Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Ne znam bre...kazem meni je minimum 104. Polako prelzim na 66 jeste da treba vise mesta to stoji, ali kvalitet rasada je nemerljiv. Mnogo zavisi od rasada kakav ce prinos biti. Meni malo prerasla prosle godine nesto brzo i nikla, nikad pre za rasadjivanje nije stigla. I nikada cupani rasad ne bih radio kojtejnerski se prima 100% i mozes ga rasadjivati i po najvecoj vrucini, biljka odmah startuje i brzo napreduje.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Ne znam bre...kazem meni je minimum 104. Polako prelzim na 66 jeste da treba vise mesta to stoji, ali kvalitet rasada je nemerljiv. Mnogo zavisi od rasada kakav ce prinos biti. Meni malo prerasla prosle godine nesto brzo i nikla, nikad pre za rasadjivanje nije stigla. I nikada cupani rasad ne bih radio kojtejnerski se prima 100% i mozes ga rasadjivati i po najvecoj vrucini, biljka odmah startuje i brzo napreduje.

Bice slika nadam se pa cemo uporedjivati, zato je forum :D znam to video sam prosle godine. Kako je zasadjena nije bilo presadjivanja i rasad je bio cvrst kao drvo :)

Sent from my SM-T110 using Tapatalk

Kad sam imao neki manji plastenik za rasad ja ga otkrijem...ali sad kada je ovaj veliki to nije moguce.

I ja plastenicku baburu radim u kontejnere ali to je par hiljada, ali 40 000 to mi je nezgodno zbog prostora pa zato ne idem u kontejnere vec cupani rasad.

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2

I ja plastenicku baburu radim u kontejnere ali to je par hiljada, ali 40 000 to mi je nezgodno zbog prostora pa zato ne idem u kontejnere vec cupani rasad.

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2
Ja sam ove godine posejao 70 000 u kontejnere pa ti vidi :)

Sent from my SM-T110 using Tapatalk

Prosle godine sam ga 15 dana pred rasadjivanje drzao otvoren non stop i danju i nocu, ali samo krajeve plastenika. Ne znam kako i sta drugo mogu da uradim...inace sam prosle godine i ja imao oko 400 kontejnera sa 104 rupe.

Prosle godine sam ga 15 dana pred rasadjivanje drzao otvoren non stop i danju i nocu, ali samo krajeve plastenika. Ne znam kako i sta drugo mogu da uradim...inace sam prosle godine i ja imao oko 400 kontejnera sa 104 rupe.

Kod nas preko leta u plasteniku od 25m sa 5 sirine, na sredini sa leve i desne strane otkopas zemlju uvrtis najlon i vezes na dve cevke. Ako je hladno mozes da spustis stavis par kamena ili dzakove napunjene zemljom.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

4f7ee95cd1d571f0123c5d7771e69bcd.jpg

Da bre. Snadjoh se, ide neko crevo nije klasican okiten...nego malo tanji okiten kako bih rekao. Prezadovoljan sam. Stavio 6-7 komada na plastenik za rasad 5,5 ×20. Polivanje automatizovano. Rasad ne polivaju kapi nego magla. Ne postoji centimetar u plasteniku koji nije poliven. Ranijih godina sam polivao nekim kao tusem da tako kazem. I posto supstrat susi brzo a kada nikne bude otvoren plastwnik preko celog dana gubio sam po 2 sata dnevno na to. Ovo je samo jedan klik na dugme. Odusevljen sam.

Kod mene jutros najniza temperatura -4. Na kratko inace -2 je drzalo bas dugo. Podlozih sinoc i jutros oko 4. Nadam se da nece temleratura da se spusta nize od toga.

Nazad
Vrh