Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Privatnik iz okoline Cacka, pisano je o tome ovde.
Prosle godine je cena bila 430 ili 460dinara za kesicu od 20 grama.Nisam bas siguran koja je od ove dve cene.
Kucaj bioprodukt Cacak, trebalo bi da su oni distributeri tako nesto

Za vikend se seje za tunele
b4e86eac2ae8d1587426161ae193c631.jpg
17a0cc78d1a311974999ecc8c3892644.jpg
fdf9d01c9684feb93709871d437b63a5.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrav svim clanovima, ako moze neko da mi odgovori. Planiram ove godine da zasadim papriku sorte Amy, pa bi zamolio ako je neko sadio ovu sortu, da napise neka iskustva. Na internetu nema nista, osim deklaracije. Pregledao sam sve poruke ali nema, ova sorta se nigde ne pominje. Pored ove sorte planiram da zasadim Belu kurtovku, Belo uvo i Dukat.

Mislim da ona ne pripada sorti babura vec silja, kao Amanda, Kameleon, Nemezis i tako dalje.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Canee,Amy ti je dosta dobra paprika fenomenalno radja ali ti je problem prodaja veoma slabo se trazi ovde kod nas? radio sam je pre par godina.
Moj ti je savet sadi neku drugu sortu ili hibrid?

Sad si me komsija obeshrabrio. Mozes li da mi kazes neki uzrok sto se ne kupuje na kvantas. Tamo bar dolaze iz svih krajeva.Da li je krupna? Na deklaraciji nema da pise gramaza paprike i kolko daje po ha. Koja joj je namena? Komsija, koju sortu ti sadis?
U svakom slucaju hvala, na misljenju.

- - - - - - - - - -

Da li je neko sadio papriku u kontejnerima od 210 rupa?
Kesa od 50 grama, koliko ima semenki?

cane
pa vidi ovako iskreno neznam ali je problem za prodaju?nekako je blede boje niti za punjenje niti za pecenje? u bioloskoj zrelosti prelazi u crvenu,
moj ti je savet bela kurtovka, mozes je prodavati kao belu ili sarenu ili na kraju ostaviti da sve uzri u crvenu dosta krupnih plodova vise faza branja,mnogo bolja varijanta nego crna kurtovka koja zna da podbaci sa zrenjem i da ostane dosta zelenih plodova koje nemozes prodati a i najbitnije belo uvo ima veliku prodju u nasoj okolini,ks kv kg kvantasi

Ja sam sadio amy jedno vreme zato što mi je trebala sitnija paprika za đačke kuhinje. Imao sam dogovoreno sa kuhinjama sitniju papriku za punjenje. Rađa dobro ali za prodaju nije nigdje, nitko ju neće. Iz žute prelazi u crveno ali svjetlo crveno nije kao druge crvene paprike tako da kod mene nitko nije htio takvu papriku. Moj savjet ako baš hoćeš bjelu onda uzmi belo uvo ona se kod mene pokazala dosta dobro.

Hvala na odgovorima, hvala na savetima, hvala vam na iskustvu koje ste nesebicno preneli. Posto sam iz vise izvora saznao da ipak nije to to, bez obzira na rodnost Amiy-a, odlucio sam da je ne sadim. Idem na Belo uvo, Dukat i Belu kurtovku.

Imam jos jedan problem.
Na parceli gde trebam da sadim papriku ima dosta piraka, prethodno je bila zasadjena jagoda. Najlon i creva sam sklonio, sta sada uraditi?
Kako pripremiti zemljiste za papriku, kako ocistiti od piraka?
Da li sada nadjubriti stajnjakom i porati, pre sadnje oprskati Stompom, zasaditi papriku pa kada krene pirak oprskati sa Fuslade,
ili cekati prolece pa oprskati totalom kada krene vegetacija, pa onda posle izvesnog vremena poorati, ili pak neka treca varijanta.

Nazad
Vrh