Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Ja se ubih polivajuci...nikada ovoliko polivao nisam...mozda je malo i nezgodna zemlja ali bre polijem danas sutra drzi nekako...prekosutra vec krece da vene...ne samo da joj fali voda po malo...nego krece da vene bukvalno. Nadam se samo da ce uskoro da smanji ove temperature. Na njivi je blagi uzas...zemlja ispucala...sve treperi od temperature...kao pustinja

Zalivao sinoc(hteo jos u subotu ali bilo oblacno i sve se nadao da ce pasti nesto) a pre toga re jedno nedelju dana i jos se dobro drzala mada je bilo nekoliko uvelih stabljika.
evo lepe paprike https://www.youtube.com/watch?v=RuF8NeI4heA jel neko zna kako montirati sistem za prihranu o kom se govori od 04:35 ? jel to mozda probusi i prikaci na usisno crevo?

Zalivao sinoc(hteo jos u subotu ali bilo oblacno i sve se nadao da ce pasti nesto) a pre toga re jedno nedelju dana i jos se dobro drzala mada je bilo nekoliko uvelih stabljika.
evo lepe paprike https://www.youtube.com/watch?v=RuF8NeI4heA jel neko zna kako montirati sistem za prihranu o kom se govori od 04:35 ? jel to mozda probusi i prikaci na usisno crevo?

Da, bas tako. S tim da kako ja kontam ima jos jedna pumpa malog kapaciteta koja u glavni vod postepeno ubacuje prihranu iz bureta.

nema druga pumpa samo slavina na usisno crevo ja sam stavio slavinu sto ide na kotao sto se dopunja sistem i vuce prihranu

nema druga pumpa samo slavina na usisno crevo ja sam stavio slavinu sto ide na kotao sto se dopunja sistem i vuce prihranu
Moze li mozda neka slika toga?
ja imam tomosovu pumpu na kojoj ima neki cep- odusak, koji malo odvrnem kada sipam vodu u nju pa kontam mozda bi tu mogao nesto zavrnuti(neku cev,to je navoj nesto oko 10-tak) mm pa na to navuci crevo

Bogami vrucina opasna, ja pustam svaki 4dan kap po kap, oko 18 sati na hektar :) za sad je ok. Puni se rodom, sutra slike od mene :) a za prihranu moze i slavina od kap po kap izbusi se crevo usisno i radi. Tako je kod mene. Postoji i venturijev element ako neko zna, ali smanjuje pritisak i nije dobar.

Bogami vrucina opasna, ja pustam svaki 4dan kap po kap, oko 18 sati na hektar :) za sad je ok. Puni se rodom, sutra slike od mene :) a za prihranu moze i slavina od kap po kap izbusi se crevo usisno i radi. Tako je kod mene. Postoji i venturijev element ako neko zna, ali smanjuje pritisak i nije dobar.
Ja koristim venturijev sistem od samog starta a to je nekih 8 godina i zadovoljan sam.

Ja koristim venturijev sistem od samog starta a to je nekih 8 godina i zadovoljan sam.
f77a8d09cd3e7e866539f53e4919e87c.jpg

ja imam zaverenu slavinu na usisnu cev na cizmu i odlicno je i kosta 1000 din ukupno.
I to je dobra a i jeftina stvar, ali kad smo pocinjali sa sistemom nismo razmisljali o tome i kupili filter sa venturijem. Nas nekoliko u selu koji smo prvi poceli svi smo na venturi, tek kasnije kad smo videli kako to sve funkcionise ustanovili da moze i ta varijanta. Tako da za postan koristim tu slavinu koja je zavarena direktno na cizmu a u paprici koristim venturi.

Drugari ima li kod vas kalcijuma? Kod mene nestasica...ako ima neko da mi posalje za Jagodinu busom ili nesto slicno jedan dzak bio bih zahvalan...placam kako se dogovorimo bilo pre bilo posle isporuke...

Nazad
Vrh