Ursus

ok...sutra ću krenuti da čitam sve postove,sad nema šanse. Kisač mi nije baš blizu,ali se to brzom poštom reši lako (ako šalju),najbitnije mi je da ono što kupim bude kvalitetno.

imao sam pre 15 god ursus 902 generalno urađen perfektno i mtz 82.1 nov
oba su orala sa istim vogelom novim 3br.
rus se igrao sa plugom dok ursus u istim uslovima kilavo skoro nikako
pošto smo mi mislili da je ursus 90ks a mtz 80ks našli smo se u čudu kako to, i veličali rusa u zvezde
međutim ispostavilo se da rus realno ima 90 a ursus 82ks i ključna prednost je bila prednja vuča i veliki izbor oračkih brzina
inače ursus je mnogo udobniji pregledniji jednostavniji i stabilniji od mtz dok opet mtz ima gomilu radnih brzina i neke druge prednosti
ukoliko uzimaš ursusa to je dobra mašina ali ako ore i sprema obavezno prednju vuču a ako seje i šparta bez nje.

pošto smo mi mislili da je ursus 90ks a mtz 80ks našli smo se u čudu kako to, i veličali rusa u zvezde
međutim ispostavilo se da rus realno ima 90 a ursus 82ks i ključna prednost je bila prednja vuča i veliki izbor oračkih brzina
inače ursus je mnogo udobniji pregledniji jednostavniji i stabilniji od mtz dok opet mtz ima gomilu radnih brzina i neke druge prednosti
ukoliko uzimaš ursusa to je dobra mašina ali ako ore i sprema obavezno prednju vuču a ako seje i šparta bez nje.
Kojeg sad ursusa imas , cinimise da si jednog prevrtao pre 2-3 godine

pazi svašta sam radio ali mi se traktor nije još prevrnuo inače ovo je moj ursus1224

img0514ao6.jpg

902 ima 76-78 ks pise na plocici motora, i ja sam se iznenadio dok nisam saznao to 902 je robustan traktor koji bi na izgled mogao rusa da nosi u zube ali samo na izgled, kao sto ni tvoj nema 120 ks, inace na testiranjima sa kocnicom na kardanu jedino su johan dere i rus pokazivali od 10-15% vise snage nego sto je deklerisano , dok su ostali pokazivali od 5 do 15 %manje od deklerisane snage i tu je i razlika u potrosnji i razlika u snazi.

mudro zboriš evo i crno na belo

scaled.php

interesantno je da im je sve uglavnom isto(menjač,hidraulika pumpe, reduktori) imao on 75ks ili 150 ks
pa ti vidi koliko je taj 9xx predimenzionisan otuda i njegov izgled robustnog traktora

Poslednja izmena:
FL... O tome ti pricam kad bi se tako oralo kod mene ja bi smoim zetorom vuko 4glave ja u taku zemlju sejem :osmeh:. inace oranje je jako lepo.

@imt549 imas jedan ursus 902b 1989 god bez prednje vuce cinimi se za 7200-7300evra,na oko lepo izgleda e sad sto se tice ostalog pitanje je mozes da pogledas na mojauto,eto da i ja dam neki doprinos oko kupovine traktora

Nego kloki kod mene na 1634 je zapremina slicna ali se ne slaze snaga i moment.kod mene je 118 kw i 566.6nm...to znaci da postoje neke izmene u odnosu stari-novi model?

@imt549 imas jedan ursus 902b 1989 god bez prednje vuce cinimi se za 7200-7300evra,na oko lepo izgleda e sad sto se tice ostalog pitanje je mozes da pogledas na mojauto,eto da i ja dam neki doprinos oko kupovine traktora

Hvala na informaciji. Video sam ga. Pratim te internet oglase manje-više redovno. ::namigivanje::

Sudeći po pisanju ljudi ovde najbolje je uzeti Ursus sa fabričkom prednjom vučom, jer malo je teže naći delove za ugradnju prednje vuče na 902 ili 912.

* * *

U svakom slučaju ne žurimo, jer nema toliko "težih" poslova u proleće, koliko je bilo jesenas (mada ako se pojavi "pravi" traktor sigurno ćemo ga uzeti). Ukoliko se kod vas u okolini prodaje neki Ursus 904/914/1014 ili neki sličan Zetor (između 80 i 100-110 ks), bio bih veoma zahvalan ako biste mi poslali privatnu poruku sa brojem telefona vlasnika i oznakom traktora (ovo se odnosi na sve ljude koji čitaju ovo). :ppozdrav:

Ima clan Slavko91 Ursuza od 90ks bez prednje vuce u fulu odrzavan,sa hidraulikom od nekog jaceg i prodaje ga pa ako nekom treba nek ga kontaktira.

to je tacno oko ugradnje prednje vuce,uglavnom se sve svede na neko budzenje jer originel prednju vucu tesko ko hoce da proda,a sto se tice nekog traktora od pomenutih tesko jer kod mene nema tako "velikih"traktora uglavnom su do 60-70 ks ima i vecih ali koje znasm nisu na prodaju a ako saznam za neki javljam

I ursus ima 16 brzina napred i 8 nazad, zar te 2 brzine igraju tolku ulogu?

Naspram da je nekompletan,da je sa neadekvatnim felnama-treba prepraviti skup je.

Pre neki dan sam na ursusu 355 menjao klip i karike na kompresoru posto je jako slabo duvao, kad sam sve zavrsio i probao da duvam gumu isto jako slabo duva dali je to tako seriski ili je problem u necem drugom ? i imam jos jedno pitanje za vas koji duze radite sa ursusom radjena generalna na 355 posle nekog odredjenog vremena treba doteci glavu i prestelovati ventile to kod mog traktora nije uradjeno i sad mi je produvao na glavi dali se treba glava u tom slucaju ravnati jer skoro da nije nista ni radio ? Hvala vam unapred

Pre neki dan sam na ursusu 355 menjao klip i karike na kompresoru posto je jako slabo duvao, kad sam sve zavrsio i probao da duvam gumu isto jako slabo duva dali je to tako seriski ili je problem u necem drugom ? i imam jos jedno pitanje za vas koji duze radite sa ursusom radjena generalna na 355 posle nekog odredjenog vremena treba doteci glavu i prestelovati ventile to kod mog traktora nije uradjeno i sad mi je produvao na glavi dali se treba glava u tom slucaju ravnati jer skoro da nije nista ni radio ? Hvala vam unapred

Kompresor ako si radio karike, trebaš pregledati i sve ostalo ,ne smeš imati gubitke nigde na spojevima ili na izlaznom ventilu,a spojeva ima puno ako na par mesta pušta nećeš imati dovoljan pritisak ,stim da pritisak treba da ti bude oko 5 i da ga drži na tom nivou ,a što se tiče glave ona se ravna samo ako je bila izložena visokoj temperaturi tj. što se kaže prokuvao traktor.Ali u svakom slučaju ako je produvao moraš ih skidati zbog dihtunga i odneseš kod majstora i on će ti reći da li ih treba raditi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh