Ursus

1z1w6zl.jpg
[/IMG] evo mog ursusa samo ovu sliku imam sutra cu da ubacim jos neku inace to je 1614

---------- Poruka napisana u 20:00 ---------- Prethodna poruka je at 19:56 ----------

evo mog ursusa samo ovu sliku imam sutra cu da ubacim jos neku inace to je 1614
1z1w6zl.jpg

imam problem sa ursusom 335 radjena generalna pre par dana sve novo al nesto ne radi kako treba sporo prima gas i gubi snagu u brdo jako brzo.ako neko zna sta moze biti hvala unapred

Kod mene je bio odbijajuci lim(tako se zove),pa kad sam menjao korpu i lamelu zamenim ga ubacim semerig sa sve deklom(ide u kompletu) i predjem se.Semering procurio dok si rekao sta bi.Posle otvaraj opet i vracaj stari odbijajuci lim.
Sta jos moze da bude:ima dihtung ispod tog dekla pa mozda tu curi,ili je procurio dihtung kartera blize zvonu(mogu i srafovi da se popuste).
Nesto od to troje moze biti.

Pozdrav

Zaglavio mi se reduktor za ukljucicanje pumpe(hidraulike), onomad je bio zaglavljen za sporu i brzu pa ste mi rekli da skinem utvrdjivac i tada sam resio problem. Medjutim sad nece nikako. Da li znate sta je problem. C-360

Pumpa se ukljucuje kada se ukljuci kardan,leva rucica na menjacu.Ako mislis na to onda izvadis utvrdjivac za tu rucicu.Valjda mislimo na isto.

Ne znam od jednom je pocelo da flisuje u transportu,imao sam ursusa c355 to mi se nikad nije desilo,znaci nema semeringa samo taj odbijajuci lim!Šta mi je ciniti?

Taj odbijajući lim je bolji od semeringa, ali je i meni nakon zamene procureo za godinu dana. Više se i ne trudim da ga menjam. Kad završim poslove lepo naftiram i operem vrućom vodom traktor i gotovo.

Poslednja izmena:
Da ispunim obećano, za vlasnike ursusa (355 i 360) koji imaju problem podizanja poteznica kada je prednji kraj traktora okrenut nizbrdo, ulje se salije napred i uljna pumpa ostane "suva" pa neće da digne poteznice.
Ova posuda sa filterom se zavari na poklopac menjača koji se nalazi sa donje strane, (to je poklopac za izvod prednje vuče) i spoji se sa protkanim crevom
sa sevim na zadnjem poklopcu, a to se zaštiti se jednim L profilom da slučajno nebi nešto zakacilo i smaklo crevo. Ulje umenjaču može da bude na minimumu jer onda manje stradaju semerinzi na poluosovinama i nemasti kočnice.

@grunt uradi to sto prije inace ima da odu i lamela i korpa da se iskrive i lamele da ppucaju od slafanja i vrelog ulja a najverovatnije je da je taj lim ili semering !
Koliko ovo kosta i gdje moze da se nabavi!?

Da otvoricu ga ovih dana par puta pri promeni ulja sam nalazio parcice tog lima i pitao sam se šta je e sad znam šta je!predpostavljam da nije skup a promenuću i lamelu već je pri kraju pa sve ujedno da uradim.Delova ima u Novom Sadu kod Poljaka.

Skini poklopac mjenjaca i vidi hoce li vilica da se pomjera bez rucice.

Uspeo sam uz malu upotrebu sile. Skinuo sam utvrdjivac, upalio i krenuo u 1, onda jako vukao i pritiskao, i rucica je pocela da pravi luft i konacno se pokrenula.
Neznam da li ima neke veze to sto sam uradio ili se odglavila slucajno, zbog jakog pritiskanja.

Mi smo isti takav stavili prosle godine i kostao negde 370 eura, licno sam doneo iz madjarske...

Nazad
Vrh