Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Kolko ja vidim ove godine je kod svih paprika mnogo bolja, sto ce se verovatno odraziti na cenu :) evo i moje " Belo uvo"
O8EbaGQ.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

AN3oywP.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

IaAG12a.jpg
[/IMG]
Jel si ovo sadio po jedan ili dva struka? I koliko imas ploda po biljci?

Jel si ovo sadio po jedan ili dva struka? I koliko imas ploda po biljci?

Po jedan, razmak izmedju redova je 65cm, razmak u redu izmedju biljke je 15-20cm. Za rod je extra ponela ove god. Ovaj prvi rod zavisi od korena ima od 3-4, posle ima sitnije gore. Ja cu biti zadovoljan 1kg od biljku da oberem do kraja sezone. Videcemo kako ce biti.

- - - - - - - - - -

Kog datuma si rasadjivao?

19.5. je sadjena na njivi.

jel prska neko sada u ovom periodu papriku insekticidima ? vec ima i rod dobar i cvet a ima i bubice !

Ako ti je bela paprika i beres je moras prvo da vidis koje su bubice i da izaberes prema tome sredstvo sa adekvatnom karencom.

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

Pa ne znam...ja sam radio taj pehar ali mislim da jedina trulez u paprici dolazi od nedostatka kalcijuma...

BG9kAyS.jpg
[/IMG] Ovako je po meni najlakse, izbusis usisno crevo stavis slavinu od kap po kap i tolko :)
Isprobao sinoc ovaj sistem, i za divno cudo da i kod mene nesto radi :osmeh: kod mene nije samousisna pumpa pa sam mislio kad odvrnem slavinicu da ce povuci vazduh i da nece raditi a jos kad ugasim pumpu tu malo i kaplje voda(izgleda da sam probusio malo vecu rupu) ali ipak je sljajakalo dok nisam zacepio filter(posto sam i kana malo rastvorio-nestalo mi uree) s obzirom da je venturi oko 100e a ja imam malo traljave paprike ovo mi sad dodje odlicno resenje da je malo prihranim a da nisam video sliku ko zna kad bi ja ovako napravio, hvala @Hitmanle016 na slici i objasnjenju:ppozdrav:

Treba mi savet imam papriku samo za svoje potrebe,nemam sistem kap po kap zalivam na crevo klasicno u vrstu ,pa me zanima kako bi moga da je prehranim i cime? ja sam je prihranjivao al preko lista ekobusterom 2 za sada izgleda eksta.

Isprobao sinoc ovaj sistem, i za divno cudo da i kod mene nesto radi :osmeh: kod mene nije samousisna pumpa pa sam mislio kad odvrnem slavinicu da ce povuci vazduh i da nece raditi a jos kad ugasim pumpu tu malo i kaplje voda(izgleda da sam probusio malo vecu rupu) ali ipak je sljajakalo dok nisam zacepio filter(posto sam i kana malo rastvorio-nestalo mi uree) s obzirom da je venturi oko 100e a ja imam malo traljave paprike ovo mi sad dodje odlicno resenje da je malo prihranim a da nisam video sliku ko zna kad bi ja ovako napravio, hvala @Hitmanle016 na slici i objasnjenju:ppozdrav:

Nema na cemu, mozda sam zaboravio da kazem da bi trebalo da imas predfilter koji je mali i ide na ovo tanko crevo kako bi sprecio ulaz ne-rastvorene prihrane samim tim i ne dolazi do zacepljenja filtera :D

- - - - - - - - - -

Nema na cemu, mozda sam zaboravio da kazem da bi trebalo da imas predfilter koji je mali i ide na ovo tanko crevo kako bi sprecio ulaz ne-rastvorene prihrane samim tim i ne dolazi do zacepljenja filtera :D
Ovako nesto
2MgQO5Y.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

Pa ne znam...ja sam radio taj pehar ali mislim da jedina trulez u paprici dolazi od nedostatka kalcijuma...

Varas se, to sto dolazi od nedostatak kalcijuma je slicno kao ozegotina od sunca samo malo drugacije, stavicu sliki ako nadjem radi poredjenja. Trules kao skapana paprika cela ili ona koja pipa zemlju. Kolko je bilo kise prosle godine ja sam je spasio od toga.

@Hitmanle016 znam da bi trebalo taj mali filter staviti ali sam ja ovo isao samo da probam a i voda mi je jako prljava (iz kanala zalivam) tako da i uz samu vodu ja obican mrezasti filter moram cistiti na 5-6 sati rada(a ko zna mozda je i povukao vazduh pa zato nije terala pumpa jer mi filter nije izgledao bas toliko prljav, a i goriva je bilo za mozda 2-3 minuta pa sam ugasio pumpu a sve misleci da je do filtera posto je dotle crevo bilo puno vode)

Pada mi paprika...dosta je roda ponela i savija se...ne znam sta da radim nema bas nekog resenja. Podignem je pa je ubacim na foliju i taman da ne smeta kad se prolazi izmedju redova. Deluje kao ok resenje za nuzdu ona i dalje fino radi...ne znam da li i vi imate probem sa ovim? Recimo desava mi se to i u dukatu i u varadinskoj ali mnogo manje nego u slonovom uvu ona je bas sklona tome.

Druze od toga nema nista...imam 36 dvoreda na foliji od 100 m...to 7200 m jedjoreda posto kanap ide s jedne i druge strane to je 14400m kanapa. Ogroman je to posao i tesko izvodljiv trenutno. Da je mozda manja pa i nekako...

To bi eventualno moglo dok je manja pa da se postavi na nekih 30 cm visine. Ovo sad bas bas tesko...ajde rad vise manje ali treba naci toliko kocica to je par kubika drva jbt :)

Nazad
Vrh