Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Pedja-Z

Nisam probo,a nisam ni cuo za nju. Probao sam ljubov dlan,misinu,kraljicu,crven dlan,palanacko cudo,sl.uvo,amforu,kurtovku,i mozda jos koju,onako za sebe cisto da vidim,a radio mini oglede za zki i ns institut.i radio neki ogled za prof.dr. Vladana Markovica sa nekim izraelskim semenom koje je ekstra rodno preko 90t/ha ali nemamo trziste za tu vrstu paprike pa je i profesor odustao od dalje distribucije i prodaje istog za sada.I suma sumarum domace se najbolje pokazalo.Naravno i ove godine najverovatnije ce biti nekih ogleda,ali otom potom.

Evo paprike Merak, neko me je pitao kaoo izgleda itd.
c8326ff3935d613ee4983187f362ca40.jpg

71dec210bc61be33909879711895d7f0.jpg

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Gde pise da je seme paprike gmo?? Ako nesto vec napises, onda objasni do kraja. Lepo pise sta je gmo i sta je od toga u prodaji.

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Koliko hoces... slobodno posadi oko 300 komada...ja sam imao priblizno toliko i malo mi zafalilo jer nekq ne nikne...neka budu samo 2-3 po kontejneru pa je to oko 1000 komada

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

Prosle godine kupim u poljoprivrednoj apoteci seme paprike "Ljubov Dlan".Klijavost je bila toliko losa da je to kriminal.Po deklaraciji seme je bilo od prethodne godine.

Pozdrav kolege,
planiram da radim Misinu papriku na otvorenom. Hteo sam da stavim crnu foliju i kpk. proizveo bi cupani rasad.
Kako ovo radim prvi put ako ima neko ko bi hteo da pomogne, kada bi bilo pravo vreme za sejanje semena i za sad me jos zanima kako da postavim foliju, koji razmak da pravim?
planiram da na jednu foliju stavim 2 reda i mislim da uzmem metarsku foliju...
svako misljenje i savet bi dobro dosao.
hvala unapred
pozdrav

Mislim da je sve vec napisano, ali ajd ukratko.
Sejes 10.-15. marta, rasadjujes oko 10. maja pa nadalje, zavisno od vremena. Folija ide na 1-1,2 m osno, zavisi cime je postavljas

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Ovih dana treba da sejem baburu za plastenicku proizvodnju. Do sada smo sejali Bibik, ali je zadnje 2 godine jako losa, sitna, pa bih da menjam. Koju bi mi preporucili ?

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2

Pozdrav svima,
interesuje me ko proizvodi tj prodaje papriku Dukat koji vidim, ljudi pominju i hvale. Zanimljivo da nisam nigde nasao koja firma je proizvodi (plasira). Ako neko zna, neka mi javi. Intersuje me i cena semena ove paprike.
Unapred zahvalan na odgovoru.

Nazad
Vrh