Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Šteta što ne postoji neka služba koja bi zapošljavala ozbiljne stručnjake i radila ozbiljne analize zemlje, vode i biljaka. Ili barem jedna pravo dobra knjiga o problemima u povrću. Ovako, izgleda da ću sve morati da naučim na teži način.Nema stručnjaka koji će ti dati tačan odgovor jer niko nezna, sve se svodi na čisto nagađanje.
To bi, vidiš, mogao. Imam Slavola. Ali kako misliš da ih proluftiram? One su napolju.Ako koren nije krenuo onda mu je verovatno okolna zemlja 'toksična', sumnjam da je od plavljenja prešla na anaerobne organizme. Iskopaj malo u tom lošem delu i pomiriši, ako ne miriše zdravo onda je to i lek je neki mikrobiološki preparat i luftiranje, što neće škoditi čak i da nije to u pitanju. Gde ti je ta njiva?
To je zuta od hladnoce ne brini oporavice seJel poznat nekome onakav problem?
[/URL][/IMG][/URL][/IMG][/URL][/IMG][/URL][/IMG]
Da pojasnim: rec je o paprici Kaptur, rasadjena 20.04. u plastenik i 25.04. napolje (poslednja fotografija je sa polja). Vecinu plastenika su zauzele druge sorte (zelene silje) i to na tamnu foliju i one nemaju ovakav problem. Kaptur je popunio prazna mesta u plasteniku, tacnije spoljnje redove i sadjen je na providnu foliju. Napolju je takodje sadjen na providnu foliju. Simptomi su prvo poceli i trenutno su najizrazeniji na juznoj strani plastenika. Najcudnije mi je to sto napolju, gde su uslovi ujednaceni (sve je Kaptur i sve na providnoj foliji), nemaju sve biljke ove simptome, nemaju ni po zonama, nego po redovima, onako kako su vadjene iz kutija sa rasadom.
Ako ste me razumeli...
Rasad je pre iznosenja potopljen u sistemicni insekticid i fungicid, a njiva je u jesen dobila 500 kg 13-13-28 po hektaru i pred rasadjivanje zemljisni insekticid.
meni ce preteci ali nisam iz okolice Sr MitroviceZna li neko gdje se moze u okolini Sremske Mitrovice nabaviti rasad crvene paprike ajvaruse. Neka autohtona sorta ili Slonovo uvo..