Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
To je preskupo za naše tržište, kad samo pogledam trenutnu cijenu krastavca koja se prepolovila od prošle godine zabrinut sam dali ću vratiti samo uloženo od zarade mislim da neće biti ništa, vjerovatno ga neću prskati ničim pa dokle dogura.

Pa jeste mnogo skupo, i smanjuje profit, koji je vec minimalan, ali s obzirom da prosle godine nisam mogao da ocistim trips iz paprike, a pri tome sam se nadisao preparata i otrovstina koje kakvih, resio sam ovako ove godine, pa cemo na kraju da vidimo gde smo i sta smo radili celu sezonu..

Postoji preparat koji ih 100% nisti. Zove se Warrant Power i provereno je kod mene tokom cele prosle godine nije bilo tripsa.

Sent from my SM-C5000 using Tapatalk

Postoji preparat koji ih 100% nisti. Zove se Warrant Power i provereno je kod mene tokom cele prosle godine nije bilo tripsa.

Cak i da resava trips, ne moze me niko ubediti da sa 2-3 tretiranja u toku godine nema tripsa, znaci da bi trebalo da se tretira vise puta u godini, i u tom slucaju, sta cemo sa karencom? Ne verujem da je bas karenca 4-5 dana..

Koliko ja znam odlično riješavanje tripsa je svaki 7 dana, vrlo dobro je svaki 10 dana a dobro je svaki 15 dana, sve ispod toga je veliki problem.

Hitmanle016;......... Warrant Power ............... cele prosle godine nije bilo tripsa. [/QUOTE je napisao(la):
WARRANT POWER. kombinacija sistemičnog (imidacloprid) i .....

https://vesti.krstarica.com/drustvo/srbija-zabranjuje-pesticide-stetne-po-pcele/

[TABLE="class: contentpaneopen-clanak"]
[TR]
[TD="colspan: 8"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: createdate"]Objavljeno : 12.01.2017.[/TD]
[TD="class: createdate"][/TD]
[TD="class: createdate, width: 20"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 8"]Insekticidi iz grupe neonikotinoida ne predstavljaju ozbiljnu opasnost samo za pčele, već i za mnoge duge vrste, upozorava se u izveštaju naučnika koji je 12. januara objavio Grinpis. Ekološka organizacija je navela da novi dokazi ukazuju da upotreba neonikotinoida ima šire ekološke posledice i predstavlja pretnju i za bumbare, leptire i vodene insekte. Nakon ocene rizika nadležne evropske agencije iz 2013. da klotijanidin, imidakloprid i tijametoksam predstavljaju opasnost za pčele, Evropska komisija uvela je delimičnu zabranu i ograničila upotrebu tih pesticida. Konačna odluka o sudbini neonikotinoida očekuje se na jesen. U međuvremenu industrija pesticida tvrdi da proizvodnja uljane repice trpi zbog zabrane i snažno lobira u Briselu da njihovi proizvodi ostanu na tržištu.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Da li je ovo pauk?
f57fabae3ad7f69f3836cadefed09cb1.jpg

Kolege,treba mi savet.Kada sam rasadjivao papriku u plastenik,greskom sam sa baburom rasadio i jedan kontejner ljute,oko 40 komada.Sad me zanima da li ce to imati nekog uticaja na baburu,da kod oprasivanja ne dodje do prenasanja ljutine na baburu.Mislim na ovaj zasad i ovu godinu.

Kolege,treba mi savet.Kada sam rasadjivao papriku u plastenik,greskom sam sa baburom rasadio i jedan kontejner ljute,oko 40 komada.Sad me zanima da li ce to imati nekog uticaja na baburu,da kod oprasivanja ne dodje do prenasanja ljutine na baburu.Mislim na ovaj zasad i ovu godinu.
Imao sam ja prosle god zalutalih par korena ljute nije imalo uticaja.

To sam video tek posto je pocela da zamece plodove.Mozda,posto je u plasteniku,ne bude veceg ukrstanja,ipak nema toliko pcela,insekata kao napolju,a to je 40 kom. ljute na 1200 babure.Ne znam,zao mi da pocupam,vec je lepo krenula.

Nemezis
6f0d462850f1b1d978b809c9216d26a5.jpg

Bez zamjerke ali nekako mi se čini da je kod tvojih paprika slaba lisna masa možda se varam ali na sliki mi tako izgleda.
Nekako mi djeluju kao malo očeerupane a i ova godina je kakva je.

Kod mene je lisna masa bolja a možda je i samo do uzgoja rasade ili do drugačije prihrane.

Hitmanle016
Koja je ovo širina plastenika?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pocupaj tu ljutu papriku jer bi mogao imati poluljutu baburu.
Znam iz vlastitog iskustva pitanje je samo koliko ce doci do krizanja.pozdrav.

Nazad
Vrh