Ursus

Inace sa 902 vucem trobrazni plug,nista nije teze nego da vuce dvobrazni,jer se da dobro nastelovati,dok dvobraznog nisam mogao nikako dobro nastelovati zbog sirine.

i kod nas vuku dve brazde tamo di ja vučem tri iznimno može da ugari sa tri brazde ali plitko

Sta sve necu cuti >nista nije teze nego da vuce dvobrazni< sta sad ispada da je teze vuci dvobrazni nego trobrazni ... ODUSTAJEM....

902-4 ja neverujem da moze da vuce 3 brazde,ovde kod nas o tome niko ni ne razmislja a tanjiracu moze da vuce ali na tockove.Po meni bolja varijanta nekog 6-aka kupi za relativno iste pare i da te bog vidi.Inace sto se motora tice nisu skupi za odrzavanje,ali je zato nazad skup za odrzavanje.

Sta sve necu cuti >nista nije teze nego da vuce dvobrazni< sta sad ispada da je teze vuci dvobrazni nego trobrazni ... ODUSTAJEM....

Nije mislio tako. Imao je problem sa podešavanje dvobrazdnog pluga zbog velike širine traktora pa ga je bilo teže vući nego trobrazdni koji je mogao odlično da udesi. Svi znamo da je loše podešen plug strašno, strašno teško vući. Kako sam razumio, mislio je na to pa je uporedio vuču takvih plugova.

pa mi ne razgovaramo o neispravnim plugovima a za taj traktor bio plug dve ili tri brazde iste colaže jednako guma gazi brazdu i kod jednog i kod drugog

904 ide sa 3 brazde leopardom u oranje gde god hoćeš! To je sigurno.... E sad što neki neznaju da uštelaju plug pa moraju da skidaju treću glavu, toga ima i kod nas.....
Da se razumemo, on sa svojom težinom od skoro 5 tona, nije idealno rešenje za površinske poslove, kad treba da ide po mekanom, ali zato gde treba povući, tu mu nema ravnog! U onoj blatnjavoj jeseni 2010 kad rusi nisu mogli da oru sa 3 brazde, ursus je oreo bez problema, i gde su rusi zapadali sa prikolicama sa repom urso je prolazio smejući se.....

gospon mityoo malo smo pristrani.ja sam imao leopard i on nije plug za duboko oranje a ja ovo što upoređujem jeste ursus 904 i belarus 820 na istoj njivi i sa istim plugovima i taj traktor nije mogao ni da mi priđe a orao je manjom dubinom ,i oba pluga su bila nova
et5wna.jpg

ok,vidim da sam uznemirio par clanova zato sto sam napisao istinu,sto mogu da dokazem,jer sam oro i sa dvobraznim i trobraznim,radio sa nosenom tanjiracom 28 lista i vucnom od 32 i sad mi kazete da lazem a verovatno nemate taj traktor...od sad se ne oglasavam...
Ako ti je ove jesni trosijo tolko onda si ti jedini kome tolko trosi sto je izuzetno dobro.Nisi nas uznemirio nego puno odskaces od drugih svi trose 20 litara i vise.Pa sad neznam kolko stvarno trosi ako tvoj tolko trosi u redu i nemoj da se ljutis...

gospon mityoo malo smo pristrani.ja sam imao leopard i on nije plug za duboko oranje a ja ovo što upoređujem jeste ursus 904 i belarus 820 na istoj njivi i sa istim plugovima i taj traktor nije mogao ni da mi priđe a orao je manjom dubinom ,i oba pluga su bila nova
et5wna.jpg
Eto vidiš a ja znam da su rusi išli svi sa podignutom trećom glavom, a ja sam orao sa tri brazde.... Kod nas se nikad nije ni oralo dublje od 25-30cm... A to je radna dubina leoparda..... Sve preko toga je uzaludno trošenje nafte....

Mityoo tu imas pravo dovoljno je 30 cm ali kad se zaorava kukuruzovina mora se ici dublje i onda mora dve brazde nemoze tri a leopard plug ide jako lagano.

Ja sam sa leopardom i kukuruzovinu zaoravao, i to odlično, samo treba da ima dobre deflektore... I opet ide ursus sa 3 brazde....

Ima Mityoo i slike oranja sa tri brazde, al izgleda da mu se neda opet ih okačit. ;)

Znam da je kolega dosta dugo sa svojim Ursusom 902 B oro sa Kvernelandom MZ 3x12" i to u ne baš tako lakoj zemlji.

Ko će sad ponovo tražiti slike.... ima ih postavljenih baš u ovoj temi..... tražite.... Puno mu znači prednja vuča, to stoji.....ali da ide, ide.... Naravno mora da je sve na svom mestu, svi konji da su na broju, a naravno i traktorista mora da zna svoje znanje....

Drugari,pošto treba da menjam ventile i dihtunge glave na c-360,jel znate mozda koliko koštaju ? ...i gde se moze naći kvalitetna roba ?

Nazad
Vrh