Ursus

Pa ovo je pljunuti nas 1634,jedina razlika je u haubi(po meni ruznija)koja se ne uklapa u celinu,jer svaki deo na traktoru je kockast,a ona obla,i nekih +10 ks... ako te interesuje kupovina takvog,navrati do nas da vidis nas,da imas neku predstavu. evo naseg za vreme predstevene pripreme
2625efk.jpg
Dobar filter vazduha,moze koja slika sa detaljem montaze?

Poljaci koje sam kontaktirao u vezi prednjeg diferencijala na Ursusima nisu odgovorili.

Danas sam izmerio spoljnu sirinu traga na ZIL-u i ona iznosi 185cm.Gume su 10.00X18.
Eto da imamo neki podatak i o toj varijanti.

Imam ursusa 355 kupio sam ga pre mesec dana za sad sam zadovoljan, orao sam sa njim i sve je ok pre njega sam imao 335 i mogu reci da je velika razlika izmedju ta 2 traktora na strani 355. Ali imam jedan problem rucica od hidraulike valjda sluzi za plivajuci hod ostala je zaglavljena i nemoze se pomeriti dali je neko imao takav problem ?

Jel to rucica do sjedista akon je to onda ona nije ze plivajuci hod nego to je rucica za kipovanje a ursus ima samo jednu rucicu za poluge!"

ne boj se,nije nikakav problem...i kod mene na c-360 je ta ručica blokirana i to još odavno,a nema problema ni za oranje ni za bilo šta drugo...jedino što nemaš plivajući hod...

Hvala vam na objasnjenjima sad mi je malo jasnije cemu sluzi ta poluga

---------- Poruka napisana u 20:06 ---------- Prethodna poruka je at 20:04 ----------

Zbog cega se pritiskanjem kvacila podize rucna kocnica?to mi se desava stalno !

Ursus 904,pre 5 godina rađena kompletna generalna-prednje gume lošije (7ooo E ).Ima li neko iskustva sa tim traktorima pa ako bi hteo da ih napiše.

Hvala vam na objasnjenjima sad mi je malo jasnije cemu sluzi ta poluga

---------- Poruka napisana u 20:06 ---------- Prethodna poruka je at 20:04 ----------

Zbog toga što ti je zapekla "ručkica - poluga" za ručnu kočnicu, koja se nalazi na osovini koja je zajednička za kvačilo i ručni kočnicu , sa čela te osovine ima sisica za podmazivanje ,najverovatnije nije podmazivana duže vremena,i dosta teško se razrađuje ,ali probaj ako baš ne ide a nemaš vremena da se sad bakćeš sa tim,privremeno otkači vezu sa ručne kočnice.

Ili veži kanapom ručicu ručne kočnice za nešto tamo dole da nemože da se podigne.....

Ja sam zimus sve to podmazao i pročistio, ali ne vredi. Pošto nisi na brdu, najbolje da vežeš žicom i fiksiraš ručicu za ručnu kočnicu. Nemoj je razmotirati, jer ti delovi od nje uvek mogu dobro doći ako se na njivi pokrlja poluga od kvačila. Može se nabudžiti.

Cevi od kompresora 355 su popucale i fali komadi cevi tako sam kupio, dali umesto njih mogu da svavim pancirna gumena creva ? i fali mi jedan deo do same boce dali je razdelnik ili neznam vec kako se zove moze li se staviti od imt ?

Cevi od kompresora 355 su popucale i fali komadi cevi tako sam kupio, dali umesto njih mogu da svavim pancirna gumena creva ? i fali mi jedan deo do same boce dali je razdelnik ili neznam vec kako se zove moze li se staviti od imt ?

Mogu i creva samo moraju biri dobro stegnuta jer je tu ipak velik pritisak , a što se tiče tog dela koji je prvi do boce to je kijavica ,(potraži negde polovno original ili novo) nju ćeš teško naći od IMT jer su njima izduvni ventil i kijavica spojeni u jedno .

Što se tiče ručne kočnice nemoj vezati ručnu kočnicu ni sa čim kako neki "stručnjaci" savetuju,jer ćeš dobiti rezultat da nećeš moći pritisnuti kvačilo.Samo je rastavi na mestu gde se spaja sa polugom na osovini.Kao što je obeleženo na slici. A posle toga ako ti se da razradi ,podmaži i radiće kao sat.

33paj3a.jpg

Što se tiče ručne kočnice nemoj vezati ručnu kočnicu ni sa čim kako neki "stručnjaci" savetuju,jer ćeš dobiti rezultat da nećeš moći pritisnuti kvačilo.Samo je rastavi na mestu gde se spaja sa polugom na osovini.Kao što je obeleženo na slici. A posle toga ako ti se da razradi ,podmaži i radiće kao sat.

33paj3a.jpg
Ja verujem da to nije toliko zaribalo da neće moći stisnuti pedalu kvačila ili da se ona neće moći vratiti.... kod kuma na ursi se isto to događa, a sve je rastavljeno i podmazano..... Da je to toliko zapeklo inače nebi ni mogao koristiti kvačilo, jer se ono nebi vraćalo, zato što mu zubi ručne kočnice nebi dali da se vrate.....

---------- Poruka napisana u 21:37 ---------- Prethodna poruka je at 21:36 ----------

Hvala ti puno na pomoci i slici dali mogu negde da skinem ili pogledam prirucnik o c 355
Prelistaj temu tehnička dokumentacija i naći ćeš sigurno između ostalih i ja sam postavljao....

Dobar filter vazduha,moze koja slika sa detaljem montaze?
Nemam slikano bas detaljno,imao sam dan fore da sve namestim kako treba,tako da u zurbi nisam stigao slikati.ako hoces mogu sutra uslikati kako stoji vec u radu godinu dana? Inace kuciste filtera je marke Donaldson.

Dobro bi bilo,naime razmisljam ugraditiTurbo na Ursus 902,pa bi ugradio takav filter.Pozdrav.

Nazad
Vrh