Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
A ovo je crno slonovo uvo
06c54f53c5372e27e2b343fa7363ddc9.jpg

c11b1b8fee1da59a2dcfa2530a708e38.jpg

752b03802f48d310c9d65529da76b93d.jpg

faca976caf3aefa9ebc080a021182d94.jpg

d1b6a800181db4dedf8ba990d3e9da59.jpg

Ja prodajem na kvantaskoj pijaci u kragujevcu. I belo uvo se extra prodaje a najbolje kad malo ali vrlo malo zarujni cak je i cena ista kao i za crvenu. A i dukat isto posto je to ista paprika samo drugi proizvodjac semena. A kad ucrvene razlika izmedju belog i crnog uva je u boji, belo uvo ima malo bledju crvenu boju.

Dosta je dobra, evo recimo na ovoj osrednjoj ima 6 krupnih komada. Jedini problem koji stvarno imam je sto paprika pada pod tezinom ploda a narocito posle zalivanja iako zalivanje nije prekomerno.

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

Lepo, lepo :)
Koja je to sorta?

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Ne znam za cenu. Sutra i preksutra su dani paprike u krsturu pa ce se mozda nesto vise znati

послато са u8815 користећи тапаток 2

I konacno malo kise...ne znam kako stojite sa navodnjavanjem ali poslednjih dana je bila jako losa situacija. Nikako nisam mogao da postignem :(. Ima dosta stete...zalijem dobro uvece u podne ima jos vlage solidno ali je temperatura takva da je biljka bukvalno polukuvana...uzas. prosle godine potop, ove izgoresmo. Ko ima mogucnosti treba da se okrene plastenickoj proizvodnji.

U vezi cega?
Za vikend su bili dani paprike ali nista konkretno oko cene. Cujem da prva klasa na veliko ide 60-70 ali malo ko bere. Cujem i da trenutno uzimaju onu ispecenu od sunca (moze pola da bude ozegotina) po 15.
Inace generalno, paprika dosta losija nego prosle godine. Ima solidnih parcela ali i dosta losih. Pitanje je sta je sinocno nevreme uradilo. Ja upravo skupljam snagu da odem da vidim moju

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Kod mene ovde jedan poceo da bere i prodaje kuci na 35 na veliko ali slabo ima zainteresovanih. A cuo sam da je u Krusevcu na kvantaskoj pijaci cena takodje 35 na veliko.

katastrofa ako je tako ! mada se paprika jos ne kupuje u kolicinama pa racunam da je i cena zato tako slaba.
zrela za sedam dana kod mene ako bude ispod 60 din. bolje da je grad ubije ;) !!

Juce bilo nevreme, jak olujni vetar i kisa. Napravio mi je haos u paprici. Voleo bih kada bi neko mogao da mi objasni zasto mi je pola slonovog uva (crvenog) poobarao. A dukat i varadinska nije ni 5%. Ovo crveno uvo mi se upravo smucilo... uzas.

Nazad
Vrh