Ursus

Marko hvala ti na savetu i ja sam tako nesto predpostavljao , dok sam namestao kompresor to mi se iskomplikovalo pa sam skidao i pumpu e tu sam izgleda nesto zezno skino sam pumpu jer mi se klipnjaca od komp. zaglavila pa sam morao da malo na zez da verglam bez pumpe kad sam vrati pumpu i probao da upalim primetio sam da duze vergla i da je jaci crni dim dali sam pomerio paljenje na traktoru?

---------- Poruka napisana u 13:12 ---------- Prethodna poruka je at 13:11 ----------

otišle su ti na kopresoru opruge ventila
dese one nalaze?

Gore kad skines glavu od kompresora ima ventili probas prstima dal rade.Verovatno mesa vazduh.Sto se tice pumpe ona se uzubi samo kako moze a ako nisi oznacijo polozaj pumpe onda ces morati da je pomeras ali verovatno ima udareno kirnerom crta koja mora da se poklopi pumpa i blok.

Menja se ceo ventil kompresora(ima 2 ventila) jer pločice u ventilu znaju da se pohabaju, pa ne dihtuju, i onda imaš slab pritisak....
Ventili se nalaze u glavi kompresora...

Ja sam imao ovakvog zutog ursusa 71god,kakav je to traktor bio taj se nije kvario nikad a radio je jako puno vukao cisternu sa vodom leti po naj vecim vrucinama,godinama samo sam hladnjak menjao istrulio je skroz sad imam 360 88god ako me taj bude pola sluzio kao ovaj zuti bicu prezadovoljan a hoce u:osmeh:rsus je to

Pre neki dan sam na ursusu 355 menjao klip i karike na kompresoru posto je jako slabo duvao, kad sam sve zavrsio i probao da duvam gumu isto jako slabo duva dali je to tako seriski ili je problem u necem drugom ? i imam jos jedno pitanje za vas koji duze radite sa ursusom radjena generalna na 355 posle nekog odredjenog vremena treba doteci glavu i prestelovati ventile to kod mog traktora nije uradjeno i sad mi je produvao na glavi dali se treba glava u tom slucaju ravnati jer skoro da nije nista ni radio ? Hvala vam unapred

Evo ti slicica da se lakse snajdes.

Uploaded with ImageShack.us

ne znam kaze kupio ga je u sept i na njegovo je ime,najcudnije je zasto ga ti ljudi nisu uzeli a prevalili su toliki put...,rekao je dole iz Srbije znaci min 200 km

Pitanje u vezi filtera vazduha na Ursusu 355:
Par puta kad sam otvorio filter, onaj gornji poklopac koji se drzi jednim leptir srafom, oko unutrasnje metalne kupole nasao sam dosta prasine. Nisam to dirao do sad. Recite mi, jel to moram da ocistom odmah ili to ne utice mnogo?

Normalno da utice.Zima je.Najbolje ti je ako kako vec kazes nisi nikako skidao da skines komplet filter.Kupis koju litru benzina ili razredjivaca i komplet ga operes.Sacekas da tecnost ispari i to je to. Filter su pluca vozila.

Skidao sam pumpu goriva na c 355 i ponovo sam je vratio malo teze pali pre toga na zub je palio dali sad treba namestiti ugao paljenja na pumpi? posto sam primetio da moze da se zakrece ?

dali su delovi isto jevtini za ursuze novije serije od 95 to godiste pa na ovamo.?i zasto oni su najevtini, *u pogledu kad kupis i kad se vrse popravke?

Ovaj broj je verovatno vec postavljan tu ces naci sve moguce delove za ursusa, zetora , rusa Golobuk kod sd palanke 026-381-601.

Skidao sam pumpu goriva na c 355 i ponovo sam je vratio malo teze pali pre toga na zub je palio dali sad treba namestiti ugao paljenja na pumpi? posto sam primetio da moze da se zakrece ?
Naj bolje da nadjes negde knjigu za ursusa mala knjizica uputstvo,treba da se steluje postoje oznake na zamajcu,skines cev od dizne prvog cilindra skines poklopac na menjacu ko zamajca,polako vrtis zamajac i kad dolazi na jednu od 3crte nisam siguran koju zato nabavi knjigu,pocne da se podize gorivo u bos pumpi naj bolje da stavis neku providni cevcicu i parce cevi od dizne i na nju providnu cevcicu,kad gorivo pocne da se podize treba da se poklopi crta na zamajcu sa crtom na kucistu a zakrecanjem pumpe stelujes kad ce to biti.Naj bolja ti je knjiga tamo sve pise ovo ti kazem od prilike ali ja sam tako radio i nema greske.

Nazad
Vrh