Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
9bc945a7834db6febab4ef1a3d24643b.jpg
8a9be3d4a01f1bd4c41a9eac5ca26034.jpg
71e566953b0075ce58f86245eb7b41c5.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

@indoor
Dobra za sada.Zanima me jedna stvar.rekao bih da vise ne pokrivas papriku.Zanima me da li si ispod paleta do folike levo i desno nabacao zemlju da ne izlazi toplota?

Paprika ide pod tunel. Nocu je ne pokrivam. Creva od grejanja su mi ispod paleta. Do same folije imam malo guscu mrezu crva,a i i samu foliju imam stiropora. Mekana je zima...

Uzeo sam kesicu od 25gr, Slonovo Uvo.
Rekli su mi da u kesici ima 2-2500semenki.
Rekli su mi direktno proizvodjači.

E sad, imam pitanje.
Pošto u plasteniku, tj. rasadniku nemam dovoljno mesta za 2500 semenki, tj. biljaka, da li može direktna setva u zemlju i kada se seje,u kom periodu je najbolje za direktnu setvu i na kom rastojanju,i dubini?
Na Superior kesici ne pište ništa, osim karakteristike paprike.

Na kesici,takodje, pise da posle sadnje je obavezno zalivanje fungicidom (Cineb ili Previkur).
Šta mislite o tome?

Prijatelji,

imam plastenik širine 5,20m. Kako je najbolje rasaditi papriku (napraviti redove) da bude optimalan broj biljaka a najbolje iskorišćen prostor? Prva godina mi je sa paprikom. Izvinjavam se ako je već bilo sličnih pitanja, nemojte zameriti.

Unapred hvala na pomoći.

Tri trake(6 redova) mozes sigurno staviti. 30cm od biljke do biljke u redu,a ako orezujes papriku na dve grane i skidas sve zaperke do "trokrake",mozes i na 25cm

Hvala na odgovoru indoor.

Po tvom predlogu imao bih 3 dupla reda sa 30cm razmaka što izađe 4 biljke po m2. Nadam se da je to prihvatljiva gustina. Da li je razmak od 60cm između biljki u duplom redu dovoljno? Za stazu bih imao 80cm razmaka između duplih redova?

Ja radim razmak od centra trake do centra trake da bude 1.5m. Na treaki stavim dva rede i rastojanje od biljke do biljke u redu od 26-30cm . Tako mi stane ok 26000-27000 po jutru ili ti 50000 po hektaru

Prosle godine sam radio Dukat napolju.Nije bila neka paprika, lose nikla slab rod.Nisam radio nesto mnogo i dosta stvari sam propustio da uradim i na kraju nisam ni nesto mnogo brinuo o tome.Danas me zovu iz apoteke gde sam kupio to seme da dodjem do njih.Odem i dobijem seme Dukat paprike besplatno, kolicinu koju sam kupio prosle godine uz izvinjenje i uveravanje da je sada ona prava.Svi koji su kupili prosle godine su dobili isto tako.

Da li je Yara CropCare 8-11-23 dobro kao startno đubrivo za papriku?

Nazad
Vrh