Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Dobra je paprika, ali kada pogledamo recimo Nebojsinu ubranu kolicinu paprike i uloga, daleko veca zarada i daleko manji ulog je na strani Nebosinoj.

Ove godine umesto paradajza planiram papriku u plasteniku. Koliko sam shvatio najbolja iskustva su sa Kaptur sortom pa ću i ja probati u plasteniku od 6 ari. Kada se seje seme za plastenik?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrav svima.
Najljubaznije vas sve molim da me malo prosvjetlite u vezi paprike. Dali je uopće moguće da vi još uvjek mučite muku koju papriku da psadite, a u Srbiji imate ovo. Po kazivanju onog koji prodaje sjeme daleko je bolja baš od svega. Molim vas ISKRENO vaše mišljenje o ovom.
[TABLE="class: tborder, width: 100%, align: center"]
[TR]
[TD="class: alt2, width: 175"]laca022
Polako se zagrijava
rank.png

Član foruma od: 05.03.2015
Zahvala (dobiveno): 11
reputation_pos.gif
[/TD]
[TD="class: alt1"]
icon1.gif

Ravnje kod Sremske Mitrovice.
Srbija

Citiraj:
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="class: alt2"]Prvotno napisano od cabage
Zašto pobogu???

Mogu i ja izdvojiti najljepše paprike i poslikati sa svih strana, baciti krasnu priču i prodati vam sjeme. Niti imam volje niti vremena za takve ambicije...

Živi i zdravi bili u slijedećih godinu dana, za ostalo ćemo se sami pobrinuti!
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

xxxxx je među prvima naručio 1kg semena od mene
)-.gif
Tako da znate sledeće godine ona paprika sa kojom se bude hvalio biće od mog semena ;)
Ja ne moram da slikam samo najbolje kada su sve iste. Mi ne koristimo hibride,niti smo kada koristili, tako da mogu da ostavljam seme koje svake godine daje sve bolju papriku.Onaj ko sadi Kaptur f1,slonovo uvo,ljubov dlan,Misinu kraljicu itd ne može da ostavlja seme ni za sebe ni za prodaju zato što neće imati ništa.Ja sam prodao ove godine par kg semena tako da će od mog semena biti posejano nekoliko hektara u Hr .Siguran sam da ću sledeće godine imati mnogo više narucenog semena kada vidite razliku izmedju hibrida i moje paprike.

Želim svima srećnu novu godinu ������ Puno zdravlja sreće i uspeha želi vam od srca ������ porodica Belovukovic.
Attached Thumbnails [/TD]
[/TR]
[/TABLE]

siki2
Evo savet u vezi semena.Najvise zavisi od terena i nacina gajenja,a ostalo su nijanse.Kod nas u selu ima oko 500ha paprike,najvise se sadi domaca (godinama ukrstano slonovo uvo i razne domace sorte,velicina kao slonovo uvo,a ima vise suve materije od obicnog slonovog uva) to ide na oko 90 procenta,a ostalih 10 ljudi probaju razne sorte i hibride,ali provereno domaca se najbolje pokazala. Ove godine,t.j. prosle je firma koja zastupa kaptur seme isfinansirala ceo ogled od jedno 20 ari sve po njihovom programu(komplet njihovo seme,djubrivo,prehrana.hemija..) na otvorenom polju i mogu reci da ga je domaca pretekla skoro za polovinu prinosa.Probalo se i superiorovo sl.uvo,i misina i palanacko cudo i jos kojekakve sorte pa cak i hibridi,tu su bili negde,ali domace seme je domace i provereno.

9ukBDMO.jpg

Samo se mora malo gledati da bude i muske i zenske paprike zarad bolje oplodnje.:osmeh:

zgWIVr4.jpg

Sve je meni jasno ali kod nas svi poludjeli za tim sjemenom valjda misle da će imat papriku od kile.
Točno da sve zavisi od terena. Jedan moj kolega je probao sa sjemenom iz grčke i dobio je baš ništa nije izvukao baš ništa.

Ajde ponovo da pitam Kada se seje Kaptur za plasteničku proizvodnju? Možda sada neko odgovori

Mozes i sutra da posejes.

Kolega je napisao u vezi Kaptura radjenom na ogledu. Takodje sam se uverio da je domaca paprika iz semena daleko bolja, teza, pravilnijeg oblika od Kaptura
u plasteniku, a takodje i kao njivska na otvorenom.

Cini mi se da je ovo virus mozaika lucerke

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Prosle godine mi se dogodi ista (bar se meni cini da je ista) sara na nesto starijim biljkama,ali samo na jednom mestu na njivi , da kazem, u krugu od desetak metara. Odnesem ja biljke u PSSSSSSS Sabac i tamo mi kazu upravo to - neki mozaik. Ove godine (na drugoj njivi) kad se ovo pojavilo, na pet mesta sam isao i niko virus nije pomenuo. Sumnjalo se na predjubrenost ili neku drugu presoljenost (toksicnost), u manjak magnezijuma, manjak mangana, visak anaerobnih organizama i naravno gljivice. Njiva je podeljena i razlicito tretirana i svaka grupa se sredila. Jedino apsolutno sigurno je da je imalo veze sa temperaturom, jer se pojavilo iskljucivo na biljkama sadjenim ma providnoj foliji. Na kraju, u Julu se pojavilo i u rasadniku na grupi nekog zaostalog rasada.
tRmADWG.jpg
84bfw3j.jpg
FD7ElQN.jpg

- - - - - - - - - -

ovo mi se pojavilo nesto kasnije i za to su se svi slozili da je virus

- - - - - - - - - -

Pozdrav svima.
Najljubaznije vas sve molim da me malo prosvjetlite u vezi paprike. Dali je uopće moguće da vi još uvjek mučite muku koju papriku da psadite, a u Srbiji imate ovo. Po kazivanju onog koji prodaje sjeme daleko je bolja baš od svega. Molim vas ISKRENO vaše mišljenje o ovom.
[TABLE="class: tborder, width: 100%, align: center"]
[TR]
[TD="class: alt2, width: 175"]laca022
Polako se zagrijava
rank.png

Član foruma od: 05.03.2015
Zahvala (dobiveno): 11
reputation_pos.gif
[/TD]
[TD="class: alt1"]
icon1.gif

Ravnje kod Sremske Mitrovice.
Srbija

Citiraj:
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="class: alt2"]Prvotno napisano od cabage
Zašto pobogu???

Mogu i ja izdvojiti najljepše paprike i poslikati sa svih strana, baciti krasnu priču i prodati vam sjeme. Niti imam volje niti vremena za takve ambicije...

Živi i zdravi bili u slijedećih godinu dana, za ostalo ćemo se sami pobrinuti!
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

xxxxx je među prvima naručio 1kg semena od mene
)-.gif
Tako da znate sledeće godine ona paprika sa kojom se bude hvalio biće od mog semena ;)
Ja ne moram da slikam samo najbolje kada su sve iste. Mi ne koristimo hibride,niti smo kada koristili, tako da mogu da ostavljam seme koje svake godine daje sve bolju papriku.Onaj ko sadi Kaptur f1,slonovo uvo,ljubov dlan,Misinu kraljicu itd ne može da ostavlja seme ni za sebe ni za prodaju zato što neće imati ništa.Ja sam prodao ove godine par kg semena tako da će od mog semena biti posejano nekoliko hektara u Hr .Siguran sam da ću sledeće godine imati mnogo više narucenog semena kada vidite razliku izmedju hibrida i moje paprike.

Želim svima srećnu novu godinu ������ Puno zdravlja sreće i uspeha želi vam od srca ������ porodica Belovukovic.
Attached Thumbnails [/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Ne mogu da garantujem za to sto Laca022 tvrdi, ali za ovo sto je Mikser ispod napisao - mogu. Bio sam na "Danima Krsturske Paprike" i shvatio da je, za onoga ko radi ajvarusu, NEOPHODNO da ima svoje seme. Preporucujem svima da izdvoje taj prvi vikend Avgusta (ako se ne varam) i skoknu do Krstura.

- - - - - - - - - -

Ajde ponovo da pitam Kada se seje Kaptur za plasteničku proizvodnju? Možda sada neko odgovori

Pocetak februara ti je OK

@onua
Kada zelis da pocnes berbu crvene paprike?
Prema tome se moras upravljati.Za spoljnu proizvodnju ja sejem u martu, sadim u drugoj polovini maja i berba pocinje oko 1-og septembra.U avgustu se ne moze prodati veca kolicina osim marketima.
Ako zelis da je prodajes u junu mozes vec razmisljati o setvi.

Po kojoj ceni je otkupljivana 2015. godine na veliko prva klasa? Jel su korektni otkupljivaci prilikom otkupa i isplate?

Pocela je sa 80 da bi pala polako(za dve nedelje) na 45 jedan dan i opet bi se popela i ostala stabilna na 55 do 60. Ja sam zadovoljan sa isplatom,bude i solarno a i na racun za par dana.

Pozdrav ljudi....jel ima netko za prodat tog vašeg domaćeg semena paprike ajvaruše.....ako ima neke mi se javi na pp..hvala

Nazad
Vrh