Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
I mi poceli danas. Ne znam samo najavljuju neke blage minuse do kraja meseca...treba biti oprezan.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Ja sejem u rasadnik gde mi je bio paradajiz, tu su mi dupli tuneli plus sijalice, tako da sa mrazem ne treba da bude problema. Mada svakako se nadam da ga nece biti zbog povrca koje je izneseno pod plastenike.

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2

42ab631a1c5bfca228e408044cc80f79.jpg

Malo bi valjalo obratiti paznju... ja cu ubaciti jednu pec-bure pa cu uvece da ubacim jedna kolica drva podici ce temperaturu koliko toliko.

Imam dva pitanja za iskusnije kolege, koliko dana od nicanja do spremnosti rasada za rasadjivanje? I cime ga i kako u prihranjujete? Meni prosle godine uzuteo malo od nedostatka nranivih elemenata a posle kad sam mu dodao malo sam preterao...poludeo...pa mi malo i prerastao...

Mislim da smo prošle godine rasadili oko 15.5 ajvarusu pa sada racunaj koliko je to otprilike dana od setve do rasuđivanja.Ja prihranjujem onako odoka u plasteniku svakih isto odoka deset dana:osmeh:

Svaka ti cast. Ja sam prosle godine imao oko 1 ar rasada...koliko te kosta da odrzavas tu temperaturu?

Svaka ti cast. Ja sam prosle godine imao oko 1 ar rasada...koliko te kosta da odrzavas tu temperaturu?

Pa ove godine imam, dve leje 12m x 2.10m, oko 330 kontejnera pola 200 rupa pola 230. Tu imam dva grejaca na struju po 120m, od 2kw. Pa sta znam poveca se racun za struju za 4-5hiljade ali bitno je na pocetku, posle se temp smanjuje.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

U jbt...pa do kada drzis rasad u tom sa 230 rupa? Ja sam radio rasad (do rasadjivanja bude u kontejnerima) 104 rupe i to je onako...tu i tamo...mora da se vodi racuna o tacnom momentu rasadjivanja. Meni udarila neka kisa prosle godine 10-tak dana nisam mogao da postavim foliju, muke zive...za tih 10 dana rasad porastao da te bog sacuva... idealno bi bilo sa 66 rupe...inace veceras smo zavrsili sadjenje u kontejnere. Oko 200 komada 104 rupe i nekih 60 komada 66 rupa. Ubacio sam kube i podlozio, ubacih nekoliko panjeva, dosta razliku pravi u odnosu na napolje. Ove godine sam prilicno smanjio kolicinuu odnosu na proslu ali se nadam da cu povecati prinos...

U jbt...pa do kada drzis rasad u tom sa 230 rupa? Ja sam radio rasad (do rasadjivanja bude u kontejnerima) 104 rupe i to je onako...tu i tamo...mora da se vodi racuna o tacnom momentu rasadjivanja. Meni udarila neka kisa prosle godine 10-tak dana nisam mogao da postavim foliju, muke zive...za tih 10 dana rasad porastao da te bog sacuva... idealno bi bilo sa 66 rupe...inace veceras smo zavrsili sadjenje u kontejnere. Oko 200 komada 104 rupe i nekih 60 komada 66 rupa. Ubacio sam kube i podlozio, ubacih nekoliko panjeva, dosta razliku pravi u odnosu na napolje. Ove godine sam prilicno smanjio kolicinuu odnosu na proslu ali se nadam da cu povecati prinos...

Pa sve do pocetak maja, kako vreme dozvoli za sadnju. Meni je i prosle god bila u 230 i 200 i bila je super. Naravno da je bolje sa manje br rupa ali ne bih imao toliko mesta.

Sent from my SM-T110 using Tapatalk

Nazad
Vrh