Ursus

Kod mene se culo pre jedno 4 godine,kad ide 5.-om naprimer na pola gasa i kad ubrzavam onda se cuje da zakrci,i kad ubrza prestane da krci.Pricao sa majstorem da otvaramo da vidimo sta je.Nisam uhvatio vremena i nije nista dirano.U zadnje 3 sezone ne cuje se nista.Niti sam sta dirao,niti se sta vise cuje.

Mislim da su u pitanju trkači.Kad se bude otvorio diferencijal videće se.Kočnice treba nove.Bićeš obavešten Šošara u čemu je problem.Inače volim ursuse imam još jednog 71god. i mogu reći da je kvalitetnija mašina u odnosu na mladjeg 90god.Zetori su moj san ali nemam para za njih.

@mbranko

Hvala na informacijama! Ovaj sa slike što si postavio je baš ružan, ovi stariji koji izgledaju kao MF su bas lijepo traktori. Nisam nikad vidio nijeda takav uživo, jel ima to neko na forumu, valjaju li čemu?

Kakve sad to veze ima? Napisao sam da su mi Ursusi sa starom Massey Ferguson linijom mnogo ljepši od ovog novog aerodinamičnog (i plastičnog) Ursusa sa slike. Ideš u offtopic.

@preda,cekam obavestenje,da vidimo sta to krci.Kao i kod vecine masina uvek su se pokazale bolje one starije,70-ih i 80-ih godina pravljene.One koje su radjenje 90-ih su deca tranzicije(ili cega vec).Zeka je Zeka,ali treba calnuti za njega.Ovako kupiti jeftiniji traktor i koju masinu pride za istu sumu novca.

Imam ursusa 355 i kazu mi komsije da mu je tvrdo kvacilo ja se bas i nerazumem jer mi je tek koji mesec u dvoristu pa bih vas pitao za savet sta je uzrok tvrdog kvacila, dali je to normalno i dali se da namestiti?:sta:

Takvo je kvačilo na ursusu otkida nogu iz kuka:haha:.Kratka je poluga pa je i otpor veći ,ja sad kad sam kod svoga montirao kabinu podizao sam patos i morao sam produžiti i kvačilo i kočnice, i sad kvačilo ide kao na autu nema razlike.

srecna nova godina svim ursusdzijama,da ste zivi i zdravi i srecu imali,da vam u kuci samo napredak dodje a vasim porodicama puno sloge,veselja i ljubavi,ziveli i sve naj naj lepse

srecna nova godina svim ursusdzijama,da ste zivi i zdravi i srecu imali,da vam u kuci samo napredak dodje a vasim porodicama puno sloge,veselja i ljubavi,ziveli i sve naj naj lepse

Hvala Zicko. Takodje i ja čestitam Novu 2012.tu Godinu, svim poljoprivrednicima, a posebno členovima Poljoinfo Foruma i , naravno svim "Ursusdžijama". Svima želim sreču i zdravlje, slogu i razumevanje, dobru volju i rodne godine! Živeli!

Imam pitanje u vezi URUSA oko konjskih snaga, Ursus 1224 ima motor od 120 ks,ako stavim turbinu dobicu 160 ks, a postavicu sliku koju sam nasao na netu Ursus od 190 ks.Dali neko moze da mi kaze sta se menja na motoru da bi dobio 190 ks? Evo slika

Moj Ursus od 120 ks

apa9nq.jpg

Ursus od 160 ks

29q13ic.jpg

I Ursus od 190 ks

2u3wdts.jpg

Dali je mozda neko video od 190 ks,dali su isti menjaci kao kod 120 i kod 160 ks,moze li menjac da izdrzi motor od 190 ks. Jedan moj drugar mi je rekao da je on cuo za jednog tipa koji je stavio u Ursusa motor od 200 ks ,mada meni je to malo mnogo ... Sta vi mislite?

tvoj 1224 ima 116 ks ,imam takvog

čuo sam da ovi preko 160 ks imaju osetljivi menjač

Sutjescanin ja imam ursusa od 160 konja mislim da moraju drugi klipovi,posto kad sam radio generalnu rekli su trenutno nemaju klipove za turbo motore pa sam cekao par dana,i jer tvoj ima 4 brzine?

@Goran da naravno idu drugi klipovi dizne - bos pumpa nisam siguran dali ostaju klipnjace i radilica ,mislim da i glava ostaje samo se usisne cevi i izduvne menjaju,moj ima 4 brzine ,a 160 jel ima 3 ili 4 brzine?

Takvo je kvačilo na ursusu otkida nogu iz kuka:haha:.Kratka je poluga pa je i otpor veći ,ja sad kad sam kod svoga montirao kabinu podizao sam patos i morao sam produžiti i kvačilo i kočnice, i sad kvačilo ide kao na autu nema razlike.

Bas naprotiv, kvacilo se steluje. Kod mene bas fino ide, nemam problema sa njim, a niti je podizano niti bilo sta drugo. Cestitke svim Ursusdzijama i od mene...

2300 evrica za ursusa 355 sa kabinom i dobrim gumama 3100 sati pise,radjena generalna pre 3 god,treba mu akumulator,prva je farba i sve je na mestu
jel to ok da se pazari?

Nazad
Vrh