Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Koliko sejete za koju povrsinu? Ja se nesto racunah pa cu izgleda morati jos da dodam.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Pa meni neka zena sto sadi rasad za prodaju kaze 1m2 rasada jedan ar na njivi, ovo se odnosi na cupani rasad u kontejnerima kada se radi treba ja mislim malo i vise prostora. Mene interesuje druga stvar. Kada su uslovi optimalni i klijavost semena dobra tj 90-95% koliko na kraju bude rasada hocu reci ako vam treba 100 000 rasada koliko sadite?

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Pa kako sam ja racunao za ovu godinu imam 115 ari, ali imam na 4 mesta gde prolazim traktorom zbog berbu. Imacu 78 reda, guzina 165m. Ako sadim kao prosle na 20cm izmedju biljke a red od red 65cm. Znaci 825u red puta 78= 64350. Ja sam posejao 70000 ali nisam uracunao gubitak na klijavost :). Tako da cu dodati jos nekih 16000.

Ako se pravi dvored paprike na 50cm sa malč folijom, da li je dovoljno staviti jedno crevo kpk na sredinu ili mora pored svakog reda paprike?

Merak-osmi dan.
061c55e4f9d595c437956909ab4fe248.jpg

Hitmana pitam...ne znam ljudi...moracu i ja nesto od toga da resim za sledecu godinu kako znam i umem za grejanje neko...ne znam sta je najjeftinije...

Hitmana pitam...ne znam ljudi...moracu i ja nesto od toga da resim za sledecu godinu kako znam i umem za grejanje neko...ne znam sta je najjeftinije...

Pa vidi najbitnije ti je tih prvoih 10tak dana dok nikne posle nije opasno grejac se pali samo nacu danju cim sunce malo ugasi termostat. Tako da mislim po meni da je struja najlakse resenje i ne zahteva odrzavanje kao neko drugo grejanje.

Sent from my SM-T110 using Tapatalk

Pa za 10 kvadrat je potrebno oko 2 kw kako sam video. E sad meni plastenik za rasad ima oko 300 kojtejnera trenutno i ima mesta za prolaz izmedju. Naravno taj prolaz 0,5- 0,6 m ne bih grejao a u plastenik staje maksimalno 400 kojtejnera. Problem je snaga koja je potrebna da odrzi temperaturu na odgovarajucem nivou. U svakom slucaju planiram da nabavim te grejace obavezno za ranu proizvodnu rasada.

12m sa 2.10 mi je leja grejac od 120m. To je 24 kvadrata. Ako koristis samo taj plastenik za rasad mozes da napravise dve leje npr sa 2.40 sirine tako da manje prostora grejes. Ja pravim leju ovako- dole ide slama rastresena pa polijena vodom onda stirodor od panela imam 10cm debljine onda malo zemlje ili peska moze i prirodno sitno djubre grejac i pokrijem.

Sent from my SM-T110 using Tapatalk

Nazad
Vrh