Ursus

Imam jedno pitanje (mozda glupo) cemu sluzi mikro pumpa na Ursusu 902 jer mi kad smo je menjali nije nam radila prednja vuca na 904,da nema neke veze i sa hidraulikom?:sta:

Upravo za hidraulicno ukljucenje prednje vuce,kardana i pretvaraca okretnog momenta(zec-kornjaca)

Ehh zaboravio sam na multi power koji je na nasem zavaren jer svi su nam rekli da ne vredi da se popravi jer nece izdrzati,a kardan smo koristili samo jednom kad smo kupili sejalicu pa je bila zakacena za njega pa smo je pustali u rad.

hvala drugari danas sam ga polovio i problem je bas u tim nutovima na osovini mikropumpe.ide nova pumpa i prirubnica pozdrav!

Ako je već rastavljen promeni i prirubnicu pumpe hidraulike jer i ona vole da ojede zube.... Pa da nebi morao za par meseci da radiš popravni....

Tačnije proizvodili su se..... Firma je postala žrtva privatizacije kao tolike firme kod nas.....

rade nesto i dalje ili barem pokusavaju raditi, jer ih je preuzeo pol-mot , prvo ih je 2007 preuzeo uzel ali nakon stecaja uzela 2008 , kao moguci kupci su se spominjali tafe i pol-mot koji ih je kasnije tj. ove godine preuzeo. inace su 1980 proizveli cca 60 000 traktora a 2006 1 578 traktora, nemam podatak koliko sada proizvode.

http://ursus.com.pl/

Ima kod mene ga jedan kupio par dana se kurčio..
I onda puf zaribo motor u njivi sve ulje pojeo...
Inače je turbaš zvuk dobar al mislim da je to bolje zaobići teško ti traktori su izrabljeni danas sve to staro.

kod na isto ima jedan 1634 kostantni problemi sa motorom . a 1614 bez problema.
Sta ga muci Dejane?nama je na hladnjaku ulja bila pojedena gumica,pa je mastio antifriz,to je zamenjeno,a do pre nesto nas mucila temperatura motora-konstantno na 90,ni manje ni vise...sat fabricki preko struje-nikad ispitan-posle stavljen nov i ispitan teleoptikov i sad pokazuje 75.eto kako nesto tako malo moze da napravi problem bez problema.

---------- Poruka napisana u 15:02 ---------- Prethodna poruka je at 15:00 ----------

Ima kod mene ga jedan kupio par dana se kurčio..
I onda puf zaribo motor u njivi sve ulje pojeo...
Inače je turbaš zvuk dobar al mislim da je to bolje zaobići teško ti traktori su izrabljeni danas sve to staro.
Zavisi na sta naletis-sve je stvar srece,jer je vecina bila po zadrugama,vozio kurta i murta...ako je dobar,tu problema nema,inace ti traktori su radjeni i posle 2000-te...

Ima u Agro zivu, 8 kom. Pocetna cena ce biti oko 6500e. Oni su ih verovatno unistili, kao i sve masine koje su kod njih. Ako bi ga i kupio bez dobrog remonta mi ne bi isao u njivu. Kako se krecu cene delova za njih? Jesu li skuplji od rusa?

Ma vraga nije imo kapi ulja po sebi .
Lijepo je izgledao ali nit je jak a koliko konja ima john dere od 100 konja ga je posramio..
A on 160 ima.

E sto volem da cujem te price iz sedmih usta...nemojte biti smesni,procitajte sta ste napisali,pa razmislite.bas JD od 150 ks je ove godine skidao 4 glavu,a mi smo zavrsili sa 4.to sto pisete su price za malu decu,i jedino i samo jedino je tako nesto moguce ako ZTS/URSUSU ne radi prednja.

te traktore treba kupiti u lošem stanju za male pare i uraditi sve jer su delovi smešno smešno jeftini čak i od imt i mtz-a

svi sklopovi za njega se kupuju u goloboku i za šest kompleta (hilzne klip karike osovina ) dihtuhg glave i svi ostali dihtunzi
izađe oko 500€
komplet remont ravnanje glave sa novim sicevima i ventilima i hidro testom 200€
znači 700€ nov motor original delovi ništa indija kina

a cena drugih vitalnih deluva (pumpe razvodnici je pristupačna)

jedino ako se uzima nova glava ili radilica to je jako skupo

U Hrvatskoj ne dođe tako jeftino a smijo se meni kad sam kupio 577 da ne valja a njemu prdne motor nakom par dana.
Loš traktor i slab za svoju snagu kolega ga kupio 97 godinu i nije mogo 4 brazde plug vući i vratijo ga nazad.
I uzeo john deere za iste pare i to bez guma .
Ko misli lijepo raditi bolje mu se ne vatat takvog stroja.

Ne moze se na koncu voziti. Ako je dotrajao i los ni jedan nece ici. Treba uporediti traktore u ispravnom stanju, da su mu svi konji na broju, da sve radi i da mu nisu celave gume. Mene je interesovalo ako se taj traktor uradi kako treba moze li sluziti. Da nije kao imt 5136, pa da mu svake godine skidam kabinu.

Neznam ovaj traktor je izgledao ko nov ni kapi ulja gume odlične.
Turirali ga oni čuje se na kilometar.
I za koji dan čujem da zaribo motor pojeo ulje i ošo k vragu a platio ga je skoro 10000 eura.
Sad stoji .

Nazad
Vrh