Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Sta mislite zasto je list ovako reckav?
2f8f8fba10b6ee07cada00f8d3e3b790.jpg

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

I kod mene se isto desava. Cestito paradajza nisam ubrao sve potrunu.. Poceo sam davati cistu vodu, mozda sam prezasitio gnojivom, tako mi rekli..

Послато са GT-I8190 уз помоћ Тапатока

Imao sa isti problem prošlog ljeta,nedostatak kalcija.Možda je pjesak zemlja pa se isprao,možda fali neki mikroelement,možda imaš previše kalijuma pa je blokirao kalcij(desilo mi se jednom),možda je do sorte paprike.Ja sam prošle godine imao Mitos F1 Zki i običnu ajvarušu.Ajvaruša bila super a kod Mitosa konstatno manjak kalcija,pogotovo kod velikih vručina.Bila je i pjesak zemlja.

Kako se borite sa problemom previse vlage od ovih kisa i kuvanjem, svenjavanjem biljki od viska vlage?

Sutra ću okačiti slike nekih biljaka koje bi se mogle opisati kao skuvane da vidim da li na to misliš. Imam 20-ak takvih biljaka. Listovi su lepe zelene boje ali svenuti i nisu kruti (osušeni) već baš tako kao skuvani.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dobra proizvodnja, koja je sorta u pitanju.

"Onua"
Da na to sam mislio, kako spasti takve biljke, zive, ali svenute, kao skuvane..

Bili mi juče ljudi iz BASF-a, potvrdili moje sumnje. Jedino rešenje je čupanje takvih biljaka sto sam ja i uradio.

Da, da, zeleno uvenuće je u pitanju, ne znam stručan naziv.

Povecavaj lisnu masu, dodaj kalcijum folijarno i vodi racuna da uvek ima vlage da biljci ne opadne "tonus" lisca.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh