Hitmanle016
Član
Ok, hvala puno. Ja sam ove god kupio Belo uvo na jednoj pise klijavost 86 na drugoj 92 potpuno isto pakovanje. Najverovatije cu za 2016 ici pola Merak pola Belo uvo. Po nekih 60 ari. Vidim da si ti radio na foliju, ja to ne koristim nemam problema sa korovima samo jednom se okopava, frezira i nagrta.Meni je tek druga godina bavljenja poljoprivredom i jos uvek dosta gresim, tako da za ostalo ne mogu da garantujem. Manjkao sam s vodom tako da su mi plodovi svih sorti bili relativno sitni. Belo uvo jos nisam probao, a cini mi se da je kvalitet semena svih domacih sorti prilicno nestabilan. Pre par godina sam na TV-u gledao nekog lika koji hvali Dukat, isti lik ga ove godine pljuje. Kaze, sva sreca da je ostavio svoje seme za jedan deo njive, inace bi mislio da je on sam negde pogresio. O prepakivanju starog semena da ne govorimo.
Merak je imao odlicnu klijavost i nije ga mucilo ovo sa slika, tako da je dosta pre ostalih stigao (slagacu kad tacno). Krajem Septembra i u Oktobru, Kaptur se, ipak, pokazao kao dosta jaci.
Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk