Ursus

kod nas ima nekoliko traktora te 9XX serije i oni nemaju ni 80 ps i ne mogu da vuku plug tri brazde tamo di ga rus 820 vuče to znam sigurno,u stvari može ali 18-20 a i onda se teli

Da se malo i ja ubacim,za 7000 tesko da bi nasao 904 u dobrom stanju,a ja sam mojim vucem trobrazni plug na 25-30 cm i potrosnja mi ove jeseni nije prelazila 13 lit. po kj,vucnu tanjiracu adut 32 lista vucem drugom brzom sa potrosnjom od 3-4 lit po kj

U bre pa mnogo ti trosi , jedan iz kule me slagao da onn sa MTZ 952 trosi 3 lit u 2 prohoda a ja sa mojim mlo manjim rusom jedva pokrijem hektar u 2 prolaza sa 20litara

Prvo, hvala svima koji su u ovako kratkom periodu odgovorili.

Drugo, za ova dva meseca koliko pratim oglase nigde ne nađoh 904/914 i sl. (904 je model na koji najčešće nailazim) po ceni od 7000, u pristojnom stanju (ne tražim da ima 2000 r.s. ali da nema preko 6-7000). Ova tri stoje skoro mesec dana na oglasima (mislim da isti čovek prodaje):

http://www.mojauto.rs/polovni-tarktori/859257_URSUS_904_1992_god

http://www.mojauto.rs/polovni-tarktori/858453_URSUS_904_1988_god

http://www.mojauto.rs/polovni-tarktori/858527_URSUS_904_1992_god

ali iskreno rečeno izgledaju mi loše, dok im je cena (makar meni) previsoka. Možda nemam iskustva, ali takav mi je utisak.

Zvao sam za ovaj 904:

http://www.polovniautomobili.com/oglas1726526/ursus_904b/#8

i cena je fiksna. Ispravan mu je motor kao i prednja vuča, gume nisu baš u sjajnom stanju (izdržale bi 2-3 godine) i sat mu je stao na preko 5000 r.s. pre dosta godina. Meni to deluje kao puno novca za Ursusa 904 u takvom stanju.

* * *

U suštini, odgovarale bi nam 2 opcije. Prva, nešto slično onom 912 koji sam ranije pomenuo (samo sa prednjom vučom), za koji bi se više platilo i sa kojim ne bi imali većih problema narednih nekoliko godina. I druga, gde bi za 6-6500 uzeli nešto lošiji 904/914/1014 sa solidnim gumama i ispravnom prednjom vučom, koji bi mogao da izgura makar jednu-dve sezone bez većih kvarova (i koji bi kasnije bio generalno sređen).

* * *

Da se malo i ja ubacim,za 7000 tesko da bi nasao 904 u dobrom stanju,a ja sam mojim vucem trobrazni plug na 25-30 cm i potrosnja mi ove jeseni nije prelazila 13 lit. po kj,vucnu tanjiracu adut 32 lista vucem drugom brzom sa potrosnjom od 3-4 lit po kj

Ono malo što sam ja čuo je da potrošnja pri oranju iznosi oko 20-ak litara po hektaru (904-ka, lakša zemlja, trobrazdni plug). Dosta dobro zvuči taj podatak o potrošnji u tanjiranju, mada bih voleo da čujem utiske još nekih članova koji imaju ovakav ili sličan Ursus sa prednjom vučom (ili od članova koji imaju pouzdan podatak o potrošnji ovakvih Ursusa).

IMT 549 što se tiče potrošnje nisu veliki potrošači ali obrati pažnju na ispravnost multipovera brzine i kardana (ručice pored volana ), a što se tiče cene uvek su bili na ceni.Inače mogu dobro da povuku zbog težine.

pa to i jeste problem prevelika težina za malu snagu .bio sam prisutan i kad je kolega sa zekom 7011 sa istim spremačem kao i 902 obilazio ga od zajebancije

---------- Poruka napisana u 16:12 ---------- Prethodna poruka je at 16:07 ----------

evo vam pa pogledajte kolika je snaga i ostalo

Ja sa 1212 i consumovom comet 2.8 sa paker valjcima tacno 10l/ha tj. 20l(dva prohoda). Drugom brzom, ponegde i ponekad i trecom. Metak. U oranju neki BNT stari tri brazde vuce, prepravljen od pet brazde. Sila od pluga, 820 ne moze da ga podigne, propinje se. Nisam merio tacno, ali ne verujem da spusta ispod 25-6l. Isto ide drugom brzom. Znam da se govori o Ursusima manje snage, ali ja cisto radi poredjenja.

Ne farba u okolini Subotice je zemlja laka za obradu, u ostalom pitajte Mityu koji ce vam sve detaljno opisat .

ja imam ursusa 902 1988 godiste i do skoro sam mislio da ima 90 konja nisam znao niti me je nesto interesovalo posto mi sluzi za kasiku transport i malo oranje,jednom je tanjirao,yto se pokazao da je jaci od njega kad se uporede u tanjiranju i oranju ovog vadi prednja vuca neznam kad bi se uporedio sa 904 mislim da su isti posto imaju isto brzina

Znam ja kakva je tamo zemlja naprimer Male Pijace,Mali Pesak...mozes malterisati kucu sa njihovim peskom...ali pricamo o oranju zemlje a ne peska !

Kakva je zemlja u Su sam rekao jer si prozvao coveka bez potrebe . Ponavljam pitaj clana Mityo koji je sa njim radio izmed ostalog i banatski rit sa tri brazde .

Slazem se da je motor naspram tezini-masi traktora slab u 9xx.Turbo verzija bi bila zadovoljavajuca,ali ugradnja znaci jos dodatnih 1000E.Trazim prednju vucu,to sto se nudi sa losim gumama ili bez gume traze po 2000E.Potrebno jos 2 zupcanika ugraditi,sto iziskuje odvajanje diferencijala od menjaca...

Nazad
Vrh