Utovarivač bala

Mislim da se vila podvuce pod balu ne da je bode.
82fb943ef7.jpg

Isto tako mislim da bi "okidac" trebao da bude ne rucno otvaranje ventila za ulje vec dole na hvataljci
Kad bala udari o dno hvataljke, aktivira ventil i tu bi trebala dva klipa na red vezati. Potera ulje prvo u manji cilindar koji zatvori hvataljku i kad ovaj vise nema gde da ide, nastavi da sabija veliki cilindar koji podize ruku ka prikolici.

i onda moras napraviti jedan ventil koji ce da otpusti hvataljku kad ruka dodje u gornju mrtvu tacku ito tako na udar,ali ovo treba dobro sinhronizirati,nije lose zamisljeno,samo to je sve dodatni trosak,ventili pa crijeva pa jos stosta pomalo

tacno da treba da se bala otpusti u gornjoj tacci ali mislim da bi se trud isplatio jer bi to radilo perfektno bez obzira na troskove(ni 1000e nije skupo kad ne molis nikog,kod nas je dnevnica na utovar 25e a bez bar dva coveka nema posla)

milos bota je napisao(la):
Mislim da je najbolje rešenja kupiti novu pumpu od T40 napraviti mali reduktor (manji i jedan veći zubčanik i to povezati lancem),spakovati u nekakvu kuticu i to da tera kardan,ondabi moglo da terai dva klipa jedan da diže bale a drugi da širi i skuplja ruke ,a kačenje bi išlo na poluge.onaj sistem na prikolici mi se nesviđa
ovako nesto bi moglo da prodje ili kupiti multiplikator direkt na kardan i razvodnik i pici :ppozdrav:

Naravno uvek je pitanje koliko ko odradjuje. Ja recimo ako treba da pokupim 300 bala lucerke po 10-15 kila na dvoosovinku, 539 svakako ne dolazi u obzir. Nastranu sto se vuce voz od 2 prikolice od njive do kuce prema tome sa 6-8 tona se ne bih zezao.

Sad ako neko skuplja stotinak bala pitanje je koliko je isplativo ulaziti u sve to a posebno u brskim uslovima

sorin je napisao(la):
Naravno uvek je pitanje koliko ko odradjuje. Ja recimo ako treba da pokupim 300 bala lucerke po 10-15 kila na dvoosovinku, 539 svakako ne dolazi u obzir. Nastranu sto se vuce voz od 2 prikolice od njive do kuce prema tome sa 6-8 tona se ne bih zezao.

Sad ako neko skuplja stotinak bala pitanje je koliko je isplativo ulaziti u sve to a posebno u brskim uslovima

fond za ovo mi je 20e ako budem uspeo i to da prezalim.samo za neki cilindar polovan,nesto cevi imam za ostalo cu da se snadjem. :ppozdrav: :D :ideja:

Ja sam se uhvatio za taj vazduh ko marica za ono.....Mogo bi vazduh da bude na vili i prihvata balu a hidraulika da podize celu ruku,vazduh ima vecu brzinu i manje bi stiskao balu a brze bi je oslobadjao u gornjem polozaju.Pa automatiku ,koga ne mrzi i ima malo para nije lose ugraditi.Mene licno ne interesuje :ppozdrav:

ovako nesto bi moglo da prodje ili kupiti multiplikator direkt na kardan i razvodnik i pici :ppozdrav:
[/quote]

pretpostavljam da je to reduktor ako jeste koliko košta i gde može da se nađe

milos bota je napisao(la):

pretpostavljam da je to reduktor ako jeste koliko košta i gde može da se nađe
[/quote]

Reduktor(redukuje)-usporava,a multiplikator(multiplicira)-ubrzava :ideja:

neznam tacno gde se moze naci ali pase i od utovarivaca za djubre ko ima
a cijena novog sa pumpom oko 350 e

ja sad planiram da uzmem utovarivac vuceni,italijanski,ispravan radi perfektno cena 600evra :D

2lo19xe.jpg

Ovo planiram sigurno napraviti samo mi nije jasno koja je tacno uloga ovih oprugi

5k4qj5.jpg

Evo jedan ručni rad mada po "licenci" majevice sa nekim poboljsanjima, ima hidro klip kojim menja visinu transportera.
Ceni oko 2000e imam i br. telefona.

Nazad
Vrh