Ursus

da li ste sada merili koliki pravi pritisak u sistemu?

nismo nista merili, stavili smo jer dosta trosio ulje, i to zbog turbo kompressora...osovinica je imao jako veliki luft.

gledam sliku tvog 1634 i nikako nemogu da potrefim koje su dimenzije gume na traktoru dali 16.9/24 i 18.4/38 ili 16.9/28 i 20.8/38 daj pomozi. Hvala unapred!

da tako je ako je obican zts ako je super onda nosi napred 14.9 28 i nazad 20.8 38

Fabrički bi trebalo da su 14.9x24 i 18.4x34
Ne,ne Mityoo...prespavao si neki cas verovatno...modeli sa niskom kabinom i nesinhronizovanim menjacem imaju 12.2/24 i 18.4/34,stim sto svi stave 14.9/24,mada to nije dobro-na novije idu 14.9/24 i 18.4/38 kao osnovna varijante,a uz doplatu od 1500 zlota(nisam siguran u naziv valute) idu 14.9/28 i 20.8/38.na najnovije idu niskoprofilne 420/70/28 i 580/70/38.nadam se da sam pojasnio.

ja na nesem imam 18.4/38 zadnji i dosta mi sporo delije u oranju kad idem 1 brzinom, drugar ima sa niskom kabinom i on me uverava da ursus sa 3 brzine (nas je sa 4) u 1 brzini dosta brzi od onih sa 4 brzine... pojma nemam. oba su 160ks

ja na nesem imam 18.4/38 zadnji i dosta mi sporo delije u oranju kad idem 1 brzinom, drugar ima sa niskom kabinom i on me uverava da ursus sa 3 brzine (nas je sa 4) u 1 brzini dosta brzi od onih sa 4 brzine... pojma nemam. oba su 160ks
Tako je,kod menjaca sa 3 brzine je prva brza od onih sa 4 brzine,tebi bi trebalo da je prva brza sporija od cetvrte spore.kod nas treca spora kao stvorena za orati,dovoljno brzo,a ne ljulja traktor i vozaca.mislim da je oko 9km/h,ali ne vozimo nikada pun gas,tako da bude 7.5-8 km/h

Resim danas da olaksam pedalu blokade.

Na pedalu zavarim sraf M12.
m7uhx0.jpg

Zatim,na rucku menjaca od TAM-a 110(vojnog) zavarim parce sparinga.
dxbbt2.jpg

Rucku zavrnem na pedalu,a na sraf sto drzi kabl od mase zavrnem parce springa savijeno na L.

Iskljucena blokada:
2a8joz6.jpg

n2fkev.jpg

Ukljucena blokada:
2v1ntq1.jpg

2cfzdw7.jpg

Izbliza:
51xdlf.jpg

Prakticno resenje, ali ja ipak ostajem pri starom nacinu blokade. Ali svaka cast za izum, cista desetka!!!

da li neko zna kako se vadi mikropumpa sa ursusa 904 b?da li treba poloviti traktor ili moze lakse?

Ja milsim da mora da se polovi,drugacije ne ide,koliko se ja secam kad je majstor kod nas menjao tako je radio...

Poloviš traktor, pa posle skineš zvono.... ona je na zvonu sa unutrašnje strane.... Nemože drugačije... Ja sam to već radio....

Imam jedno pitanje (mozda glupo) cemu sluzi mikro pumpa na Ursusu 902 jer mi kad smo je menjali nije nam radila prednja vuca na 904,da nema neke veze i sa hidraulikom?:sta:

Nazad
Vrh