Ursus

Bas si siroke ruke :) ugursuz hoce da pazari ursuza.

da li na starom tipu 1634 moze da se skine pumpa volana bez polovljenja traktora?pisem o tipu sa elikom kabinom-jer ne znam da li je isti sistem kao na novijima?

Pumpa volana se skida kroz prozorče na zvonu sa desne strane traktora.... Malo je nezgodno za prilaz ali je moguće odraditi bez polovljenja traktora...

Mislim da su malo poskupi... otprilike to im je cena, ali bi trebali da su u boljem stanju.... Mislim nebi bio problem da je samo limarija tako ofucana, ali ko zna u kakvom su stanju, vidi se da su sa licitacije..... a na imanju ko zna kako su raubovani....

da to sam i ja uocio da je verovatno neo poljuprivrdno dobro, zadruga, rasprodato. Sta predstavlja multipower kod njih i da li im je to slaba tacka?

te traktore treba kupiti u lošem stanju za male pare i uraditi sve jer su delovi smešno smešno jeftini čak i od imt i mtz-a

svi sklopovi za njega se kupuju u goloboku i za šest kompleta (hilzne klip karike osovina ) dihtuhg glave i svi ostali dihtunzi
izađe oko 500€
komplet remont ravnanje glave sa novim sicevima i ventilima i hidro testom 200€
znači 700€ nov motor original delovi ništa indija kina

a cena drugih vitalnih deluva (pumpe razvodnici je pristupačna)

jedino ako se uzima nova glava ili radilica to je jako skupo

ni radilica nije bog zna sta, ja sam kupio glanc nov za 570 eura, trnovali blok i radi sve kooo mina

da to sam i ja uocio da je verovatno neo poljuprivrdno dobro, zadruga, rasprodato. Sta predstavlja multipower kod njih i da li im je to slaba tacka?
Donekle i jeste, ali sve to radi lepo kad se stručno rukuje, a kad ga aka i kurta i murta, e onda im je slaba tačka pa ga zavare i teraj dalje....

to ti ursus od 1984 godine proizvodio po mf licenci, ukupno je bilo 7 modela od 38 do 85 ks , manji su imali A3.152 motor (kakav koriste imt 539 - 549) nesto malo s originalnim perkinsom a vecina je imala motor proizveden u poljskoj po perkins licenci, veci su imali A4.236 perkins i licencno proizveden (takav je koristio imt 575)mjenjac je bio MF i licenca 8+2. zadnji su proizvedeni 1998 g. u biti je to 2xx serija mf-a s manjim modifikacijama (mjenjac i hidraulika).

@sremac to je bilo dosta prije uzela kad su se proizvodili ti modeli.

nesto ih je proizvedno i s ovakvom limarijom

4514.jpg

Imam problem sa ursus c 360 90god, kad ga teram sa 4 a naročito sa 5 brzinom čuje se ko da nešto drobi u diferencijalu.Pre dve godine imao sam isti problem, izvuko sam poluosovine,na levoj su zupci prema reduktoru bili ošteceni a ležajevi ok.Zamenio sam poluosovinu i do sad je bilo ok.Znam da bruji diferencijal kod ursusa ali ovo je očigledno kvar.Proverio sam luft u točkovima,nema.Ako neko ima iskustva s ovim molim za pomoć.

Moj komšija je imao sličan problem na C355, osovinice zupčanika "trkača" u diferencijalu su se pojele pa je imao jako ne prijatan zvuk diferencijala, zamenuo je te osovinice i sad radi kako treba.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh