Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
20170520_191616.jpg
20170520_191620.jpg

Danas jos malo rasadjivali dosli do 1ha

Rasadio sam pre desetak dana trideset struka paprike u dvorištu.Na četiri komada paprike se desilo da kao da im je neko slomio desetak centimetara od vrha.Mada se taj gornji deo nije skroz odvojio od donjeg on je klonuo ka dole i suše se listovi na tom gornjem delu koji je klonuo.Da li je moguće da je vetar to odradio ili nešto drugo?Da li će od te paprike biti nešto ili da je izvadim i zasadim drugu?Kako da spečim da se to ne dešava kod ostale paprike?Unapred hvala na odgovorima.

Javilo ti se poleganje rasada ako je taj nadzemni deo sasusen i pocrneo . Rasad nije tretiran previkurom hoće da se javi i od hladnog vremena i velike vlage.pocupaj i posadi drugu.

Javilo ti se poleganje rasada ako je taj nadzemni deo sasusen i pocrneo . Rasad nije tretiran previkurom hoće da se javi i od hladnog vremena i velike vlage.pocupaj i posadi drugu.
Hvala na odgovoru.Nije ceo nadzemni deo sašušen i pocrneo več se od vrha desetak centimetara savio i taj deo se sasušio.Na mestu gde se savio kao da je istanjena stabljika.Zvao sam čoveka od koga sam kupio rasad on misli da sa obzirom na opis koji sam mu rekao da je u pitanju neki insekt ...gusenica koja pokušava da se gnezdi u stabljici.On reče da ne čupam pošto paprika ima svojstvo da potera drugi vrh iz donjeg dela ako joj se slomi gornji deo.Šta ti misliš?

Kod mene u leji rasad paprike i paradajza se pokrivio i deformisao. Raste, dosta sporo napreduje, korem mu je dobro razvijen. 2x sam prihranjivao 10:40:10, 2x koprivom, 2x zalivao previkurom i 2x prskao previkurom pa onda se javilo truljenje korena, pa dobio rasad signum i bakteromix, tretirana ridomilom i aktarom i prosle nedelje protiv grinja. Bukvalno u jednom delu blizu ivice museme na pocetku leje jw rasad mali pokrivljen i deformisan a pored njeha normalam rasad. Da li moze ovo da se desi od temperaturnoh soka da nismo lepo pokrili drugom.musemom taj deo leje il je neki virus?

Sent from my SM-J500F using Tapatalk

Slikaj okači sliku pa da vidimo

- - - - - - - - - -

Hitmanle016 dobar ti ovaj P od armature sa alkama koja je širina Izmedju šipki visina p profila koliko su alke udaljene jedna od dr.Pretpostavljam da je ovo f8mm?

Evo slika paprike i paradajza. Prva slika je primerak malog rasada istog semena paprike. Upola manja nego vecina rasada. Sejano istog dana u istoj leji, ovo savijeno je paradajz takvih ima.mamprika ali mali broj. Paradajz je ovako izkrivljen a paprika mala.
e154ca8494e28d7836d6948bc61ed2fa.jpg
3a9d5b666d7223b94e99c1d8faa515a5.jpg
b1f02a4c93d9ea200afbcb30e23baa41.jpg
0f5272a8189a0f39a792c857eb9d5215.jpg
0f1b751bc7d07211a0e5ca7f6fd8b44b.jpg

Sent from my SM-J500F using Tapatalk

Da li je neko koristio u paprici gatcenit protiv korova? U pitanju je direktna setva 4 lista je trenutno stanje.

Nazad
Vrh