Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Nisam slikao papriku sutra cu ali evo sta se desava...Na onom delu gde dodiruje zemlju (rasadjena je na foliji i stavljena sitna zemlja oko nje) tu na mestu gde izlazi iz zemlje stablo se sasusi i paprika padne neka je i dalje ziva. Ne znam sta je u pitanju visoka je temperatura ovih dana a ona skoro rasadjena deluje kao neka ozegotina od sunca...takodje jedno pitanje koliko posle rasadjivanja je potrebno uraditi zastitu i prihranu i najvaznije cime?

Današnje stanje paprike Slonovo uvo i malo ljutih fafarona.

Pozdrav svima, ja sam iz Leskovca i bavim se jednim delom proizvodnjom paprike za ajvar. Pa me zanima iz iskustva vasih koje preparate korstite nakon prestanka tretiranjem sa preparatom na bazi bakra. Znaci kad pocinje faza sa cvetanjem? Ja sam prosle godine koristio Kasumin i pored velikih kisa ostala je 90% bez bakterioze. Bice slike i od mene ovih dana...

Kasumin, mislim da nije dozvoljen kod nas tako da ne znam gde bi ga nasao? Mozda neko krijumcari ali ne bih u to zalazio...imas problema sa bakteriozom?

Preventivno mozes i bakrom. Evo ja sam pre ove kise i hladnog vremena opalio funguran+mankogal. Prosle godine lepo radio preventivu...bakteriozi ne smes da dozvolis da uzme maha...ako uzme zajebano je...

Ima u Leskovcu, 30e litar.

- - - - - - - - - -

Ja sam isao sa Everest, do sada. Posto je krenulo cvetanje presao sam na Kasumin. Zanima me cime vi prskate kad pocne cvetanje?

- - - - - - - - - -

ucBeckn
Slikano pre neki dan.

- - - - - - - - - -

ucBeckn.jpg

- - - - - - - - - -

nwETK4x.jpg

Kakva je situacija? Jeli krenula bakterioza kod nekoga od ovog hladnog i vlaznog vremena? Kako vam inace paprika podnosi ove temperaturne šokove...?

Kod mene je za sada ok sto se tice bolesti prskao sam na vreme, u sesidnim parcelama se vidi zastoj od bakterioze, otpadaju listovi itd. A vreme je ce stopirati sigurno... Evo i par slika o danas

- - - - - - - - - -

IMG]http://i.imgur.com/KbaNtW5.jpg[/IMG]

- - - - - - - - - -

Fx4UT16.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

wVSDIwJ.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

Gf43xfD.jpg
[/IMG]

Lepo izgleda.
A zbog cega se javlja ona ljubicasta boja na plodovima?

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

koji insekticid koristite u paprici ? koji je najbolji ? mnogo mi se zgrcio list pocinje cvetanje a neznam dal je od ovo kisovito i ladno vreme ili od vasi i grinja !

Nazad
Vrh