Ursus

Momci, jel ima itko od vas ikakvog iskustva s ursusom c385 (recimo, samo zadnji pogon). Koliko ja vidim da je to istovjetno ursusu 902, samo je stariji model. ima i power i mjenjace sa strane i 16+8 mjenjac. Koliko su to izdrzljivi traktori i koje su im mane, koliko je skupo odrzavanje i koliko mogu odraditi radnih sati?

Hidraulika, motor, mjenjac, bocni reduktori, diferencijal... Sto ga najvise pati i sto najprije gledati na tim traktorima?

Cjene djelova i dobavljivost djelova, mogucnost ugradnje prednjeg pogona, da li pasu djelovi s nekog zetora na njega i tako to?

Vidim da se kod nas prodaju po dosta niskoj cjeni i da se dugo provlace po oglasima, nitko ih ne kupuje, pa da vidim u cemu je stos...

Bobo, evo ovdje ima dosta podataka

http://konedata.net/Traktorit/Ursus385.htm

M
otor je Zetorov, isti se ugrađivao u Zetor Crystal (ovaj Z 8001), postoji i verzija sa prednjim pogonom

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t593p180-ursus-c-355-360

i
mislim da na njeg sve paše sa Crystal-a (sem možda mjenjača, na konedata piše da je mjenjač pravljen u Ursus-u). Na netu sam našao tvrdnje da je on 100% identičan sa Zetor 8011 tako da bi prednja vuča morala da odgovara sa Zetor 8045 a vjerovatno i drugih Zetora sa teškom prednjom vučom. Vidim da stariji modeli imaju Z8001 a noviji Z7501, dakle isto Zetor motor ali ne znam koji ga Zetor koristi. Evo tu čak piše da se rado o licenci za Zetor 8045

http://tractors.wikia.com/wiki/Ursus_C-385A

N
a ovom forumu sam našao još jednog vlasnika C385 pa se možeš i kod njeg raspitati

http://www.poljoprivredni-forum.com/showthread.php?p=628025

da skinuo sam ga i kad sam ga skinuo onda je hteo da se odvce,a do tad nije hteo nista nije zapeklo i sad radi valjda,probacu za par meseci posto su poskidani akumulatori i ispustena je voda iz traktora
Taj ventil ako je skroz zatvoren hoće da zaglavi kad je pod opterećenjem, zato ga nikad nemoj stezati, već ga smo blago zavrni....

Taj ventil ako je skroz zatvoren hoće da zaglavi kad je pod opterećenjem, zato ga nikad nemoj stezati, već ga smo blago zavrni....
uh,mityoo me pretekao...moja preporuka ti je da ne radis to,taj ventil NE KORISTI jer kako kazu hoce da zaglavi,a onda bude problem.doduse,mi smo u pocetku koristili,i nije pravilo proble,ali znam nekima kojima jeste.jeste da hidraulika kod mene na 1634 hoce da nekad upusti oko cm-dva,pa se vrati,ali bolje i to nego da posle ne mogu da spustim masinu.inace kada je ulje zagrejano,spusti malo setvospremac svakih minut-dva otprilike-da li dirati ista,posto svaki ursus/zetor to radi?

goran 1991:pazi na gumicu na tom ventilu da je nisi ostetio kad si skidao,curece ti dosta ulja.Srdjane to sto pusti 1-2cm pa se vrati to su u pitanju gumice na razvodniku ili na magistrali od pumpe do razvodnika,ali nista bitno,i ja neznam da li neki drzi 100% da ne pomera gore dole.

Ja sam ga koristio isključivo za podešavanje brzine spuštanja priključka...

cupkanje nije do tog ventila obično je do razvodnika (kocka) ili kao kod mene što je bio slučaj jedan od sigurnjaka je propuštao

bobo
C385 je koliko sam ja video osnova za sve ursuse 9xx-16xx on je prvi takav model i oni tu oznaku koriste za sve njih i njihovi delovi su svi isti
kada sam radio glavu na mom 1224 od 6cilin. kupio sam orig.komplet dihtunga i vidi

scaled.php

Ja sam ga koristio isključivo za podešavanje brzine spuštanja priključka...
Da li znaci da je na 904 (zaglavio) od kako smo koristili taj ventil poceo sporije da dize,a pre toga nismo bas toliko koristili...ili se meni mozda cini da od tada sporije dize?jako sporo dize...ili u cemu je problem? :sta:

Taj ventil je na povratnom vodu, i nema veze sa dizanjem.... samo sa spuštanjem...

danas započet kompletan remont traktora c335 ako nekog nešto zanima da poslikam
pozdrav pankin,nije lose slikati po fazama kako radis cisto da se vidi retrospektiva rada,npr.ovako je izgledao tada a ovako sada a od radova je uradjeno sledece,naprimer,mislim da dosta clanova dele moje misljenje ako nista drugo ono bar da se vidi trud coveka koji ga sredjuje,pozdrav i neka je sa srecom sredjivanje

sad mehanički a farbanje kad otopli.
zanima me ako neko može da mi preporuči prodavca dijelova u ili oko novog sada,takođe me zanima da postoje brtve za zadnji deo ursusa ili moram da ih pravim i da li može da se kupi komplet set za remont hidraulike

diftung ,brtva.......obično papirni ili gumeni deo između dva dekla koji sprečava curenje tečnosti

ma mogu i ja da ga napravim ali zašto da se zajebavam ako negde ima gotova garnitura.e sad sam pogledao stranicu,misliš da mogu oni da imaju garnituru za ursusa

Nazad
Vrh