capture softwarecertificity.com

- - - - - - - - - -

picture sharingcertificity.com

- - - - - - - - - -

upload imagescertificity.com

Naravno da prvo ide zicnjak pa onda bolest.Kao i kad se covek ogrebe i na ranu ulaze bakterije iostalo pa dodje do infekcije.

Pre dve godine sam imao isti slučaj sa paradajzom,kako sam ga rasadio toliki je i ostao(mada uvek bacim Galation ili Force 1,5)pustio sam preko kpk pirinex,actaru itd,nije bilo što nisam radio ali nisam mogao da ga spasim

Spremno za sadnju.
2cec4c7f77ce4712e1df30eb6d3c2fb5.jpg

Sent from my SM-C5000 using Tapatalk

Imam problem u plasteniku,danas smo svi bili u obavezama a samo je djed ostao kuci i zaboravio je otvoriti plastenik,temperatura je ucinila svoje,listovi uvrnuti,u plasteniku su paradajz,paprika i nesto malo krastavca,sta se moze i moze li se uopste nesto uraditi da se popravi stanje.Vjerovatno pitam u pogresnoj temi ali ona je najsvjezija a meni gori pod nogama

Najviše možda za sada da ostaviš dan-dva da vidiš točno štetu,u svakom slučaju ništa folijarno jer je list pod stresom i nešto folijarno bi moglo još oštetiti.Nakon dan-dva najviše bi pomogao azot preko korjenja,da krene nova vegetacija

Poslednja izmena:
Rasad paprike i paradajza da kazem slab...paradajz u casicama nasdjen 3-5cm je tek...Moje pitanje da li bi bilo dobro da im dodam 10:40:10 i kako zalivanjem li folijarno? i kada bi jos trebao da dodajem to djubre?

Nije jos rasadjen...Ali nasejan je u mesavini sitne zemlje, stajskog djubriva i kupovne...i slabo sveto zeleno izgleda... Ako moze neko da mi kaze kada se sve primenjuje 10:40:!0 da li mogu sad i posle predsadjivanja na otvoreno?

Nije jos rasadjen...Ali nasejan je u mesavini sitne zemlje, stajskog djubriva i kupovne...i slabo sveto zeleno izgleda... Ako moze neko da mi kaze kada se sve primenjuje 10:40:!0 da li mogu sad i posle predsadjivanja na otvoreno?
A sta si napao na taj 10 40 10 nije to sveto pismo.Kakav mu je koren u zemlji

Procitao sam da je najbolje to djubre da se sada stavi i kada se presadi da bude jaci koren... Pa mislim da to djubre treba prvo kao osnova i vec sam ga kupio...

Nazad
Vrh